Formula 1 heyecanı başlıyor!

Formula 1'de yeni sezon heyecanı, Avustralya Grand Prix'si ile başlıyor. Sezon öncesi testler ve Albert Park'taki antrenman seansları, bu sezonun da en büyük favorisinin Mercedes olduğunu gösterdi.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




13 Mart 2015, Cuma 14:42
İLİŞKİLİ HABERLER
Formula 1'de sıradaki durak Çin
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Çin'de koşulacak sezonun ikinci etabıyla devam edecek....
Rosberg başladığı gibi bitirdi!
Formula 1 sezonunun 18. yarışı Brezilya Grand Prix'sini, Mercedes takımından Nico Rosberg kazandı....
Formula 1'de şampiyon Lewis Hamilton!
Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 16'ncı yarışı ABD Grand Prix'sini kazanan Mercedes takımının...
Formula 1'de rekor anlaşma Japonya'da şok kaza! Rosberg, Japonya'da ilk cepte!
HABERİN ETİKETLERİ
formula 1,

Formula 1'de geçen sezon değişen kurallara çok iyi uyum sağlayan Mercedes, pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg ile rakiplerine büyük üstünlük kurmuştu. Hamilton'ın dünya şampiyonluğu ile sonuçlanan sezonun ardından, Mercedes hala diğer takımlardan açık farkla önde görünüyor. Sezon öncesi testler ve Avustralya Grand Prix'sinin antrenman seansları, gümüş oka rakip olmanın hiç de kolay olmayacağını bir kez daha gösterdi. Sezonun ilk Grand Prix'sine ev sahipliği yapan Albert Park pistindeki antrenman seanslarında ilk 2 sırayı Rosberg ve Hamilton aldı. Mercedes, ilk antrenman seansında en yakın rakibinden 1.2 saniye, 2. antrenman seansında ise 0.7 saniye daha hızlıydı.

Yeni sezona yeni pilotu Sebastian Vettel ile başlayan Ferrari'nin neler yapacağı da merakla bekleniyor. Ferrari'nin bu sezon büyük beklentileri yok. Ancak testler otomobilin geçen sezona göre daha iyi göründüğünü gösterdi. Nitekim Vettel, Avustralya'daki 2. antrenman seansında, Mercedes pilotlarının ardından 3. sırayı aldı.

Bu sezonun iddialı takımlarından biri de, geçen sezon beklenmedik bir çıkış yapan Williams. Son markalar şampiyonu Mercedes ile aynı motoru kullanan Williams, motorda yaptığı değişikliklerle otomobilin performansını arttırma yolunu seçti. Turbo motorunu su yerine havayla soğutmayı tercih eden Williams geçen sezona göre daha süratli görünse de, aynı motoru paylaştığı Mercedes'ten dizayn olarak hala geride görünüyor.

Takıma üst üste 4 dünya şampiyonluğu kazandıran Sebastian Vettel'i Ferrari'ye kaptıran Red-Bull ise geçen sezonki sıkıntıları kolay kolay atlayacak gibi görünmüyor. Daniel Ricciardo ve Daniil Kvyat'tan oluşan Red-Bull ekibi favori ekiplerin hala gerisinde. Avustralya'daki antrenman turlarında da Red-Bull'un sorunlu bir sezona yelken açacağı izlenimi güçlendi.

McLaren de sezona sorunlu giriyor. Oysa bir döneme damga vuran McLaren - Honda ortaklığının yeniden kurulması, Fernando Alonso'nun transferi ile beklentiler çok yükselmişti. Ancak McLaren için sezon öncesi testler çok sorunlu geçti. Yeterli mesafe kaydedemeyen takım sezonun ilk yarışlarını adeta test havasında geçireceğini şimdiden itiraf etmiş durumda.

Yeni sezonla birlikte Meksika, 1992'den sonra ilk kez Formula 1 takvimine dahil olacak. Henüz 17 yaşındaki Toro Rosso pilotu Max Verstappen ise Formula 1 tarihinin en genç pilotu unvanı ile mücadele edecek. Bu yıl pilotların her yarışa farklı kasklarla katılmalarına ise izin verilmeyecek. Formula 1 yönetimi bu yolla pilotların tanınmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Rosberg başladığı gibi bitirdi!

Formula 1 sezonunun 18. yarışı Brezilya Grand Prix'sini, Mercedes t

Formula 1'de şampiyon Lewis Hamilton!

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 16'ncı yarışı ABD Grand

Formula 1'de rekor anlaşma

Mercedes ile sözleşmesini uzatma kararı alan İngiliz pilot, yıll

Japonya'da şok kaza!

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 15. yarışı Japonya Grand
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER