İsmail Kartal da o akıbete uğradı!

Başarılı geçen bir futbolculuk kariyeri başarılı bir teknik adamlığın garantisi değil. Hele efsane olduğun takıma teknik direktör olduysan işin bir kat daha zor. İşte bu yükün altından kalkamayan 10 teknik adam.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




19 Haziran 2015, Cuma 15:01
İLİŞKİLİ HABERLER
F.Bahçe'den transfer yaptı
İsmail Kartal'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Gaziantepspor, Fenerbahçe'den kaleci Erten Aksu'yu k...
İsmail Kartal'dan transfer açıklaması
Gaziantepsor Teknik Direktörü İsmail Kartal, takımın genel durumundan memnun olduğunu ve ay sonuna kadar...
Ertuğrul Sağlam'dan transfer sözleri
Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, basın toplantısında açıklamalarda bulundu....
Bursaspor yönetimi Sağlam'ın raporunu bekliyor İsmail Kartal, Almanya yolcusu Türkiye'ye gelmek istemiyor!
HABERİN ETİKETLERİ
ismail kartal, ertuğrul sağlam,

Kulübünde başarılı birer kariyer geçiren bazı isimlerin aynı kulüpteki teknik direktörlük maceraları pek de iyi sonlanmadı. Bunun en yakın örneği geçirdiği bir senenin ardından Fenerbahçe ile yollarını ayıran İsmail Kartal. Biz de Türkiye'de benzer süreçlerden geçen 10 ismi listeledik.

1. İsmail Kartal

1983-1993 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen İsmail Kartal bu sezonun başında Fenerbahçe ile anlaşmıştı. Fakat bu macerası pek uzun sürmedi ve kupasız geçen sezonun ardından görevinden ayrıldı.

2. Bülent Korkmaz

Profesyonel kariyerinin tamamını Galatasaray’da geçiren Bülent Korkmaz, sarı kırmızılı ekibin efsane futbolcularından biridir. Fakat aynı şeyi teknik direktörlüğü için söylemek pek mümkün değil. 2009’un Şubat ayında göreve gelen Korkmaz, sezon sonunda istifa etmiştir.

3. Gheorghe Hagi

Galatasaray’ın efsane 10 numarası iki farklı dönemde sarı kırmızılı ekibi çalıştırsa da uzun soluklu bir başarı elde edemedi. Herkes ondan futbolculuğundaki gibi bir performans bekliyordu ama görev aldığı bu iki dönemde beklentileri karşılayamadı.

4. Tayfur Havutçu

9 sene formasını terlettiği Beşiktaş’a 2008 yılında antrenör olarak geri dönen Tayfur Havutçu, 2011’de takımın başına getirilmişti. 3 Temmuz sürecinde cezaevine giren Havutçu, çıktıktan sonra da kısa bir takımın başında kaldı ama daha sonra koltuğu Samet Aybaba’ya bıraktı.

5. Ertuğrul Sağlam

Beşiktaş’taki ilk senesinde fena bir grafik çizmeyen Ertuğrul Sağlam, ikinci sezonuna kötü bir başlangıç yapınca görevden alındı. 2010’da ise Bursaspor’a şampiyonluğa getiren teknik adam olarak büyük bir gurur yaşadı.

6. Rıza Çalımbay

2005 yılında Vicente Del Bosque’nin yerine göreve gelen Rıza Çalımbay 2005-06 sezonu henüz yarılanmadan görevinden istifa etti. Daha sonra sıraıyla Ankaraspor, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor, Sivasspor, Çaykur Rizespor takımlarını çalıştırdı. Şimdilerde Mersin İdmanyurdu’nu çalıştırıyor.

7. Samet Aybaba

Tam 11 sene Beşiktaş forması giyen Samet Aybaba, 2012-13 sezonunun başında siyah beyazlı takımın başına getirildi. O sene sonunda elde ettiği lig üçüncülüğü kariyeri için zirve noktası olsa da bunu yeterli görmedi ve sezon sonunda görevinden ayrıldı.

8. Oğuz Çetin

Fenerbahçe’de iki sene yardımcı antrenörlük görevini üstlenen Oğuz Çetin, 2002 yılında teknik adamlığa getirilmişti. Alınan kötü sonuçların ardından ise kısa sürede istifasını verdi ve yolu bir daha Fenerbahçe ile hiç kesişmedi.

9. Rıdvan Dilmen

Efsane olduğu Fenerbahçe’ye 1999 yılında teknik direktör olarak geri dönen Rıdvan Dilmen, UEFA Kupası’nda MTK Budapeşte’ye elenmelerinin ardından istifa etmişti. Daha sonra 2003 yılına kadar çeşitli takımlar çalıştıran Dilmen günümüzün en popüler futbol yorumcularından biri konumunda.

10. Tolunay Kafkas

Toplamda 6 sene Trabzonspor forması giyen Tolunay Kafkas, 2013’te Şenol Güneş’in yerine göreve gelmişti. Fakat işler istediği gibi gitmeyince sezon sonunda takımdan ayrılmıştı.

 


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER