Maratonun birincisi Fas'tan

İki kıta arasında gerçekleştirilen en önemli yarış olan 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Faslı atlet Hafid Chani birinci oldu.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




16 Kasım 2014, Pazar 11:41
İLİŞKİLİ HABERLER
Atletizmde 7 antrenörün cezası kaldırıldı
Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, 7 atletizm antrenörün verilen ömür boyu müsabakalardan men cezas...
İşte Bolt'un yeni hedefi!
Erkekler 100 ve 200 metre dünya rekortmeni Jamaikalı sprinter Usain Bolt, kariyerinin 16. altın madalyasın...
Tyson Gay'e 1 yıl ceza
Doping kullandığını geçtiğimiz yıl temmuz ayında itiraf eden Birleşik Amerikalı atlet Tyson Gay, bir...
Londra Maratonu'na Kenyalılar damga vurdu Pistorius davasında 5. gün
HABERİN ETİKETLERİ
vodafone istanbul maratonu, atletizm, maraton,

Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nun startı verildi.

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başladı. Start noktasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Spor Etkinlikleri ve İşletmeciliği AŞ (Spor AŞ) Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ile milletvekilleri ve bazı ilçe belediye başkanları da yer aldı.

Bakan Kılıç, start öncesi yaptığı açıklamada katılımcılara başarılar diledi. Topbaş ise artık İstanbul Maratonu'nun dünya maraton sıralamasında önemli bir yere geldiğini belirterek, "Bugün İstanbul aşkına koşulacak. İstanbul iki kıta arasında güzel bir kent. Bu güzelliği hep beraber yaşayacağız" dedi.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Topbaş'ın verdiği startla yarış başladı.

PARKUR
Maratonda atletler, Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inip, sahil yolunu izleyip Karaköy'e ulaşmaya çalıştı.

Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelecek maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya indi. Bakırköy'den yapılacak dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'e çıktı.

Atletler, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı"nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşı'nın arasında yarışı tamamladı.

118 ÜLKEDEN 25 BİN ATLET
36. Vodafone İstanbul Maratonu'na bu yıl 118 ülkeden sporcular kayıt yaptırdı. Maratonun 15 ve 10 kilometre koşulara 25 bine yakın atletin katıldığı belirtildi.

Maratonda birinci kadın ve erkek sporcular 50'şer bin dolar para ödülünün sahibi oluyor.

Bu yarışta ikincilere 25'er, üçüncülere 15'er, dördüncülere 10'ar, beşincilere 8'er bin dolar ödül veriliyor.

Koşuda Türk sporcular arasında ilk sırada yer alacak atletler 20'şer bin dolar para ödülü kazanıyor. Bu kategoride ikinci Türk atletler 10'ar bin ve üçüncüler de 5'er bin dolar alıyor.

15 VE 10 KİLOMETRE KOŞULAR
Organizasyon kapsamında 15 ve 10 Kilometre Koşular da başladı.

15 Kilometre Koşu'da atletler, maratona katılanların yolunu takip ederek Karaköy'e ulaştı. Buradan Unkapanı Köprüsü'nün altından Balat'ta bulunan Rum Kilisesi'nin önünden geçen yarışmacılar, Yusuf Şücaattin Anbari Camisi önünden yapılacak dönüşle birlikte maraton güzergahından ayrıldı. Sahilden devam eden yarış Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde son buldu.

10 Kilometre Koşu'ya katılan atletler ise Boğaziçi Köprüsü'nü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a indi.

Atletler, yapımı süren Vodafone Arena'nın önünden devam ederek Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izledi. Bu koşu da Eminönü'ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde sona erdi.

HALK YÜRÜYÜŞÜ
Organizasyonda en renkli görüntülerin oluştuğu ve en yüksek katılımın olduğu Halk Yürüyüşü ise saat 09.30'da başladı.

Anadolu yakasında Altunizade Köprüsü'nün altından başlayacak 8 kilometrelik yürüyüşü katılımcılar, Avrupa yakasında Dolmabahçe'de tamamlıyor.

2 BİN 500 GÖNÜLLÜ
Organizasyonda gönüllüler de katılımcılara yardımcı oluyor. Maraton boyunca 2 bin 500 gönüllü, atletlerin yanı sıra antrenör ve seyircilere çeşitli konularda destek veriyor.

YEŞİL MARATON
Bu yıl 36'ncısı yapılacak maratonda çevreci bir anlayışla koşuluyor.

Proje kapsamında Maraton Hatıra Ormanı oluşturulması planlanırken, 118 farklı ülkeye mensup sporcular kendi ülkelerine özgü fidanları bu orman için getirdi.

Maraton sırasında ayrıca çevreci ürünlerin kullanımına dikkat ediliyor.

İKİ SLOGAN
"İstanbul Aşkına Koş" sloganıyla katılımcılar davet edilirken, "#birsebebivar" sloganı da organizasyonda kullanılıyor.

BAZI YOLLAR KAPALI
Maratonda nedeniyle 06.00'dan yarış bitimine kadar bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Kısıklı Caddesi'nden gelip D-100 Kuzey ve D-100 Güney, Kuşbakışı Cadde Petrol İş önü D-100 Güney, Mahir İz Caddesi D-100 Güney, Altunizade Köprü üzeri D-100 Güney-Kuzey, Tophanelioğlu Caddesi Gold Bilgisayar önü D-100 Güney-Kuzey ve Beyoğlu katılım trafiğe kapatılacak. E-5'ten gelişler FSM katılımlara, Mahir İz Caddesi'nden geliş, Şile Yolu'nu takiben Tuzcuoğlu Köprü E-6'yı takiben FSM katılıma, Fenerbahçe'den geliş D-100 Güney'den Tuzcuoğlu Köprü E-6'yı takiben FSM katılıma, D-100 Kuzey katılım Harem istikametine yönlendirilecek.

Çevre yolları ve köprü güzergahında Güney Zincirlikuyu ayrımı (Levent ayrımı), Fenerbahçe Göztepe'den gelip TEM ayrımına katılım (Göztepe'den gelip TEM E-5 Kuzey ayrımı), Botanik Bahçesi'nden Rıdvan Dedeoğlu istikametine katılım (Çamlıca turnikelerden geliş Kozyatağı ayrımı), FSM turnikelerden gelip 1. Çevreyolu ayrımı güneyden gelip kuzeye katılım, Mustafa Kemal Köprüsü altından kuzeye katılımda trafik sağlanamayacak. Boğaziçi Köprüsü'nü kullanacak sürücüler, kapama noktalarından köprü istikametine yönlendirilecek.

Beşiktaş-Beyoğlu bölgesinde trafiğe kapalı yollar şöyle: "Zincirlikuyu D-100 Kuzey katılımı (kuzeye mecburi yön yapılacak), metrobüs durakları (Beşiktaş istikameti), ATV Önü-Hoş Sohbet Sokak ve civarı, Merkez Komutanlığı ışıklar, Opel Gerçek önü, Sait Çiftçi Köprü katılımı (E-5 Güney katılım), Sabancı Lisesi önü, Sait Çiftçi Askeri Lojman çıkışı, Yıldız ışıklar, Mehmet Ali Bey Sokak girişi, Yıldız Üniversitesi önü, Akdoğan Sokak girişi, Ressam Hamdibey Sokak, Bostancı Veli Sokak, Abbasağa Sokak, Hasfırın Sokak, Serencebey Sokak, Ortaköy dönüşleri, Beşiktaş Meydan, Başbakanlık Ofisi önü, Deniz Müzesi çıkışı, Vestel ışıklar, Palangalar ışıklar, Ortaköy Meydan, Muhakkik Sokak girişi, Akaretler ışıklar, Vişneli Tekke Sokak, Süzer Plaza önü, Kadırgalar Caddesi toprak yol dönüşleri, Mete Kavşağı, Taksim Şehit Muhtar ışıklar, Taksim Sıraselviler Caddesi başı, Gümüşsuyu Cadde başı (Taksim), Gümüşsuyu'ndan toprak yola iniş, Dolmabahçe Tüneli Bomonti girişi, Dolmabahçe ışıklar, Kahve Dünyası önü (Setüstü gelişi), Akyol Cadde başı, Meclis-i Mebusan Yokuşu başı, Aydilimi Pastanesi yanı, Fındıklı Çelebi Hamamı Sokak, Kabataş ışıklar, Fındıklı ışıklar, Deniz Liman çıkışı, Salı Pazarı ışıklar, Boğazkesen Cadde gelişi, Boğazkesen ışıklar, Tophane ışıklar, Nargileciler çıkışı, Revani Sokak gelişi, Kemeraltı ışıklar, Karaköy Meydan, Perşembe Pazarı ışıklar, Azapkapı'dan Tarlabaşı'na mecburi istikamet, Kardeşim Sokak, Kasımpaşa'dan Tarlabaşı'na mecburi yön (Unkapanı'na akım verilmeyecek), Perşembe Pazarı'ndan Tarlabaşı'na mecburi yön (Unkapanı'na akım verilmeyecek), Şişhane Meydan'dan Bankalar Cadde girişi, Tarlabaşı'ndan Perşembe Pazarı'na giriş, Şişhane ışıklardan Kasımpaşa'ya mecburi yön, Kasımpaşa'dan Unkapanı Köprü ayrımı, Perşembe Pazarı'ndan Unkapanı Köprü ayrımı."

Bu bölgede, Ortaköy istikametinden gelenler eski Yıldız Caddesi Barbaros Bulvarı'na, Gümüşsuyu Caddesi'nden gelenler Miralay Şefik Bey Sokak'tan Divan Kavşağı'na, Mete Kavşağı'ndan gelenler Divan Kavşağı'na, Balmumcu'dan gelenler Merkez Komutanlığı'ndan ters istikamete tekrar Balmumcu'ya, tünellere girmek isteyenler Şişli Bomonti'den Akar Caddesi'ne yönlendirilecek. Tarlabaşı Bulvarı ve Yedikuyular Caddesi trafiğe açık olacak.

Eyüp'te Silahtarağa Caddesi, Hz. Halid Bulvarı, Feshane önü, Yavedut Caddesi (Haliç Sahil Yolu), D-100 kuzey yol Haliç köprü bağlantı yolu (Yavedut Caddesi Eyüp istikametine dönüş yapılmayacak), D-100 güney yol haliç köprü bağlantı yolu (Ayvansaray Caddesi Balat ve Eyüp istikametine dönüş yapılmayacak) ve Savaklar Caddesi trafiğe kapatılacak.

Bu bölgede Rami Kışla Caddesi, Eyüp Sultan Bulvarı, Topçular Caddesi, Bahariye Caddesi, Düğmeciler Caddesi, D-100 Kuzey ve D-100 Güney Yol trafiğe açık tutulacak.

Fatih'te trafiğe kapatılacak yollar ise şöyle:

"Ayvansaray Caddesi ve Ayvansaray Caddesi'ne bağlı sokak ve caddeler (Balat Sahil Yolu), Mürselpaşa Caddesi ve Mürselpaşa Caddesi'ne bağlı sokak ve caddeler (Balat Sahil Yolu), Abdülezelpaşa Caddesi ve Abdülezelpaşa Caddesi'ne bağlı sokak ve caddeler (Balat Sahil Yolu), Kadir Has Caddesi ve Kadir Has Caddesi'ne bağlı sokak ve caddeler (Balat Sahil Yolu), Atatürk Bulvarı Unkapanı Köprüsü Aksaray istikameti, Atatürk Bulvarı Unkapanı Köprüsü Taksim istikameti, Atatürk Bulvarı Unkapanı Köprüsü Taksim istikameti, Atatürk Bulvarı Unkapanı Köprüsü Aksaray istikameti, Unkapanı Yenikapı arası Atatürk Bulvarı-Gazi Mustafa Kemal Paşa Caddesi, Ragıp Gümüşpala Caddesi ve Ragıp Gümüşpala Caddesi'ne bağlı sokak ve caddeler (Eminönü Sahil Yolu), Cemil Birsel Caddesi, Galata Köprüsü (iki yönlü trafiğe kapatılacak), Reşadiye Caddesi (Sirkeci Sahil Yolu), Ankara Caddesi, araba vapurları girişleri, Sahil Kennedy Caddesi (Sirkeci-Bakırköy arası), Rauf Orbay Caddesi (Ataköy 1. Kısım ışıklardan itibaren kapanacak), Gülhane Parkı sahil alt girişleri, Ayasofya Meydanı, Alemdar Caddesi, At Meydanı Caddesi, Divanyolu Caddesi, Cankurtaran (Ahırkapı Sokak ve Ahırkapı İskele Sokak'tan sahil istikametine dönüş yapılmayacak), Çatladıkapı (Aksakal Sokak ve Küçük Ayasofya Caddesi'nden sahil istikametine dönüş yapılmayacak), Kumkapı (Kumluk Sokak'tan sahil istikametine dönüş yapılmayacak), Kumkapı Balık Hali ve Balıkçılar Çarşısı."

Sürücülere alternatif olarak Fevzipaşa Caddesi, Yavuz Selim Caddesi, Nevşehirli İbrahim Paşa Caddesi, Şehzadebaşı Caddesi, Vezneciler Caddesi, Kadırga Liman Caddesi, Türkeli Caddesi, Vatan Caddesi, Millet Caddesi açık olacak.


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Val

UEFA iki maça soruşturma açtı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Celtic-Paris Saint-Germain (PS

Dünya şampiyonu gibi karşılandı!

Yunanistan'ın Atina Kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyon

Ahmet Cömert Boks Turnuvası başlıyor

31. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası yarın İstanbul'da ba
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER