Halilhodzic yine çok konuşulacak!

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Lokeren ile oynayacakları maçla ilgili konuşurken, çok konuşulacak bir olaya imza attı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




22 Ekim 2014, Çarşamba 16:55
İLİŞKİLİ HABERLER
Trabzonspor'da forma satışında rekor!
Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit Alp, forma satışında 45 bin rakamına ulaştıklar...
Trabzonspor'dan çifte takviye!
Trabzonspor yönetimi transferin bitimine kısa bir süre kala Zlatko Junuzovic ve Tomas Hubocan’ı bitirmey...
Trabzonspor FIFA'ya başvuruyor!
Trabzonspor, FIFA'ya başvuracak....
Galatasaray'da kasa 20 milyon euro! 50. yıl bombası Barcelona mı? Futbolda transfer dönemi yarın başlayacak
HABERİN ETİKETLERİ
vahid halilhodzic, trabzonspor, transfer,

Halilhodzic, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda kaleci Fatih Öztürk'le düzenlenen basın toplantısında, yarınki maça ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avrupa maçlarının her zaman zor geçtiğini ve neler yapabileceklerini söylemenin de bu nedenle zor olduğunu belirten Halilhodzic, Trabzonspor'un Avrupa kupasında devamı için bu maçın kazanılması gerektiğini söyledi.

Lokeren takımını tanıdıklarını ifade eden Halilhodzic, "2-3 senedir Belçika'da iyi sezon geçiriyorlar. O yüzden çok hassas bir maç bizi bekliyor. Ama takımımın yeterince kalite ve potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Yarın bunu göstereceğiz" dedi.

Geçen hafta Mersin İdmanyurdu maçında aldıkları galibiyetin kendilerini mutlu ettiklerini vurgulayan Halilhodzic, Avrupa kupasının ise farklı bir şey olduğunu belirtti.

Halilhodzic, bu maçın hazırlıklarını yaptıklarını ve galip gelmek zorunda olduklarını anlatarak, "Yarın da Trabzonspor'un çok güzel bir sunumunu ve peşinden de galibiyet bekliyorum" diye konuştu.

"Trabzonspor, gelişiyor"
Mersin İdmanyurdu maçında hücumda da iyi oyun sergilediklerini ifade eden Halilhodzic, ancak bunları değerlendirme noktasında eksiklikler yaşadıklarını söyledi.

Halilhodzic, bazı eksikliklere rağmen Trabzonspor'un gelişme gösterdiğini vurgulayarak, "Trabzonspor gelişiyor ama bu gelişme süresi henüz bitmiş değil, devam ediyoruz. Yüzde 80'i değişmiş bir takımla kollektif takım ruhu ortamı oluşturmak zor oluyor. Bu yüzden çok çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin yarınki maçta hücum ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkıp çıkmayacağı yönündeki sorusu üzerine Halilhodzic, şunları kaydetti:
"Sahadaki hücum oyuncusunun miktarı önemli değil. O sayı, golleri garantilemiyor. Sahada oyuncuların birbirleriyle uyumu, birbirlerinin hangi noktada topla buluşturmayı hissetmeleri çok önemli. İleriye doğru kurulan oyunu geliştirmek için idmanlarda çok çaba sarfediyoruz ama bazı oyuncular neden bu çalışmaları yaptığımızı anlamıyor. Takımımda her oyuncuya artık kesin rolünün ne olduğunu anlatmam gerekiyor. O yüzden yarın galibiyete ihtiyacımız var."

"Sportif anlamda en zor geçirdiğim 3 aydı"
Halillhodzic, geçen maçta yeterince ofansif oyuncuyu sahaya sürdüğünü dile getirerek, sakatlıklarla da mücadele ettiğine vurgu yaptı.

Bu kadar sorunla hoca olarak hayatında karşılaşmadığını belirten Halilhodzic, "2 ayda 4 oyuncunun ayağında kırık oldu. Buna kaza eseri olan sakatlıklar eklendi. Sportif anlamda en zor geçirdiğim 3 aydı. Çok problemle karşı karşıya geldim. Bazı oyuncular çalışmayı reddetti, çalışmak istemedi. Bunu da ilk defa bir futbol kulübünde gördüm. En zoru geçtiğimizi düşünüyorum ama Trabzonspor henüz mükemmel bir yerde değil. Buna uzağız, bize yine zaman lazım" şeklinde konuştu.

"Trabzonspor'dan iyi takımlar var"
Halilhodzic, ligde şampiyonluk hedefi konusunda bir soru üzerine de bazı yöneticilerinin kendi açıklamalarından tedirgin olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:
"Çok sıkıntı ile karşı karşıyayım. Takımımızın yüzde 80'ini değiştirdik ama sonradan haberdar oldum, fark ettim. Ben Trabzon'a gelmeden önce 'Vahid Hoca gelecek, Trabzonspor şampiyon olacak' diye umut aşılanmış. Siz gazeteciler de bu bilgilere sahip olunca haberlerinizi bu şekilde yaydınız ve devam ediyorsunuz. Trabzonspor'dan ligde daha iyi takımlar var. Trabzonspor, bu sezon ligi nasıl bitirir sorusuna şimdi cevap veremem. Bana da Trabzonspor'a geldiğimde size şampiyonluğa ulaşabilecek bir takım hazırlıyoruz denildi ama Avusturya kampında ikinci lig takımı hazırlandığını gördüm."

Gerçekçi olmaları gerektiğini anlatan Halilhodzic, "Bu oluşumu ne şekilde yaptık, nasıl mücadele ediyoruz. 10 günde bir transfer gerçekleştirdik. Hangi transferleri gerçekleştirebildiysek onları aldık. Neyseki iyiden iyiye gidiyoruz ve 3 maçımızı da kazanırsak o zaman size birçok şeyde olumlu düşünebileceğimi söylerim" ifadesini kullandı.

"Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray olsun şu an Trabzonspor'dan daha iyi takım" diyen Halilhodzic, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bunun tersini söyleyen biri varsa yanlış düşünüyor. Tersini düşünüyorsanız o sizin fikriniz. Ama ben burada onlara karşı oynayamayız, diş gösteremeyiz diyemiyorum. Fenerbahçe maçına dönersek kendi evimizde 4-1, 5-1 kazanabilirdik ama kazanamadık. Ama sezon sonuna kadar neler yaşarız nelerle karşı karşıya geliriz bilmiyorum. Şunu bilin ben sizden daha istekliyim. Bu sene Trabzonspor'un şampiyon olmasını sizden daha fazla görmek isterim. Herkesin bu hedefe aynı arzuyla sarıldığını düşünmüyorum, bu oyuncular içinde de var. Sahada idmanda çalışırken bu isteğinizi hedefinizi gerçekleştirmeniz gerekiyor, kağıt üzerinde, sözde kalmamalı."

"Muhtemelen başkanımız beni de cezalandıracak"
Halilhodzic, Legia Varşova maçı sonrası aldığı ceza nedeniyle yarınki karşılaşmada tribünde olacağının hatırlatılması üzerine Türkiye'ye gelmeden önce bir kez cezalandırıldığını anlattı.

Türkiye'de 1 haftada 2 kez ceza aldığına dikkati çeken Halilhodzic, "1 metre çizgiyi geçmişim ve itiraz ediyorum ondan cezalandırıldım. Maalesef, yabancı hakemlerle iletişim sorunum olduğu için ellerimle bişey ifade etmemi yanlış değerlendirmiş ve kötü algılamışlar. Muhtemelen başkanımız beni de cezalandıracak. Çünkü benim de orada disiplin eksiğim var" diye konuştu.

Oyuncularla saha kenarında olmak istediğini belirten Halilhodzic, orada maçı yaşayarak enerjisini takıma gönderdiğini kaydetti.

Halilhodzic, daha dikkatli olması gerektiğine işaret ederek, "Sahadaki çizgileri geçmemem gerekecek" dedi.

Mersin İdmanyurdu maçı sonrası polemiğe girdiği teknik direktör Rıza Çalımbay'ın da çizgiyi geçip kulübelerine kadar geldiğini anlatan Halilhodzic, "Benim maçta sırtım dönüktü o anı görmedim. O hareketi nedeniyle cezalandırıldı mı? Bizim alanımıza kadar gelen hoca cezaldırılmadı" ifadesini kullandı.

Halilhodzic, Yatabare ve Cardozo'nun yarın birlikte oynayıp oynamayacağına ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Birlikte oynar ama bunu uzun süre çalışmanız gerekiyor. Bütün takım organizasyonunu ikisine dayanarak hazırlamanız gerekiyor. Defansif rollerinde neler yapacakları önemli, bunun otomatikleşmesini istiyorsanız belki 1-2 sene geçmesi gerekiyor. Çalışarak bunu mükemmel yapabilirsiniz ama bunun hemen olacağını sanmıyorum. Antrenmanlarda denedik yarın da bunu deneyeceğiz. Messi ve Ronaldo bile bir arada oynayamaz. Futbol olarak oynayabilirler ama kişilik olarak oynamayazlar. İkisi zekalarıyla oynadıkları için birbirlerine pas vermezler. 4-4-2 sistemi neredeyse kayboldu. Nadiren böyle sahaya çıkan takım görürsünüz."

Telefonunda gelen teklifleri gösterdi
Halilhodzic, Trabzonspor ile 1+1 yıllık sözleşmesinin bulunduğunu belirterek, "Sezon sonunda oturup konuşacağız. Yapmak istediklerimin gerçekleşmediğini görürsem hiçbir sorun çıkarmadan giderim. Ben burada bir şey yapmaya çalışacağım. Baktım ki imkansız o zaman hiçbir sorun olmadan giderim" şeklinde konuştu.

Bu sırada tercümanından istediği cep telefonunu basın mensuplarına gösteren Halilhodzic, bugün öğle yemeği sonrasında buraya gelirken telefonuna mesajla iki transfer teklifi geldiğini söyledi.

Halilhodzic, şu anda aldığının 3 katını teklif ettiklerini dile getirerek, "Ama emin olun Trabzonspor şampiyon olursa benim neşemi tahmin edemezsiniz. Bunun için çalışıyoruz" dedi.

Fatih Öztürk'ün açıklamaları
Kaleci Fatih Öztürk ise yarın kendilerini çok önemli bir karşılaşma beklediğini belirterek, Lokeren'in çok ciddi ve istekli bir takım olduğunu anlattı.

Kendilerinin de bunlara yarın cevap vermeleri gerektiğini dile getiren Öztürk, "Kapasitemiz bunun için yeterli. Ne olursa olsun rakibimize saygı duyarak oynayacağız. Umuyorum galip gelip bütün taraftarlarımızı sevindireceğiz" diye konuştu.


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Sneijder'e kötü haber!

Nice Teknik Direktörü Lucien Favre, sezon başında kadrolarına kat

Maçın ardından yazarlar ne dedi? "Kiralık katil Tudor"

Levent Tüzemen - İstifa da bir hizmettir. Başkan Dursun Özbek

Galatasaray'ın kabus gecesi!

Bazı taraftarlar kombine olarak kullanılan Passolig kartlarını yak

Galatasaray'da Avrupa mesaisi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında yarın d
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8325
Sporda ilginç görüntüler!
42280
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17089
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER