Eskişehir, Süper Lig'de bir başka

Ziraat Türkiye Kupası'ndan istediğini alamayan Eskişehirspor, yönünü çevirdiği Süper Lig'de başarılı sonuçlar almaya başladı. İkinci yarıya Manisaspor galibiyetiyle başlayan ancak deplasmanda Bursaspor'a beklenmedik bir skorla 3 - 1 yenilen Eskişehirspor, Bursa'da bıraktığı 3 puanın acısını bu hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan çıkarttı.

6 Şubat Cumartesi günü evinde ağırladığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u son dakikalarda Ümit Karan'dan gelen golle 2-1 yenen Eskişehirspor'da 3 puanı almanın sevinci yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyespor galibiyetiyle hem kendine gelen hem de sahasındaki galibiyet serilerini devam ettiren Eskişehirspor, geriye kalan 20. haftada lig'de 7. sıraya yükselirken, puanını da 31 çıkarttı.

Kulüp Basın Sözcüsü Rıza Zeydan, Eskişehirspor'un başarılı bir takım ve köklü bir kulüp olduğunu söyledi. Eskişehirspor'un başarısının bundan sonra artarak devam edeceğini vurgulayan Zeydan, "Lig'de şuana kadar başarılı bir grafik çizdik. Ziraat Türkiye Kupasında ise istediğimiz yere varamadık. Şimdi kendimizi lig'e verdik." dedi.

Lig'in ikinci yarısının 3. maçını geride bıraktıklarını ve bu maçlara bakıldığın da güzel bir grafiğin ortaya çıktığını anlatan Zeydan, "Önümüzde daha zorlu maçlar var. Ama biz lig'e moralle başladık. Bu moralle başarılarımızı daha da artırarak devam ettireceğiz. Bu güç ve kapasite takımda var. Futbolcularımızda kaliteli. Sadece eksikliklerimiz var ve bunu da gireceğiz ve lig7i istediğimiz yerde bitireceği." şeklinde konuştu.

 

YÖNETİM ÇALIMBAY'A SAHİP ÇIKTI

Bu arada, takımın başarısı devam ederken, teknik direktör Rıza Çalımbay ile taraftarlar arasında son günlerde soğuk rüzgârlar esmeye başladı.

Devre arası transfer edilen ve İstanbul Büyükşehir Belediye maçında bir gol atan Jaycee'nin ikinci yarıda oyundan alınması taraftarlar ile Çalımbay'ı karşı karşıya getirdi. Jayce'nin oyundan alınması üzerine taraftarın "Çalımbay istifa" sloganları Çalımbay ve kulüp yönetimini rahatsız etti.

Çalımbay da "Herkes kendi görevini bilsin. Sezon sonuna kadar takımın başındayım. Bu kulübün de bir yönetimi var." sözleriyle yaşananlara tepki göstermişti.

Kulüp yönetimi ise Çalımbay'a sahip çıkarak, yaşananların üzüntü verici olduğunu kaydetti. Kulüp Basın Sözcüsü Rıza Zeydan, Çalımbay'ın kaliteli ve kişilikli bir teknik adam olduğunu vurguladı.

Çalımbay'ın bırakın takımı hiç kimse için bile kötü düşünemeyeceğini dile getiren Zeydan, "Rıza hocamız sonuna kadar haklı. Jaycee, yorgun düştüğünden dolayı oyundan çıkmak istemiş. Hatta hocamız biraz daha sabretmesini istemiş. Olay bu hocamız kimseyi kasten oyundan çıkarmamıştır. Kaliteli ve güzel bir oyuncuyu kim oyundan çıkarır.Hocamıza sahip çıkıyoruz ve sonuna kadar yanındayız." açıklamasını yaptı.

 



bu habere yorum yazılmamışBu habere henüz yorum yazılmamış. Yorum yazmak için tıklayınız
DİĞER BAŞLIKLAR
Fenerbahçe hazırlıklarını sürdürdü
Fenerbahçe, GençlerbirliÄŸi maçının hazırlıklarını, akÅŸam saatlerinde Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerÃ...
Diyarbakır'ın cezası belli oldu!
PFDK bugünkü toplantısında aldığı kararla Diyarbakırspor'un cezasını belirledi....
Beşiktaş Divan Kurulu, mazbatasını alacak
Beşiktaş'ta yeni seçilen Divan Kurulu, 16 Mart Salı günü düzenlenecek törenle mazbatalarını alacak. ...
Trabzonspor, Gaziantep'e gitti
Trabzonspor, Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında yarın deplasmanda oynayacağı Gaziantepspor maçı için bu kente ...
Beşiktaş izin yaptı
Turkcell Süper Lig'deki erteleme maçında dün gece İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek zirve ya...
Bursaspor-Manisaspor maçı biletleri satışa çıktı
Turkcell Süper Lig'in 24.haftasında pazar günü oynanacak olan Bursaspor-Manisaspor maçının biletleri satışa çÄ...
Alex'in cezası değişmedi!
Alex de Souza'ya verilen 2 maçlık ceza, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu tarafından onandı....
Beşiktaş'ta istişare heyetleri toplantılara başladı
Beşiktaş'ta yeni oluşturulan ürün ve marka geliştirme istişare heyeti ilk toplantısını yaptı....
Şenol Güneş'ten şok karar!
Turkcell Süper Lig’de yarın deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor’da, Gustavo Colman ile ...
Doll: Fenerbahçe maçını kazanmalıyız
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, Fenerbahçe ile oynanacak karşılaşmayı mutlaka kazanmaları gerekti...
Galatasaray'da Ankaragücü maçı hazırlıklarına tekrar başladı
Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de hafta sonu kendi evinde Ankaragücü ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıkla...
Bursaspor'un 'rüya gibi' sezonu
Turkcell Süper Lig'in 24. haftasında 49 puanla Galatasaray'ın ardından ikinci sırada yer alan Bursaspor, Diyarbakı...