Arda: "Onlara gülücük koyuyorum"

Atletico Madrid forması giyen milli oyuncumuz Arda Turan, önemli açıklamalarda bulundu.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




28 Ağustos 2014, Perşembe 15:51
İLİŞKİLİ HABERLER
İstenmeyen adam; Arda Turan!
Belki de son yılların en hızlı kariyer düşüşünü yaşadı Arda Turan......
Arda için 70 milyon Euro!
Barça’dan ayrılmak istemeyen 30 yaşındaki futbolcuya Çin’den geri çeviremeyeceği bir teklif geldi. ...
İki yıldızdan Arda Turan'a yakın markaj!
Bir süre önce yapılan gayrı resmi teklifin kabul edilmesinden sonra Arda Turan için hevesi iyice kabaran ...
Arda Turan'dan Beşiktaşlıları heyecanlandıran paylaşım! Jorge Mendes'le Arda Turan'ı konuştular! Ahmet Bulut açıkladı! Arda Turan kalacak mı?
HABERİN ETİKETLERİ
arda turan, atletico madrid, ispanya la liga,

NTV Spor'a konuşan Arda Turan, Atletico Madrid ile geçtiğimiz sezon kazandıkları şampiyonluğu 'futbol tarihinin en zor şampiyonluklarından birisi' olarak nitelendirdi.

Yıldız oyuncu ayrıca, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi oyunculara sahip olduğu için İspanya La Liga'nın dünyanın en iyi ligi olduğunu söyledi.

Arda Turan'ın NTVSPOR'a yaptığı açıklamaların tamamı şu şekilde;

"Şampiyon olduğumuz sezon iyi bir takımdık. Aramızda iyi bir arkadaşlık vardı. Ailem, ülkem ve arkadaşlarım için gurur duyulacak bir şeydi. Eleştiriler tabiki olacaktır. Bunlar doğal. En unutulmaz anlarıma gelecek olursak, Nou Camp'ta maçın bittiği an inanılmazdı. İnanılmaz bir ağrım vardı bitince çok sevindim ve nefes alırken bile canım yanıyordu. Bir de Şampiyonlar Ligi'nde Sergio Ramos'un attığı gol çok büyük bir andı benim için. Ama tabi benim için kötü bir andı. Şampiyonlar Ligi'ni böyle kaybetmek çok acıydı. Orada hayatım ile ilgili bir ders aldım. Kupalar masösrüncen malzemecesine kadar takım içerisindeki herkes ile kazanılır. Bütün gün oynamayı denedim ama olmadı. Yine de bir ders aldım. Bir de Chelsea'ye gol attığım gün de çok özeldi benim için."

"Bunların içerisinde olunca fazla hissedemiyorsun. Her futbolcunun hayalidir Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak. Benim hayallerimdende de bir tanesiydi ama olmadı, kazanamadım. Ama çok çalışıyorum ve çalışacağım da. İnşallah kazanabilirim."

TRANSFERLER HAKKINDA

"Çok önemli isimler kaybettik. Giden isimler takımın %50-60'ını kapsıyordu ama gelen arkadaşlarımız da çok kaliteli isimler. Ben isterim ki; bütün iyi oyuncular benim takımımda olsun. Her maçın kendi sistemi vardır. Bunlar küçük futbolcuların düşünceleri. Takım 24 kişiden oluşur, başarılar böyle gelir. Biz arkadaki 8-10 oyuncunun pozisyonu fazla değişmez ancak ilerideki oyuncularda değişiklik olur. Yeni transferlerimize göre yeni sistem sistem belirlemeye çalışıyoruz. Şu an sezon başında Süper Kupa'yı kazandık ve her şey iyi gidiyor"

"Simeone ile iyi anlaşıyoruz. Bir sıkıntımız yok. Simeone de ben de, talepkar insanlarız. Simeone ile birlikte çalışmaktan çok mutluyum. Daha fazla gol atabilirim ama bizim takımımızın sistemi böyle değil. Bu sistemde Koke ve benim gibi isimlerin fazla gol atması mümkün değil. Durumumdan memnunum ancak geliştirmem gerek bir çok yönüm var"

"FUTBOL TARİHİNİN EN ZOR ŞAMPİYONLUĞU"

"Futbol tarihindeki en zor şampiyonluklardan birisini kazandık diyebilirim. Rakiplerimizin standartları çok yüksekti. Kanımızı, terimiz verdik. Çok emeğimiz var. Hakettiğimiz bir şampiyonluk olduğunu düşünüyorum. Profesyonellikten uzak amatör bir ruh ile savaştık. Biz artık üst seviyede bir takımız ve buradan sonra bizim de neler yapacağımız önemli. Bizim rakiplerimiz gibi lüksümüz yok. Her maç için özel olarak çalışmamız lazım. La Liga'da her takım diğer liglere kıyasla kendi sahalarında kazanmak için oynuyorlar.

"İngiltere'deki kulüplerin finansal güçleri İspanya'daki kulüplere göre çok daha yüksek. Dolayısıyla buradaki yetenekli oyuncular bu finansal akıma kapılıp İngiltere'ye gidiyorlar. Ama Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo burada olduğuna göre dünyanın en iyi ligi hala La Liga'dır. Şampiyon olduğumuz dönemde bizim takımdan bir çok kişiye teklif geldi ancak burada kendimi mutlu istiyorum. Burada kendimi geliştirebileceğimi düşünüyorum. Her gün Atletico Madrid forması giyerek bu devlere karşı savaşmak ve adeta baş kaldırmak çok hoşuma gidiyor."

SÜPER KUPA YORUMU!

"İki takımı da mücadelelerinden dolayı tebrik ederim. Güzel bir maç oldu ama pozisyon açısında sıkıcıydı. Lig öncesi bunlar normal. Şimdi her iki takım da lige bakacakalardır. Kazananı tebrik ediyorum. Diego Ribas benim için çok özel bir isim, zaten beraber UEFA Kupası'nı kazandık ve oda arkadaşımdı. Türkiye onun için büyük bir fırsat. Kendisi hem Avrupa'da hem de Brezilya'da önemli bir oyuncu."

Elimizi taşın altına koymamız lazım. Çocuklar ile oturup konuşacağız. Dünya Kupası'nı izlemek benim için zor oldu.

BASKETBOL ŞAMPİYONASINDA FAVORİSİ KİM?

"Genç bir takımız ve doğal olarak tecrübe eksiklerimiz var ancak taktiksel anlamda yorum yapamam. Ergin Ataman, önderliğinde iyi bir turnuva geçireceğimizi düşünüyorum. İnşallah finallere kalabilirler. Kalbimiz ve dualarımız onlarla. Bu başarabilecek bir potansiyelimiz var. Favori olarak ise, Amerika kadar İspanya'yı da favori olarak görüyorum.

Türk ekiplerine gelecek olursak, dikkatli transferler ve iyi bir bütçe planlaması ile Euroleague'i kazanmamız, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmamızdan daha mümkün"

"ONLARA GÜLÜCÜK KOYUYORUM"

"Beş tane kupa almışız, dördünün finalinde oynamışım. Senede 50 maç oynuyorum ama birkaç maç kaçırdığım içim bana 'büyük maçlarda oynamıyorsun' diyorlar. Onlara gülüp geçiyorum. Ama tabiki insanlar ne isterlerse onu düşünmekte serbestler, saygı duyuyorum. Bizim ülke larak spor yapma kültürümüz yok ama sallama kültürümüz var"


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

İtalya'dan müthiş iddia!.. Fenerbahçe...

Geçtiğimiz sezon devre arasında ve bu yaz transfer döneminden bir

Real Madrid şaşkın! "Ne oluyorsa oluyor!"

Sezona istediği gibi başlayamayan Real Madrid'de işler tam anlamıy

Emenike'ye büyük şok!..

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Yunanistan'ın Olympiakos takımı

Çarpıcı gerçek: "Barcelonasız La Liga..."

İspanya Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Başkanı Javier Tebas, Barcelo
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8493
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42287
Federer'in çocukla maçı
41645
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17092
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER