Aslan erken bitirdi!

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray sahasında Balıkesirspor ile karşılaştı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




17 Şubat 2015, Salı 10:50
İLİŞKİLİ HABERLER
Yanal: Burak Yılmaz'ın fedakarlığını kimse anlamamış!
Burak Yılmaz'ın Ay-Yıldızlı forma için fedakarlıkta bulunduğunu belirten Fırtına’nın hocası Ersu...
Tudor'un Selçuk İnan korkusu
Galatasaray'da 6 haftada attığı 5 golle takımının kazandığı maçlarda ve topladığı puanlarda büy...
Bülent Korkmaz'dan Selçuk İnan'a destek
Galatasaray’ın efsane kaptanı Bülent Korkmaz, zor günler geçiren kaptan Selçuk İnan’a destek verdi....
Burak Yılmaz’a yoğun tedavi Selçuk İnan ile yollar ayrılıyor! Galatasaray'da büyük sorun! Tam 5 isim...
HABERİN ETİKETLERİ
burak yılmaz, selçuk inan, galatasaray, galatasaray-balıkesirspor maçı,

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray, sahasında Balıkesirspor ile karşılaştı. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılılar ilk yarıdaki etkili oyunu ile 3-1 kazandı.

Galatasaray'da galibiyeti getiren golleri 16. dakikada Aurelien Chedjou, 26. dakikada Wesley Sneijder ve 30. dakikada Burak Yılmaz kaydetti. Balıkesir'in tek sayısı ise 80. dakikada Zec'ten geldi. Öte yandan Felipe Melo, 55. dakikada sakatlanarak oyundan çıkarken, Balıkesirspor'da ise Aykut Çeviker, 29. ve 61. dakikalarda gördüğü sarı kartların ardından kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Galibiyetin ardından Galatasaray puanını 45 yaptı ve 3. sıraya yerleşti. Balıkesirspor ise 13 puanla ligin dibinden kurtulamadı. Süper Lig'in 21. haftasında G.Saray deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacakken, Balıkesirspor ise evinde Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

HAMZAOĞLU SADECE KALEYİ DEĞİŞTİRDİ

Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde Balıkesirspor'u konuk eden Galatasaray'ın 11'inde, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Torku Konyaspor maçının kadrosundan kaleci dışında değişiklik yapılmadı.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, kupa maçında 11 kişilik kadroda yer alan kaleci Sinan Bolat'ı yedeğe çekip, ilk 11'de Muslera'yı görevlendirdi. Diğer 10 futbolcuyu da Balıkesirspor karşısında ilk 11'de sahaya sürdü.

Hamzaoğlu, Balıkesirspor karşısında 11 kurgusunu Muslera, Tarık Çamdal, Koray Günter, Chedjou, Olcan Adın, Selçuk İnan, Melo, Bruma, Sneijder, Yasin ve Burak'tan oluşturdu. Son dönemde sarı-kırmızılı teknik adamın ilk 11'de sıklıkla tercihi olan isimlerden Alex Telles, Hakan Balta, Emre Çolak ve Umut Bulut, yedekler arasında yer aldı.

SABRİ KADRODA YOK

Ligdeki Bursaspor maçında sakatlandıktan sonra takımla çalışmalara yeni başlayabilen Sabri Sarıoğlu, kadroya alınmadı.

Sarı-kırmızılı takımın son 3 resmi maçında forma giyemeyen, Balıkesirspor karşısında forma giyme ihtimali bulunan oyuncu, tedbir amaçlı olarak kadroda düşünülmedi.

Sakatlığı devam eden Semih Kaya da Balıkesirspor maçında takımdaki yerini alamadı.

GALATASARAY SALDIRDI, GOLÜ BULDU

Mücadeleye mutlak 3 puan parolası ile başlayan ve ilk dakikadan itibaren oyunu rakip yarı alana yıkan Galatasaray, aradığı golü de 16. dakikada buldu.

Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Wesley Sneijder uzak direğe ortasını yaptı. O bölgede bulunan Koray Günter'in içeri çevirdiği topa Burak Yılmaz hamle yaptı ve kaleye yönelen topa son dokunan Aurelien Chedjou topu ağlarla buluşturdu.

SNEIJDER'DEN GÜDÜMLÜ FÜZE!

Öne geçtikten sonra da ataklarına devam eden ve Balıkesirspor defansına zor anlar yaşatan Galatasaray, 24. dakikada Sneijder'in harika golü ile farkı 2'ye çıkarttı.

Sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder pasını ceza sahasında bulunan Yasin Öztekin'e aktardı. Yasin Öztekin topu kontrol edip ceza sahasına hareketlenen Wesley Sneijder'e tekrar pasını verdi. Wesley Sneijder sol ayağıyla çok sert vurdu ve topu Emrullah Şalk'ın sağından ağlarla buluşturdu.

BURAK 'BURADAYIM' DEDİ...

Galatasaray ilk yarım saatlik bölümde oyunun tek hakimi olurken, Balıkesirspor'a organize atak geliştirme şansı tanımadı. Sarı-kırmızılılar 31. dakikada Burak ile de, iyice rahatladı.

Ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Burak Yılmaz, Yasin Öztekin ile yaptığı verkaç sonrasında topa tekrar sahip oldu. Sağ ayağı ile çok sert bir vuruş yapan golcü oyuncu, karşılaşmada durumu 3-0'a getiren golü attı.

İlk yarıda başka pozisyon olmazken, Galatasaray iyi bir oyun ve 3 farkın getirdiği rahatlık ile soyunma odasının yolunu tuttu.

MELO SAKATLANDI...

İkinci yarıya sarı-kırmızılılar daha sakin başlarken, orta sahada yaptıkları sık paslarla rakibi yormaya ve süreyi harcamaya başladı. Sarı-kırmızılılar, 60. dakikada zorunlu bir değişiklik yapmak zorunda kaldı.

Felipe Melo, orta sahadaki ikili mücadelein ardından yerde kaldı ve oyuna devam edemedi. Sakatlanarak oyundan çıkan Felipe Melo'nun yerine Emre Çolak oyuna dahil oldu.

BAL-KES'TE KIRMIZI VE BİR GOL...

61. dakikada Balıkesirspor'da Aykut Çeviker, orta yuvarlakta Bruma'ya yaptığı sert müdahale sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra Galatasaray oyundan kopmaya başladı.

Balıkesirspor, 80. dakikada bir gol buldu. Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Ronald Vargas güzel ara pasıyla topu Ermin Zec ile buluşturdu. Ermin Zec ceza sahasında topu soluna çekip yakın direğe şutunu çekti ve farkı 2'ye indiren golü attı.

Kalan dakikalarda iki ekip de tehlike yaratamadı ve Galatasaray rakiplerinin kazandığı haftada 3 puanı hanesine yazdırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
9. dakikada ceza alanının sağ tarafından Sercan Yıldırım'ın ortaladığı topu kale alanı önünde uzaklaştırmak isteyen Tarık Çamdal'ın ters kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kale direğinin üzerine çarparak oyun alanına döndü.
16. dakikada Galatasaray öne geçti. Soldan korner atışı kullanan Sneijder'in ceza sahasına ortasında, arka direkte Koray Günter'in kafayla indirdiği topa Burak Yılmaz vuruşunu yaparken, kaleye giden meşin yuvarlağa çizgi üzerinde son kez Chedjou dokundu: 1-0
18. dakikada Sneijder'in ceza sahası dışında yerden sert şutunda, kaleci Emrullah iki hamlede meşin yuvarlağa sahip oldu.
26. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Soldan gelişen Galatasaray atağında Sneijder ceza sahasında bulunan Yasin Öztekin'i gördü. Yasin Öztekin, kontrol ettiği meşin yuvarlağı sol çaprazdan ceza sahasına giren Sneijder'e bıraktı. Hollandalı futbolcu, sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta topu filelere gönderdi: 2-0
31. dakikada Galatasaray skoru 3-0 yaptı. Yasin Öztekin ile duvar pasına girip, ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Burak Yılmaz'ın sert şutunda, meşin yuvarlak uzak köşeden ağlara gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
54. dakikada hızlı gelişen atakta ceza sahasına giren Sercan Yaldırım, Muğdat'a pasını vermek isterken Koray Günter araya girdi. Bu futbolcunun kontrol edemediği topu kapan Muğdat'ın altıpasın sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak Muslera'nın müdahalesiyle kornere gitti.
59. dakikada Selçuk İnan'ın uzak mesafeden yerden sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.
64. dakikada sağdan ceza sahasına giren Emre Çolak'ın altıpas çaprazındaki vuruşunda, kaleci Emrullah topu kornere çeldi.
66. dakikada Bruma'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Umut Bulut'un gelişine vuruşunda, top yandan autta gitti.
67. dakikada Galatasaray savunmasının az adamla yakalandığı atakta, Sercan Yıldırım ceza sahasının sol köşesinde bulunan Zec'i gördü. Bu futbolcunun sert şutunda, meşin yuvarlak üst direkten auta çıktı.
80. dakikada Balıkesirspor farkı 2'ye indirdi. Vargas'ın ara pasıyla ceza sahasına giren Zec, kale sahasının sol çaprazındaki vuruşta, topu ağlarla buluşturdu: 3-1
87. dakikada sol köşeden korner atışını çabuk kullanan Sneijder, sol çaprazda bulunan Hamit Altıntop'a pas verdi. Bu futbolcunun şık vuruşunda köşeye giden topu, kaleci Emrullah son anda kornere çeldi.

Stat:Türk Telekom Arena
Hakemler:Mustafa İlker Coşkun, Ekrem Kan, Mehmet Cem Hanoğlu
Galatasaray:Muslera, Tarık Çamdal, Chedjou, Koray Günter, Olcan Adın, Bruma (Dk. 83 Hamit Altıntop), Selçuk İnan, Melo (Dk. 60 Emre Çolak), Yasin Öztekin (Dk. 60 Umut Bulut), Sneijder, Burak Yılmaz
Balıkesirspor:Emrullah Şalk, Uğur Akdemir, Kulusic, Glumac, Hasan Hatipoğlu, Da Silva, Eray Ataseven, Aykut Çeviker, Muğdat Çelik (Dk. 76 Vargas), Sercan Yıldırım, Isaac (Dk. 60 Zec)
Goller:Dk. 16 Chedjou, Dk. 26 Sneijder, Dk. 31 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 80 Zec (Balıkesirspor)
Kırmızı kart:Dk. 61 Aykut Çeviker (Balıkesirspor)
Sarı kartlar:Dk. 55 Eray Ataseven (Balıkesirspor), Dk. 38 Melo, Dk. 51 Yasin Öztekin (Galatasaray)



KAYNAK : Sporx
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER