Nuri Şahin konuştu

Türk Milli Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerine çok kötü bir başlangıç yaparken, Nuri Şahin’in takımda olmayışı, ekibimizin önemli dezavantajlarından biri olarak kabul ediliyor.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




16 Ekim 2014, Perşembe 10:19
İLİŞKİLİ HABERLER
Nuri Şahin: "Aptalca goller yedik"
Almanya Ligi’nde 3 haftalık periyodu 7 puanla zirvede bitiren Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi H Grubu...
Trabzonspor'da 8 isme milli davet!
Trabzonspor Kulübü, 8 futbolcusuna ülkelerinin milli takımlarından davet geldiğini bildirdi....
Nuri Şahin için en ciddi teklifin sahibi...
Borussia Dortmund'da forma şansı bulmakta zorlanan Nuri Şahin'e İtalya'nın köklü kulübü Fiorentina'n...
Gökhan Gönül'den Milli Takım açıklaması Terime ile 129. sınav! Nuri Şahin Fenerbahçe yolunda
HABERİN ETİKETLERİ
nuri şahin, a milli takım,

Evet, Nuri yok, çünkü tam 4 aydır sakat. Sadece 2 hafa önce antrenmanlara başlayan yıldız oyuncu, kulübü Dortmund’un yeni tesislerinde bu konuya değindi,"Hızla iyileşiyorum. 2 haftaya kadar takımla birlikte antrenmanlara çıkarım. Ne zaman sahalara dönerim tam olarak bilmiyorum. Ama amacım sezonun ilk yarısı sona ermeden takımdaki yerimi almak” dedi.

ÜÇ MAÇTA BİR PUAN ALMAK ÇOK ÜZÜCÜ
Sohbetimizin önemli bölümünde Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası grup maçlarında aldığı sonuçları konuştuk. Yaşananların iç açıcı olmadığını söyleyen milli futbolcu şöyle devam etti:

"Gruptaki 3 maçta sadece 1 puan almak üzücü. Letonya’yı yenememek beni çok üzdü. Ama dışarıdan ahkam kesmek istemiyorum. Sahada olsam eleştirirdim. Futbol artık eskisi gibi değil. 10-15 yıl önce güçlü takım zayıf takımı yenerdi. Artık bu dönem kapandı. Bakıyorsunuz Çek Cumhuriyeti, Türkiye’de kendi sahasındaymış gibi oynuyor. 3 ay önce dünya şampiyonu olan Almanya’yı Polonya yeniyor. Eğer sen odaklanamazsan ve iyi hazırlanmazsan yenilirsin.”

7 MAÇ 21 PUAN
Her şeye rağmen, grupta hiçbir şeyin bitmediğini anlatanNuri, "Umutlu olmak zorundayız. 7 maç var. 21 puan alabiliriz. 22 puanla çıkarız. Ama Hollanda ile 2 ve Çek Cumhuriyeti ile de 1 zor maçımız var. İyi hazırlanırsak yenebiliriz. Kaliteli takımımız var. Bazı insanlar seviniyor milli takımın yenilmesine. Evet, bizim yanlışlarımız var. Son yıllarda iyi işler yapamadık. İyi oynamıyoruz. Turnuvalara katılamıyoruz. Kabul etmek lazım” diye konuştu.

‘CİDDİYE ALMIYORLAR’ NE DEMEK
Avrupa’dan Milli Takım’a gelen futbolcuların isteksiz oynadığı eleştirilerine kırgın olan Nuri, "Öyle şey olur mu? Ben istesem Almanya’yı seçer. 16 yaşında Avrupa Şampiyonası’na 18 yaşında Dünya Kupasına gidebilirdim. Ama ülkemi o kadar seviyorum ki yüzde 1 bile ihtimal değildi Almanya’yı seçmek” dedi.

KIRMADIĞI REKOR KALMADI
Nuri Şahin Almanya’ya 1965 yılında geldi. Braunschweig’da Volkswagen tesislerinde işçi olarak çalıştı. Kırşehirli Nuri Şahin, Almanya’da sıradan bir işçi iken adını taşıyan 26 yaşındaki torunu Nuri Şahin şimdilerde bir futbol yıldızı ve Bundesliga’da bir çok rekorun sahibi:

- Bir lig maçında forma giyen en genç futbolcu...
- Bundesliga’da gol atan en genç futbolcu...
- B gençlerdeyken Almanya’da büyükler takımına alınan ilk Türk.
- Mlli Takım formasını giyen en gençfutbolcu.
- Ay yıldızlı formayla gol atan en genç futbolcu.
- Almanya, Hollanda, İspanya ve İngiltere gibi önemli liglerde oynayan ilk ve tek Türk futbolcu.
Kariyeri böylesine parlak olan Nuri, hiçbirini yeterli görmüyor, "Eğer şampiyonlar ligi kupası kaldırmadan kariyerimi sonlarsam bu ilklerin hiç önemi yok” diyor.

BAYERN YENiLECEKSE YiNE BiZ YENERiZ
Takımı Dortmund’un lige iyi başlamadığını söyleyen Nuri, "Ama pes etmek yok. Bu ligi bırakmayız” dedi.

Bayern Münih’in gücünün tartışılmaz olduğunu belirten Nuri, Dortmund, Schalke, Leverkusen, Wolfsburg ve M’Gladbach’ın ligin zirvesini zorlayacağını söyledi.Nuri, "Dortmund olarak sezona iyi başlayamadık ama hedefimiz şampiyonluğu zorlamak. Bayern Münih’in ne yaptığı değil, kendimizin ne yapacağı önemli. Bayern yenilecekse yine biz yeneriz. Geçen yıl da yendik. Kupa finalinde hakem çizgiyi geçen topu gol saysa kupayı da ellerinden alacaktık” diye konuştu.

'ALMANCI' DENİLMESİ BİZİ YARALIYOR
Nuri Şahin, gurbetçi oyunculara ‘Almancı’ diye hitap edilmesinin üzücü olduğunu söylerken, "Ne demek Almancı, kim Almancı? Biz de Türküz” diye çıkıştı.

Yurt dışından gelen futbolculara yönelik Türkiye’de zaman zaman yapılan eleştiriler deNuri’yi son derece üzüyor. Başarılı futbolcu, bu konudaki haksızlıkların artık dayanılmaz noktalara ulaştğını da belirterek şunları söyledi:

"Bize kimileri ‘Almancılar’ diyor. Bu beni zedeliyor. Kabullenemiyorum. Biri bana ‘Almtancı’ dediği zaman sinirleniyorum. O kişiye ‘Nedir Almancı’ diye soruyorum. ‘Almancı’ ne demek? Senin gibi ben de Türk’üm. Dedem, anam, babam, eşim ve evladım Türk. Neden bana Almancı diyorsun ki. Ben sadece zamanında Almanya’ya gelmiş, ekmek parasını kazanmış, buraya yerleşmiş Nuri Şahin’in torunu Nuri Şahin’im. Örf ve adetlerini yaşayan biriyim.”

GALATASARAY iÇiN AĞLADIM
Türk takımlarının başarılı olmalarını gönülden istediğini belirtenNuri "11-12 yaşındayken Galatasaray UEFA Kupası’nı kazandı. Hüngür hüngür ağladım. Avrupa’da benim jenerasyonumun yüzde 90’ı Galatasaraylı... Fenerbahçe bundan iki yıl önce Avrupa Kupası’nda yarı final oynadı. Çok iyi bir maç çıkardı. Sanki ben kendim oynamış gibi mutlu oldum. Yenilip finali kaçırdıkları için çok üzüldüm. Beşiktaş-Arsenal maçında Demba Ba’nın son dakikada pozisyonunda yıkıldım. Burada Türkiye’yi yaşıyoruz.” dedi.

Nuri Şahin'den müthiş frikik...


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

"Altyapıdan vazgeçmeyeceğiz"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Milli Takım ve altyapı geli

Yusuf adım adım milli takıma!

Hakan Çalhanoğlu’nun ceza almasıyla ofansif orta saha bölgesi iç

''Medya Terim'i istemiyor''

Fenerbahçe Eski Yöneticisi Selim Soydan, Radyospor'da Özgür Sancar

Yıldırım Demirören'den uyarı

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'den "Barış ortam
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER