Timsah Arena'ya sağlam zemin

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına devam edilen 45 bin kişi kapasiteli "Timsah Arena Stadı"nda, en ağır kış koşullarında bile saha zemininde sıkıntı yaşanmaması için gerekli önlemler alındı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




31 Temmuz 2015, Cuma 13:55
İLİŞKİLİ HABERLER
Bursaspor'da hazırlıklar devam ediyor
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor....
Bursaspor, Beşiktaş'a rakip oldu!
Başkan Ali Ay'ın Divan Kurulu'nda 'Defans hattı Aziz Behich dışında tamamen değişecek' sözlerinin ard...
"Fenerbahçe maçı iyi bir başlangıç olsun"
Bursaspor'un yeni teknik direktörü Mutlu Topçu, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe ile yap...
Hamzaoğlu ayrılacak mı? Açıklama var... Bursaspor'da yollar resmen ayrıldı! Dostluk adına bir adım daha!
HABERİN ETİKETLERİ
timsah arena, bursaspor,
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına devam edilen 45 bin kişi kapasiteli "Timsah Arena Stadı"nda, en ağır kış koşullarında bile saha zemininde sıkıntı yaşanmaması için gerekli önlemler alındı.

Bursaspor Kulübünün çim uzmanı Muhittin İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de son dönemde inşa edilen statlarda özelikle kış aylarında zeminle ilgili sıkıntılar yaşandığını, bunun günlerce kamuoyunda konuşulduğunu bildirdi. Kamuoyunda "Timsah Arena" olarak adlandırılan yeni stadyumda zemin sorunu yaşanmaması için iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirten İpek, "Zeminin altyapısı oldukça iyi yapıldı. Daha sonra, Özlüce Tesislerimizde çimleri ekerek 7 ay yetiştirdik ve buraya getirerek monte ettik" dedi. İpek, sahanın çimlendirme çalışmalarının ramazan ayı olmasına rağmen gece gündüz demeden yoğun bir tempoda 12 gün gibi kısa bir sürede gerçekleştirildiğini anlattı. Zemini, stadın hizmete açılması öngörülen Bursaspor-Gaziantepspor karşılaşmasına hazır hale getirdiklerini ifade eden İpek, şöyle konuştu: "Çimle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Maç yapılmaya hazır. Şu an Bursa Atatürk Stadı ayarında bir çim zeminimiz var. 'Timsah Arena Stadı'nda, en ağır kış şartlarında bile bozulmayacak bir zemin oluşturuldu. Son 2-3 yıldır özellikle Atatürk Stadımız, saha zeminiyle adından sıkça bahsettirdi. Zemin konusunda Atatürk Stadımız nasıl Türkiye'ye örnek olduysa yeni stadımız da öyle olacak. Burası, fiziki güzelliğinin yanı sıra çimleriyle de kendisinden bahsettirecek. 'Timsah Arena'nın çimleri Bursa iklimine göre yetiştirildi. Daha önce yeni yapılan statlarda zemin sorunu yaşandı ama burada böyle bir sorun olmayacak. Bursa'da ağır kış koşulları olmadığı halde hem stadımızda zemin ısıtma sistemi var hem de stadımızın oturuş şekli dik değil, yaygın. Bunun için ışık gören alanımız fazla. Bundan dolayı en kötü hava şartlarında bile buzlanma ve bozulma gibi hiçbir sıkıntı yaşanmadan bütün kışları atlatacağız. Uzun seneler bu zemin hizmet edecek. 'Timsah Arena'nın zemini her zaman adeta bir halı gibi olacak." Çimlendirmede iklimin önemi Muhittin İpek, futbol sahalarında zemin çimlendirme çalışmalarında bölgenin ikliminin çok önemli olduğunu ifade etti. Yeşil-beyazlı takımın 8 Ağustos'ta Galatasaray ile yapacağı TFF Süper Kupa finali maçı öncesi, müsabakanın oynanacağı Ankara'daki Osmanlıspor'un sahasına giderek zeminle ilgili inceleme yaptığını aktaran İpek, "Takımımızın önemli karşılaşmaları öncesinde maçların yapılacağı zeminleri inceleyerek teknik heyetimize rapor sunuyorum. Mesela TFF Süper Kupa finalinin oynanacağı stadın zemini, Eskişehir'in iklimine benziyor. Bursa, Marmara iklimi yani ılıman iklim. Buranın da çimi ona göre olmalı. Bizim statta gölge alanımız da olduğu için iki çeşit çim kullandık. Stadımız, mimarisi ve çimlendirilmesiyle harika oldu" değerlendirmesinde bulundu. İpek, son olarak zemin sorunu yaşayan Mersin'in yeni stadında da bir çalışma yaptıklarını ve bu stadın da çimlendirilmesinin son derece iyi olduğunu dile getirerek, Türk futbolu adına her kulübe yardımcı olabileceklerini sözlerine ekledi.


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER