Toraman: "1 yılım boşa gitti"

Geçen sezon Sezer Öztürk ile kavga eden ve bu yüzden sezonun büyük bölümünü kadro dışı geçiren İbrahim Toraman, teknik bir kararla sözleşmesi uzatılarak Sivasspor'a 1 yıllığına kiralanmıştı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




01 Ekim 2014, Çarşamba 10:13
İLİŞKİLİ HABERLER
Babel'den galibiyet yorumu: "Çok büyük bir adım attık"
Beşiktaş'ın başarılı isimlerinden Babel, 2-1 kazandıkları Monaco maçının ardından TRT Spor'a konu...
Spor yazarları Monaco - Beşiktaş maçını değerlendirdi: "Real Madrid misin?"
Spor yazarları, Beşiktaş'ın Monaco deplasmanındaki zaferinden sonra maçı değerlendirdi. ...
Lucescu: Gurur duyuyorum...
Monaco'ya giderek maçı statta takip eden Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu alınan galibiyetten...
Beşiktaş hisseleri de coştu "Beşiktaş'a karşı galip gelmek ayrıca güzel" Beşiktaşlı futbolculara prim müjdesi!
HABERİN ETİKETLERİ
ibrahim toraman, beşiktaş, sivasspor,

İşte Toraman'ın açıklamaları:

Geçen sezondan başlayalım. Beşiktaş’tan ayrılmana neden olan kararla ilgili olarak ne diyeceksin?

8-9 ay oynayamadık. Futbolu çok seviyorum, 2-3 hafta oynamasam bile çok kötü hissederim. Futbol oynamak çok güzel. Artık 32 yaşındayım ve önümde 3-4 yıl var futbol oynamak için. Ben hep Beşiktaş’ta tekrar takıma dönmeyi bekledim. Olaylar öyle gelişmedi. Oysa pek çok takımdan da teklif almıştım.

Beşiktaş ilginç bir kararla seni kiralarken sözleşmeni de uzattı.

Sözleşme uzatmak benim için kağıt üzerinde bir şey. Minimum rakam var sözleşmenin üzerinde. Benim bir yılım boşa gitti. 10 yıl daha futbol hayatım yok ki! En fazla 3-4 yıl daha oynayacağız ama bir yılım boşu boşuna gitti. Yıllardır Beşiktaş’a hizmet ettim. Ne kadar iyi bir Beşiktaşlı olduğumu gösterdim. Başarı için çok fazla sorumluluk aldım. Beşiktaş’la özdeşleşmiş bir futbolcuyum. Benim hayalim, yeni statta Arena’da Beşiktaş takım kaptanı olarak sahaya çıkmak. 10 yılını Beşiktaş’ta geçirmiş bir futbolcuyum ve kaptan olarak yeni statta sahaya çıkmayı hayal ediyorum. Önümüzdeki sezon bunun koşulları oluşacak mı, koşullara bağlı.

‘Yeni stada kaptan olarak çıkmak istiyorum’

Yönetimin senin yaz kampına alınman talebine karşı, Bilic’in "Uzun süre oynamadı. Hazır olması 6 ayı bulur. Bu kadar bekleyemeyiz” söylemi için ne diyeceksin?

Nasıl baktığınız önemli. Ayrıldım, kötü konuşmadım, konuşmayacağım da. Evet, dediği gibi 6 ay önemli ama kapatılmayacak bir süre değil. Sivas’ta 35-40 gündür takımla idmanlara başladım ama 2 haftadır oynuyorum. Ben çabuk toparlayabileceğime inanıyordum.

Beşiktaş’ta geçirdiğin uzun süreyi nasıl değerlendiriyorsun?

Ben son yıllarda kendi adıma çok faydalı olduğumu düşünüyorum. Kendimi çok geliştirdim hem saha içerisinde hem saha dışında. Orta saha oynadım, sağ bek, stoper oynadım. Hatalarım da olsa, her zaman çok iyi mücadele edilebileceği gerçeğinin örneğini verdim. Kaybetmeyi hiçbir zaman kabul etmedim, edemem.

'Evlenince önceliklerim değişti'

Evlendin tebrik ederiz. Hayatında neler değişti?

Evlenince her şey değişiyor. Hayata bakışın değişiyor. Ben bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. Önceliklerin daha farklı oluyor. Hayatını ona göre ayarlıyorsun. Güzel yeni bir hayat benim için. Çok mutluyum. Annemin yemeklerini yiyorum

Memleketinin takımı Sivasspor’da ilk kez forma giyiyorsun. Senin için ilginç olmalı.

Sivaslıyım ama Sivasspor’da hiç forma giymemiştim. Ama daha önce Sivas karmasında oynamıştım. Zaten orada gösterdiğim çıkışla da Gaziantepspor’a transfer oldum. Sivas’tan 1996’da ayrılmıştım. Antep’te büyüdüm sayılır. Gençliğimiz orada geçti. Sivasspor’a geldiğimde bir adaptasyon süreci yaşadım. Yaşamadım desem yalan olur. 18-20 yıl önce ayrıldım memleketimden. Yeni geliyorum buraya. 1 hafta 10 gün bocaladım.

Burada olmanın en iyi tarafı ne?

Annem ve babamla çok daha fazla zaman geçirebiliyorum. Annemin yaptığı yemekleri yiyorum.

Roberto Carlos Sivasspor’un şampiyonluk potansiyeli olduğunu düşünüyor. Sen de aynı fikirde misin?

Hocaya katılıyorum. Oyuncu yapısına baktığınız zaman yerli-yabancı yukarılara oynayacak potansiyele sahip. Şampiyonluk için tecrübeli. Final maçlarında özellikle bu ön plana çıkmalı; bu yüzden kolay değil. Ama bizim takımın potansiyeli var. Kaybettiğimiz puanları almış olsak daha iddialı olabiliriz.

Kadro geçen sezondan daha iyi

Geçen sezon neden Beşiktaş hedefe ulaşamadı?

Şampiyonluğu bir kenara bırakalım. İkincilik için o kadar şans geldi ki, hiçbirini Beşiktaş değerlendiremedi. Galatasaray 7-8 maç deplasmanda kazanamadı. Bu yıl Beşiktaş’ın hedefe ulaşacağını düşünüyorum. İyi harcama yaptılar, iyi transferler geldi.

Bu sezon Beşiktaş’ı nasıl buluyorsun?

Beşiktaş geçen sezona göre daha iyi bir oyuncu ekibine sahip. Yetenekli oyuncu demek içinse bütün olarak bakmak gerekir. Bence takıma yardımcı olup, ön plana çıkan oyuncu yıldızdır. Hiçbir futbolcu tek başına maç kazandırmaz. Ancak takımla bütünleşirse kazandırır.

Sosa ve Demba Ba’yı nasıl buluyorsun?

Karakter olarak iyi gözüküyorlar. Açıkçası çok tanıma şansı elde etmedim. Ama saha içi görüntüleri çok iyi. Özverili gözüküyorlar. Umarım bozulmaz. Biliyorsunuz ülkemize gelen yabancılar 4-5 haftadan sonra bozuluyorlar. Başta iyi sonra değişiyorlar. Ama Demba Ba ve Sosa iyi oyuncular. Umarım takıma çok faydalı olurlar.

Vatan


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8493
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42287
Federer'in çocukla maçı
41645
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17092
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER