Gekas: "Üç büyükler beni neden almadı..."

Türk futbolunun şu sıralar gündemdeki ismi Theofanis Gekas. Önceki günkü maçta Fenerbahçe’ye 2 gol birden atarak Akhisar’ı ligin zirvesine taşıyan Yunan golcü herkesin konuştuğu isim haline geldi.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




30 Eylül 2014, Salı 16:54
İLİŞKİLİ HABERLER
Transferin gözdesi Stoch!
Sezonun ilk yarısı bitti, Fenerbahçe’de fazla şans bulamayan Miroslav Stoch, Süper Lig ekiplerinin ara t...
Tolunay Kafkas imzayı attı!
Akhisar Belediyespor'la 2 yıllık sözleşme imzalayan yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas, "Teslim aldı...
G.Saray PFDK'da
Galatasaray, Akhisar maçındaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevkedildi....
Douglao'ya tepkiler büyüyor "3 puan almak önemliydi" Lider Beşiktaş, Akhisar'a konuk oluyor
HABERİN ETİKETLERİ
theofanis gekas, akhisar belediyespor,

34 yaşındaki futbolcu Panathinaikos, Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt, Levante gibi takımlarda ter döktü. 2011-12 sezonunda Samsunspor ile başlayan Türkiye macerasını Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor’da devam ettirdi. Bu sezon başında Akhisar’a geri döndü. Manisa ekibindeki ikinci macerasında da adından sıkça söz ettiren Gekas ile futboldan özel hayatına kadar birçok konuyu kapsayan sıcak bir sohbet gerçekleştirdik.

Seni Türkiye’ye çeken şey nedir?

Türk futboluyla ve ülke ile uyuşuyorum. Bana çok büyük sevgi besleyen bir kitle var. Futbolcu ve insan olarak bu beni çok mutlu ediyor. Türk liginde oynamak da çok zevkli.

Türkiye kariyerinde 55 maçta 39 golün var. Bu çok çarpıcı bir performans.

Bütün gollerim benim için aynı; hepsinde çok mutlu oluyorum. Çünkü takım arkadaşlarım da çok seviniyor. Bir sürü insanı sevindiriyorum. Hepsi benim için çok güzel bir his.

34 yaşındasın, futbolu bırakınca ne yapmayı planlıyorsun?

Kesinlikle futbolun içinde olacağım. Teknik direktör olmak istiyorum. Almanya’dayken çok şey öğrendim. Takımım Akhisar da bana güvenirse bir gün Akhisar’ı çalıştırmak isterim.

Yunanistan, Türkiye, Almanya ve İspanya’da oynadın. Hangisinde taraftar atmosferi daha iyi?

Almanlar futbolu eğlence gibi görüp, öyle seyrediyor. İngilizler holigan. 90 dakika maçın içindeler. Türkler ve Yunanlar da fanatikçe destekliyorlar. İspanyollar ise kilisedeymiş gibi izliyorlar. Çok sessizler, hiç gürültü çıkarmıyorlar.

"3 BÜYÜKLERDEN TEKLİF..."

Süper Lig’de oynarken, Türkiye’nin büyük kulüplerinden teklif aldın mı?

3 yıldır buradayım, hiçbir teklif gelmedi. Niçin gelmediğini anlamıyorum. Fakat ben zaten Akhisar’da çok mutluyum. Sevildiğim bir yerdeyim. Buraya geri döndüğüm için de çok memnunum.

Büyüklerden birine sempatin var mı?

Aslında 3’ü de benim için aynı. Hepsinin köklü tarihi var. Onların sahasında oynadığımız zamanlarda mükemmel atmosferler oluşturuyorlar.

'İzmir'i çok seviyorum'

Aile yaşamından biraz bahseder misin?

İkizlerim var. 6 yaşındalar. Bu yıl okula başlıyorlar. İzmir’de bir Rum okuluna gidecekler. Yunanca, İngilizce, Türkçe eğitim görecekler. Türkiye’de yaşamaktan dolayı çok mutlular.

Boş zamanların nasıl geçiyor?

Ailem İzmir’de. Yanlarına gidip onlarla vakit geçiriyorum. İzmir çok güzel bir şehir. Yorucu değil. Havası güzel; İstanbul kadar soğuk değil. İklimi Yunanistan’a çok benziyor. Çocuklarım da İzmir’i çok seviyor.

Türk dizileri Yunanistan’da çok popüler. Siz de izliyor musunuz?

Uydudan Yunan kanallarını izliyorum. Ama orada da Türk dizileri yayınlanıyor. Vakit buldukça izliyorum. Muhteşem Süleyman’ı (Muhteşem Yüzyıl) özellikle takip ediyordum. Zaten bu dizi Yunanistan’ı ayağa kaldırdı. Karım da ben de bayılıyoruz. O benden çok takip ediyor.

Türkçe ile aran nasıl?

Temel şeyleri anlıyorum. Arkadaşlarım da öğrenmemi istiyor. Pek İngilizce bilmiyorlar. Ben de bilmiyorum. Türkçe konuşmaya çalışıyorum. O nedenle biraz iletişim sorunumuz var şu anda.

Yunan basını Gekas’la sallandı!

Gekas’ın Fenerbahçe’yi 2 golle yıkması Yunanistan’da coşkuya neden oldu. Televizyon ve internet siteleri maçın sonucunu son dakika gelişmesi olarak duyururken yapılan haberlerde birbirinden ilginç başlıklar atıldı. İşte bunlardan bazıları: Ta Nea: "Gol krallığının zirvesindeki Gekas, Fenerbahçe'yi süpürdü”, Olatanea: "İnanılmaz, muhteşem Gekas. Türkiye liginin gidişatını değiştirdi”, Newsit: ‘İcracı Gekas Fenerbahçe'yi sildi” Contra, "Gekas Sirtaki yaptı, son şampiyon Fenerbahçe'yi iki golle yıktı.” Bu arada bazı gazeteler Gekas’ın milli formayı yeniden giymesi gerektiğini belirtti.

"Maçtan sonra susmak istedim”

Gekas, 2 gol attığı Fenerbahçe maçından sonra yayıncı kuruluşun mikrofonlarına konuşmamıştı. Yunanca bilen tercüman olmadığı, Gekas’ın da İngilizce röportaj vermek istemediği için konuşmadığı iddia edilmişti. Ancak Yunan golcü bu konuya da açıklık getirerek "Sorun, tercümanın olmaması değildi. Maçtan sonra konuşmak istemedim, hepsi bu” ifadelerini kullandı.


KAYNAK : Sporx
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER