Türkiye'nin en yeni stadı futbol topu şeklinde!

Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, Yeni Konya Stadyumu ile ilgili, "Takımımız er ya da geç yeni stadyumumuzda UEFA'ya gidecektir" dedi.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




12 Ağustos 2014, Salı 13:09
İLİŞKİLİ HABERLER
"Alacağımız bir galibiyet bizi umutlandırır"
Atiker Konyaspor'un kaptanı Ali Çamdalı, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda karşılaşacakları Shakhtar Donetsk...
Avrupa Ligi'nde haftanın oyuncusu Serkan Kırıntılı
UEFA Avrupa Ligi'nde haftanın oyuncusu Serkan Kırıntılı oldu. Dün akşam oynanan Konyaspor Shaktar maç...
Konyaspor kulübü olağanüstü kongreye gidiyor
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor'da olağanüstü genel kurul kararı alındı....
Osmanlı'da Konya mesaisi! "Aykut Kocaman, Torku Konyaspor için şans" Konya Beşiktaş'tan çekinmiyor!
HABERİN ETİKETLERİ
yeni konya stadyumu, atiker konyaspor,

Birçok açıdan ilk olma özelliği taşıyacak olan, dış cephesindeki yeşil-beyaz dev mebran malzemeyle kaplı futbol topu görünümündeki, Konya'nın plaka numarasından yola çıkılarak 42 bin kişilik inşa edilen Yeni Konya Stadyumu'nda sona gelindi. UEFA kriterlerine uygun projelendirilen stadyum, yeni sezonda seyircisini bekliyor.

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, futbolseverlerin yakından görmek istediği Türkiye'nin bu en yeni stadını, AA ekibine tanıttı. Şan, stattaki hazırlıklarda son aşamaya gelindiğini söyledi.

Stadyumda, araçla girilebilen 4 ana kapı olduğunu dile getiren Şan, "Zemin ısıtmalı, tavanlarda da seyircilerin ısınması için sistem olacak. 54 adet locamız var. 51'i sahiplerine tahsis edildi. Sadece 3 tanesi kaldı. Onların da müşterisi var. Bu hafta içinde verilecek. 40 seyirci çıkışı, 14 seyirci girişi bulunuyor' diye konuştu.

Ahmet Şan, bu sezon maçların yeni stadyumda oynanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Her açıdan seyir zevki yüksek olacak şekilde projelendirilen stadyumumuzun bitmesi için küçük rötuşlar kaldı. O rötuşların ardından Balıkesirspor ile sahamızda ilk maçımıza çıkacağız. Ondan sonra stat Torku Konyaspor taraftarının hizmetinde olacak. İnşallah bu yeni yerimiz Torku Konyaspor'a uğurlu gelir. Yeni bir heyecan var. Şimdiden kombineleri alıp stadyumu görmeye geliyorlarmış. İçeride ve dışarıda belli başlı çalışmalar kaldı. Stadı görmeleri için biraz daha sabretmeleri gerekiyor."

- "Stadı doldurabilecek misiniz?" diye soruyorlar
"42 bin kişilik stadı doldurabilir misiniz?" diye kendilerine sorulduğunu anlatan Şan, "Daha önceki stadyumu 60 sene kullanmışız. Proje bugünü değil, ileriyi düşünerek tasarlandı. Geçen sezon bazı maçlarda stat kapasitesi yetmedi. 42 bin kişilik yeni stadyumumuzda maçlarda ortalama 30 bin seyirciyi hedefliyoruz. İstanbul ekipleriyle oynayacağımız maçlarda zaten stadyum dolacaktır. Şimdiden hem futbol topu görünümüyle hem de ismiyle çok bahsediliyor. Şehrin sembolleri arasına girdi" ifadelerini kullandı.

- "Stadyumun isim hakkı konusunda görüştüğümüz markalar var"
Şan, kombine satışlarının devam ettiğini, taraftarın büyük ilgi gösterdiğini aktardı. Ahmet Şan, şöyle devam etti:

"Locaları, restoranları, marketleri ve Konyaspor Stor mağazasıyla kulübe ek gelirler getirecek. Kurumsallaşma adına da büyük bir adım olacak. Kulübümüzü buraya taşıyacağız. Diğer taraftan isim hakkı, Konya Büyükşehir Belediyesinin inisiyatifinde gerçekleşecek. Henüz bir anlaşma sağlanmış değil. Ulusal bazı markalarla görüşmeler devam ediyor. Yurt içinden de bazı firmalar var. İnşallah bu anlaşmalarla Torku Konyaspor'a bir şeyler kazandırırız. Öte yandan stadyumun görkemine uygun açılış yapmak istiyoruz. Bazı hazırlıklarımız vardı. Atletico Madrid ve Arsenal gibi takımları buraya getirme imkanımız olabilirdi. Ancak Konya Büyükşehir Belediyesi, Sayın Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın da teşrifiyle daha büyük bir organizasyon düşündüklerini ifade ettiler. Biz de açılışını onlara bıraktık."

400 bin metrekarelik bir alana oturan Yeni Konya Stadyumu, 90 bin metrekare kapalı alanıyla 42 bin seyirci kapasiteli. Tamamı kapalı tribünlerden oluşacak stadyumda, zeminden ısıtmalı futbol sahası, ısıtmalı koltuklar, localar, alışveriş merkezleri, restoranlar, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek antrenman alanları, ofisler, 84 turnike, 22 asansör bulunuyor.

Ayrıca, Türkiye'nin bu en yeni stadı, 3 bin 108 araçlık otoparka ve yaklaşık bin metrekare büyüklüğünde de bir mescide sahip.


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8457
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8297
Sporda ilginç görüntüler!
42252
Federer'in çocukla maçı
41630
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17069
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER