ALS için oynayacaklar!

ALS hastalığına dikkati çekmek ve farkındalık yaratmak için düzenlenen "Bir kova buz" kampanyasının yakaladığı başarı, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve Passolig'i harekete geçirdi..

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




12 Eylül 2014, Cuma 16:30
İLİŞKİLİ HABERLER
Demba Ba, Nouma'yı yakaladı
Beşiktaş taraftarının sevgilisi Demba Ba, siyah-beyazlıların eski aşkı Nouma'nın 2000-01’deki 22 go...
Asya Kupası'nda neler oluyor?
Asya Futbol Konfederasyonu tarafından düzenlenen 2015 Asya Kupası'nın 3'üncü günü, oynanan 2 maçla de...
Peru'da maç sırasında yıldırım düştü
Peru Kupası yarı finalinde karşı karşıya gelen Sport Aguila ile Fuerza Minera arasındaki karşılaşma,...
Pascal, Demba Ba için konuştu! Pascal Nouma: "Demba Ba onları camiye götürsün" Türkiye'nin ilk rakibi Kazakistan
HABERİN ETİKETLERİ
pascal nouma, futbol,

TSYD ve Passolig'in, geliri ALS MNH Derneği'ne bağışlanmak üzere organize ettiği gösteri maçı, 29 Eylül Pazartesi günü Konya Büyükşehir Stadı'nda yapılacak.

Birçok ünlü sanatçı ve futbolcunun forma giyeceği anlamlı organizasyonun tanıtımı, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'ndaki Passolig standında gerçekleştirildi. Tanıtıma, TSYD Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Tongsir, Passo Genel Müdürü Özgür Gündoğan, ALS MNH Derneği Başkanı İsmail Gökçek ve eşi Adalet Gökçek ile 2009 yılında vefat eden eski futbolcu Sedat Balkanlı'nın eşi Şükran Balkanlı katıldı.

Eski futbolcular Pascal Nouma, Hakan Ünsal ve teknik direktör Ahmet Akcan ile futbol yorumcusu Gökmen Özdenak da tanıtım toplantısına katılarak, organizasyona destek verdi.

TSYD olarak, böylesine önemli bir organizasyonda yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden Oğuz Tongsir, geliri ALS MNH Derneği'ne aktarılacak karşılaşmanın yalnızca ilk adım olduğunu söyledi. Bir maçla yetinmeyeceklerini kaydeden Tongsir, ALS hastaları için çeşitli illerde, çeşitli organizasyonlar yapmayı planladıklarını belirtti.

Tongsir'in ardından katılımcılara seslenen Passo Genel Müdürü Gündoğan, ALS hastalığıyla ilgili son dönemde, dünya çapında önemli bir farkındalık başladığının altını çizerek, şunları söyledi:
"Nihayetinde, her şey insanlar için. Bu sloganla yola çıktığımızda, toplumdaki diğer konulara ve problemlere gözlerimizi kapatamayız. 'Bir kova buz' kampanyasının yetmeyeceğini düşündük. Dolayısıyla Passolig olarak, elimizden gelen bütün katkıyı vereceğiz. Konya Büyükşehir Stadı'ndaki gösteri maçı bir ilk, bir başlangıç olacak. İnanıyoruz ki bundan sonra diğer şehirlerde de bu tip aktiviteler düzenlenerek, farkındalık en üst boyuta çıkar ve derneğimize önemli maddi katkılar sağlamış oluruz."

ALS MNH Derneği Başkanı ve Trabzonspor'un eski futbolcusu İsmail Gökçek'in eşi Adalet Gökçek ise organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tarz etkinliklerin devamını beklediklerini ifade etti. Gökçek, "Sizlerin sayesinde, ALS Derneği'ni de tanıtmış olacağız. Bu hastalık gerçekten çok zor bir hastalık. Hasta için de çok zor, ona bakan için de, aynı zamanda çok da külfetli. Herkese, desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sedat Balkanlı'nın eşi Şükran Balkanlı da "Bir kova buz" kampanyasının farkındalığı artırdığını, fakat maddi anlamda büyük bir gelir sağlamadığına dikkati çekti. Balkanlı, sözlerini şöyle tamamladı:
"İnşallah bundan sonra herkes daha duyarlı olacak. Biz, bu hastalıkla mücadele etmeye 1997 yılında başladık. 2009 yılında ise eşim Sedat Balkanlı vefat etti ama ALS hastalığından dolayı değil. 2001 yılında kurduğumuz ALS MNH Derneği'ni duyurmak için elimizden geleni yaptık fakat çok fazla başarılı olamamışız. Bir kova soğuk su, her şeyi değiştirdi diyelim. Bizleri silkeledi ve uyandırdı. Passolig'in imza attığı bu projenin devamının geleceğine inanıyorum."

Konuşmaların ardından katılımcılar ve basın mensuplarına, ALS MNH Derneği tarafından hazırlanan özel tanıtım filmi seyrettirildi. Organizasyon, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


KAYNAK : Ajansspor
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Demirkol: "Adamın içinden Gerrard çıktı"

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Ntv Spor'da yayınlanan Spo

Muslera'nın hayatı seyahatle geçiyor!

Galatasaray'ın başarılı kalecisi Fernando Muslera, milli takım ar

5 milyona veto!

Beşiktaş maçında Castillo'yu izleten Fransız ekibi Lyon, 5 milyon

Flaş! Talisca'dan Caner Erkin açıklaması!

Kartal’ın top cambazı, hedeflerini ve özel hayatını Fotomaç’
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER