Cenk Tosun: "Yeni Sergen olacağım"

Beşiktaş'ın Gaziantepspor'dan transfer ettiği Cenk Tosun önemli açıklamalarda bulundu.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




15 Mayıs 2014, Perşembe 10:29
İLİŞKİLİ HABERLER
Babel'den galibiyet yorumu: "Çok büyük bir adım attık"
Beşiktaş'ın başarılı isimlerinden Babel, 2-1 kazandıkları Monaco maçının ardından TRT Spor'a konu...
Spor yazarları Monaco - Beşiktaş maçını değerlendirdi: "Real Madrid misin?"
Spor yazarları, Beşiktaş'ın Monaco deplasmanındaki zaferinden sonra maçı değerlendirdi. ...
Lucescu: Gurur duyuyorum...
Monaco'ya giderek maçı statta takip eden Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu alınan galibiyetten...
Beşiktaş hisseleri de coştu 15 milyon euro ile geliyorlar... "Beşiktaş'a karşı galip gelmek ayrıca güzel"
HABERİN ETİKETLERİ
cenk tosun, gaziantepspor, beşiktaş,

Beşiktaş'ın devre arasında Gaziantepspor'dan anlaşmaya vardığı yeni forveti Cenk Tosun önemli açıklamalarda bulundu.

"TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR"
"Arena’da oynamayı dört gözle bekliyorum. Aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor. Beşiktaş forması giymek benim için bir hayaldi. Beşiktaş’ta uzun yıllar kalmak istiyorum.”

Beşiktaş, gelecek sezon için G.Antepspor forması giyen Cenk Tosun’a imza attırdığında Türk futbolda bir ilk oldu. Siyah-Beyazlılar ile 5 yıllık sözleşme imzalayan ‘Tosun Paşa’ lakaplı Cenk, G.Antep taraftarı karşısına son kez Eskişehirspor maçı ile çıktı. Beşiktaşlı taraftarların sabırsızlıkla beklediği 22 yaşındaki forvet, AKŞAM’a özel açıklamalar yaptı:

‘KEŞKE GİTMESEYDİN ABİ’ DİYORLAR
- G.Antepspor taraftarı önüne kaptan olarak son kez çıktın. Neler hissediyorsun?
Son üç buçuk yıldır G.Antepspor forması giyiyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Son maçında da arkadaşlarım bana bir jest yaptı. Bu benim için gurur verici. Beni sahada ayrı bir motive etti. Onun da sahaya yansıttığımı düşünüyorum. Güzel bir futbol oynadık. Ligde kalmayı başardığımız için çok mutluyum.

- G.Antep taraftarı ile aran nasıl?
Gerçekten onları çok seviyorum. Sokağa çıktığımda "Keşke gitmeseydin abi. Biz seni çok sevdik. Sen bizim ‘Tosun Paşa’mızsın” diyorlar. Onları gerçekten çok seviyorum. Ama artık kendimi daha yukarı taşımam gerekiyordu. Beşiktaş’a gittiğim için çok mutluyum. Beşiktaş forması ile daha iyi yerlere geleceğim.

VAZGEÇİLMEZ OLMAK İSTİYORUM
- Artık Beşiktaş forması giyeceksin. Neler hissediyorsun?

Gerçekten benim için bir rüya. Hayatta iki hayalim vardı. Biri Milli Takım’a gitmek. Diğeri de Beşiktaş forması giymekti. Benim çok iyi bir Beşiktaşlı olduğumu herkes bilir. O formayı uzun yıllar terletmek istiyorum. İlk 11’in vazgeçilmez oyuncusu olmak istiyorum. Ama daha azını başardım. Daha önemli olan Beşiktaş’ta kalıcı olmaktır. Önemli olan budur.

- Vodafone Arena’da oynamak nasıl olacak?
Stadı dört gözle bekliyorum. Başkanımız ile görüştüğümde, ‘Avrupa’nın en güzel stadını yapıyoruz’ dedi. Projeleri görünce çok heyecanlandım. Aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor. Orada oynamak için sabırsızlanıyorum. İnönü Stadı’na çıktığımda çok heyecanlanıyordum. Oradaki atmosfer beni hep etkilemiştir. Artık aynı taraftayız.

SERGEN OLMAK İSTİYORUM
"Beşiktaş’ta efsane olmak zor bir iş. Beşiktaş’ta kalıcı olmak istiyorum. Sergen Hoca gibi önemli figür olmayı istiyorum.”

- Beşiktaş efsanesi Sergen Yalçın ile çalıştın. O sana Beşiktaş’ı anlattı mı?
Beşiktaş forması ile uzun yıllar ter dökmüş bir insan. Büyük bir camiaya gittiğimi söyledi. Hedeflerin yüksek olduğu bir kulübe gittiğimi ifade etti. Burada gösterdiğim performansın daha üstünü orada göstereceğim. Böyle büyük bir efsane ve hocadan böyle sözler duymak beni daha bir motive etti.

GOL ATMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIM
-Beşiktaş’ta efsane olmak ister misin?
Şimdi o çok sonraki bir olay. Efsane olmak çok zor bir iş. Beşiktaş’ta kalıcı olmayı çok istiyorum. Sergen Yalçın gibi Beşiktaş’ın en önemli figürü olmayı isterim. Ama daha önümde uzun bir süre var.

- İlhan Mansız’dan sonra Beşiktaş gol kralı çıkaramadı. Krallıkta iddialı mısın?
Şimdiden onu söylemek yersiz olur. Ben elimden geldiği kadarıyla gol atmaya çalışacağım. Takıma katkı yapmak istiyorum. Beşiktaş’ı en iyilere getirmek için elimden geleni yapacağım.

BU TRANSFERLER NORMALLEŞMELİ
- Transferin Türk futbol tarihinde bir ilk oldu. Bu konuda neler düşünüyorsun?
Beni bu transfer hiç etkilemedi. Bence bu transfer herkese örnek olmalı. Avrupa’da böyle transferler çok oluyor. Götze ve Lewandowski gibi örnekler var. Avrupa’da bu çok normal karşılanıyor. Nedense Türkiye’de ilk olduğu için tepki topladı. Böyle transferlerin artık normalleşmesi lazım. Türkiye’de daha çok böyle transferler olmalı.

BİLİC İLE İYİ ANLAŞACAĞIM
- Önder Özen ve Slaven Bilic hakkındaki düşüncelerin neler?
Hocamız istediği için bu transfer gerçekleşti. Önder Özen’in de katkısı çok fazla oldu. Onlara teşekkür ediyorum. Beşiktaş’taki arkadaşlarım, hocanın çok iyi olduğunu söylüyor. Çok iyi bir karakteri varmış. Çok başarı bir kişi kendisi. Hırvatistan Milli Takımı’nda yaptıkları belli. Çok iyi anlaşacağım. Onunla çalışmayı çok istiyorum.

MİLLİ TAKIMDA KALICI OLACAĞIM
- Sıradaki hedef Milli Takım mı?
En büyük hayalimden birisi de Milli Takım’dı. Bu güzel duyguyu ilk olarak Fatih Hoca bana yaşattı. Hollanda maçında bana şans verdi. Bir yandan sevindim. Bir yandan da yenildiğimiz ve Dünya Kupası’na gidemediğimiz için üzüldüm. Çok tuhaf duygular yaşadım. Fatih Hoca’ya çok teşekkür ediyorum. Orada da kalıcı olmak istiyorum.

BENİ GURURLANDIRDI
- Maçtan önce bir kadın taraftar sana twitterdan mektup yazmış. Etkiledin mi?
Maçtan önce bana böyle mektubun yazılması beni gururlandırdı. Beni motive etti. Gerçekten çok güzel şeyler yazmış. Kendisine teşekkür ediyorum. Twitterda 140 karaktere sığdıramadığı için böyle bir şey yapmış. Mektup sonrası buradan yaşadığım 3.5 sene aklıma geldi. Ona çok teşekkür ediyorum.

CENK TOSUN SOMA'YI DA UNUTMADI
Beşiktaş'ın yeni transferin Cenk Tosun, Soma'daki maden faciasıyla ilgili twitterdan mesajlar gönderdi. 22 yaşındaki oyuncu, hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına başsağlığı diledi: "Allah yardıcımız olsun. Gerçekten acı bir durum. Fotoğrafları gördükçe gözyaşlarımı tutamıyorum."


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER