Göztepe el değiştirdi

Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden, İzmir kulübü Göztepe'nin yeni sahibi, Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil oldu.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




04 Haziran 2014, Çarşamba 14:35
İLİŞKİLİ HABERLER
Göztepe fırtına gibi...
Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup ederek 10 puanla 3'üncü sıraya yükselen Göztepe, bu kategor...
Göztepe'ye İtalya'dan stoper
Süper Lig'de Trabzonspor'u evinde 3-2 yenerek galibiyetle tanışan ve milli maç arasına moralli giren ve k...
Okan Buruk: "Şampiyonluk..."
Türkiye 1'inci Ligi'nde ilk 10 haftayı 21 puanla 2'nci sırada geçen Göztepe, Süper Lig yolunda emin adı...
Giray Kaçar: "Göztepe gibisini görmedim" Göztepe taraftarı rekor kıracak! Göztepe deplasman karnesine güveniyor
HABERİN ETİKETLERİ
göztepe,

Kulübü 2007 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan 1 milyon 305 bin lira bedelle alan Altınbaş Holding, hisselerini Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil'e devretti.

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, Göztepe Kulübü Başkanı Hüseyin Altınbaş ve Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, Bomonti'deki Hilton Oteli'nde düzenledikleri basın toplantısıyla, kulübün yeni sahibini açıkladı.

Tarihi bir günü yaşadıklarını dile getiren Altınbaş, "Göztepe Kulübü'nün satıldığı şeklinde bir algı kesinlikle olmasın. Bu tamamen bir bayrak değişimidir. Bugüne kadar nasıl kardeşlerim İmam Altınbaş ve Hüseyin Altınbaş görevi üstlenmişse, bugünden sonra da Mehmet Sepil Ağabeyimiz, aynı şekilde görevi devralacaktır" dedi.

Sepil'in, Göztepe Kulübü'nü çok daha iyi yerlere getireceğine inandıklarını belirten Altınbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Gözümüz arkada kalmayacak. Belki yönetimde olmayacağız ama gönlümüz hep Göztepe ile olacak. Biz Göztepe'yi unutmayacağız, Göztepeliler de bizi unutmayacaktır. Holding olarak Göztepe'ye desteğimiz yine devam edecek. Mehmet Sepil Ağabeyimiz de bizim gibi bu işe gönüllüdür. Kulübü daha ileriye götüreceğini, çok yatırım yapmak istediğini, İzmir'in Süper Lig'de bir takımı olması gerektiğini bize aktardı. Biz de bu sözlerine güvenerek, burada sizlerin huzurunda bayrağı ona teslim ediyoruz. Göztepe'nin değeri parayla ölçülmez."

Vakkas Altınbaş, Göztepe Kulübü hisselerinin tamamını Mehmet Sepil'e devrettiklerini de sözlerine ekledi. Göztepe Kulübü Başkanı Hüseyin Altınbaş ise İzmirli Mehmet Sepil'in ileri dönemde Süper Lig'de mücadele verecek, Avrupa'da adını duyuracak bir takım ortaya çıkarma hedefi bulunduğunu aktardı.

Sepil: "Göztepe Kulübü'nde yeni bir sayfa açıyoruz"
Göztepe Kulübü'nün yeni sahibi Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil de 2007 yılında kulübü devralarak bugünkü noktaya getiren Altınbaş Holding'e teşekkür edilmesi gerektiğini vurguladı.

Görevi teslim alırken, Göztepe'yi çok daha iyi yerlere taşımaya çaba sarf edeceklerini vurgulayan Sepil, "Ben her zaman kendilerine Göztepe ile ilgili olduğumu, Göztepe'nin içinden çıkan biri olduğumu, hayalimin Göztepe'yi yönetmek olduğunu söylemiştim. Kısmet bugünmüş. Doğru bir karar olacağını değerlendirdik ve bugün itibarıyla Göztepe Kulübü'nde yeni bir sayfa açıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çocukluğunun, Göztepe Kulübü'nün hemen arkasındaki evlerinde geçtiğini aktaran ve bazı hatıralarını anlatan Sepil, şöyle devam etti:

"Göztepe benim hayatımın hep en önemli değerlerinden biridir. Eğer 20-30 yaşlarında, ileride yapmayı en çok istediğim şeylerle ilgili bir not alsaydım, listenin başında Göztepe'yi yönetmek olurdu. Şimdi bunun için imkanım var, vaktimi ayırabileceğim şekilde bir iş programı kurabilirim. Arkadaşlarım her türlü yardımı verecekler. Öğreneceğim çok şey var. İleride nasıl yöneteceğimiz ile ilgili bana en büyük desteği yine onlar yapacak" diye konuştu.

Göztepe ile ilgili hedeflerini anlatan Sepil, sözlerini şöyle tamamladı:
"Göztepe'yi uluslararası bir kulüp yapmak için buradayım. Ne şekilde ve ne hızla yaparız göreceğiz ama hedef bu. Amaç sadece Süper Lig'e çıkarmak değil, uluslararası kulüp haline getirmek. Çok profesyonel, kurumsal bir yapı haline getirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili kadroları oluşturmamız gerekiyor. Camiayı birleştirmeliyiz. Altyapıları kurmamız gerekiyor. Çalışmaları hızlandıracağız. Göztepe'de çalışan herkes bizim çalışanımızdır. Ana hedef, kurumsal ve profesyonel bir yapıyı kurmak Bunu beceremezsek de bizi her zaman eleştirin."

Açıklamaların ardından Vakkas Altınbaş, Hüseyin Altınbaş ve Mehmet Sepil, birlikte protokole imza atıp, medya mensuplarına Göztepe bayrağı önünde poz verdi.

7 yıl sonra
Ticari ve iktisadi bütünlüğü 2007'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından ihaleyle Altınbaş Holding iştiraki Assos Perakende Mağazacılık ve Sportif Hizmetleri AŞ'ye satılan Göztepe, 7 yıl sonra Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil'e devredildi.

İzmir'i uzun yıllar Süper Lig'de temsil eden Göztepe, Türk Futboluna "Buldozer" Fevzi Zemzem, kaptanlar "İngiliz" Nevzat Güzelırmak, "Kestane" Gürsel Aksel, "Çarli" Çağlayan Derebaşı, "Panter" kaleci Ali Artuner gibi isimleri kazandırmıştı.

Sarı kırmızılı ekip, Avrupa Fuar Şehirleri Kupası'nda (şimdiki UEFA Kupası) 1968-69 sezonunda yarı final oynamış ve bu başarıyı gösteren ilk Türk takımı olmuştu.

2002-2003 sezonunda Süper Lig'e veda ettikten sonra yaşadığı sıkıntılarla amatör kümeye kadar düşen Göztepe'nin ticari ve iktisadi bütünlüğü TMSF tarafından devralındıktan sonra 2007'de yapılan ihaleyle Altınbaş Holding iştiraki Assos Perakende Mağazacılık ve Sportif Hizmetleri AŞ tarafından 1 milyon 305 bin liraya satıldı.

2007-2008'de amatör kümede mücadele eden Göztepe, TFF 3. Lig'e yükselme müsabakalarında başarılı olamasa da 2008-2009 sezonunun başında Aliağa Belediyespor'un isim haklarını alarak TFF 3. Lig'de mücadele etmeye başladı.

Önce 2. lige ardından sonra da 1. lige yükselen sarı-kırmızılı ekip, geçen yıl 1. ligden düşmüş, bu sezon da Spor Toto 2. Lig play-off yarı finalinde Hatayspor'a elenmişti.

Geçen yıla kadar İmam Altınbaş tarafından yönetilen kulübün başkanlığına bu sezon başında kardeşi Hüseyin Altınbaş getirilmişti.

2012-2013 sezonunun son haftasında TKİ Tavşanlı Linyitspor'a yenilerek PTT 1. Lig'e veda eden Göztepe'de taraftarlar müsabakadan sonra olaylar çıkarmış ve kulüp binasına zarar vermişlerdi. O dönemde de kulüp başkanı İmam Altınbaş'ın takımı elden çıkarma düşüncesi olduğu söylenmiş ancak bu gerçekleşmemişti.

Göztepe, yeni sahibi Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil'le gelecek sezon Spor Toto 2. Lig'de mücadele edecek.


KAYNAK : Ajansspor
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Tuncay Şanlı'dan veda mesajı!

3. Lig 3. Grup takımlarından Sakaryaspor'da teknik direktör Tuncay

Çalhanoğlu kardeşin performansı!

2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Gümüşhanespor'da Mili oyuncu

Bucaspor'da af çıktı!

2'nci Ligi Beyaz Grup'ta pazar günü ağırlayacağı Nazilli Belediy

84 yıllık Erciyesspor kayyuma gitti

Erciyesspor, bu sezon yapılan 4. genel kurulun ardından yönetim, de
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER