Terim ve futbolculara ihtarname!

500 bin'er euro prim verilmesi" kararının iptali için daha önce açtığı dava reddedilen avukat Sedat Vural, basındaki "paranın ödendiğine" ilişkin haberler üzerine TFF, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ve futbolculara, "paranın 7 gün için

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




27 Haziran 2016, Pazartesi 15:22
İLİŞKİLİ HABERLER
"Demirören ve Terim söylemedikten sonra..."
Türkiye’nin spor ekranı S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemdeki gelişmeler ma...
Rıdvan Dilmen'den sitem!
Eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fatih Terim-Arda Turan krizini değerlendiren Mehmet Demirkol'...
Terim basın karşısına geçiyor..
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Arda Turan olayının ardından ilk kez kameraların önünde açıkl...
"Altyapıdan vazgeçmeyeceğiz" Terim ROK'tan şikayetçi oldu! Terim tribünden izledi!
HABERİN ETİKETLERİ
fatih terim,

Avukat Sedat Vural'ın ihtarnamesinde "muhataplar" TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ve yardımcıları ile A Milli Takım futbolcuları olarak gösterildi.

Vural, ihtarnamede, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) finallerine, en iyi üçüncü olarak katılması dolayısıyla milli futbolculara ve teknik kadroya 500 biner euro verileceğinin TFF Başkanınca açıklandığını, bu açıklamanın basında 15-16 Ekim 2015 tarihlerinde yer aldığını kaydetti.

Bu kararının iptali ile ihtiyaten tedbir kararı verilmesi talebiyle dava açtığını anımsatan Vural, mahkemenin, TFF'ye, "Takımın finallere katılması nedeniyle futbolcular ve teknik kadroya 500 biner euro verilmesi hakkında karar alınıp alınmadığını" sorduğunu belirtti.

Federasyonun 21 Aralık 2015'te mahkemeye "A Milli Futbol Takımının 2016 Avrupa Şampiyonası Finallerine en iyi üçüncü olarak katılmasının belli olmasının akabinde Federasyon Yönetim Kurulunca futbolcular ve teknik kadroya 500 biner avro verilmesi hakkında herhangi bir karar alınmadığını bilgilerinize sunarız" yanıtını verdiğini kaydeden Vural, bu beyan karşısında Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesinin davayı reddettiğini bildirdi.

TFF'nin kamu kurumu niteliğinde olduğunu ve "pri̇mleri̇n keyfi̇ şeki̇lde bütçe kaynaklarından karşılanmasının görev suçunu oluşturacağını" kaydeden Vural, ihtarnamede şunlara yer verdi:

"Yasaların ödül (pri̇m) veri̇lme koşulu olarak beli̇rledi̇ği̇ dünya ve Avrupa şampi̇yonasında i̇lk 3'e gi̇ri̇lmesi̇ ortada yokken, fi̇nallere katılıma bağlı olarak futbolcu ve tekni̇k heyete 500 biner euro veri̇lmesi̇, olayın mi̇lli̇li̇kten çıkartılıp ki̇şi̇selleşmeye i̇ndi̇rgenmesi̇di̇r, kamu kaynağının i̇srafıdır. Mi̇lli̇ kaynaklar keyfi̇ şeki̇lde dünya ve ülke gerçekleri̇nden bi̇haber ki̇şi̇sel çıkarlara tahsi̇s edi̇lemez. Bu pri̇m ödemesi̇ni̇ yapan da, alan da toplum vi̇cdanında aklanamaz. Uluslararası spor karşılaşmalarındaki̇ başarılar i̇çi̇n devlet ödül yönetmeli̇ği̇ yayımlamış, i̇lk 3 dereceye gi̇ren sporculara veri̇lecek en fazla ödül mi̇ktarını bu yönetmeli̇kte beli̇rlemi̇şti̇r. Şampi̇yon olunması hali̇nde her futbolcuya 125 cumhuri̇yet altın bedeli̇ni̇n ödül olarak beli̇rlendi̇ği̇ yönetmeli̇k hükümleri̇ne aykırı şeki̇lde şampi̇yonada hi̇çbi̇r derece elde edi̇lmeden keyfi̇ olarak 500 biner euro ödenmesi̇, ödeyeni̇n de ve alanın da ki̇şi̇sel hukuki̇ ve cezai̇ sorumluluk ve yaptırımını gerekti̇ri̇r."

İhtarnamede, "Kamu zararının ortadan kaldırılması babında, hukuki ve cezai sürecin başlatılmaması için, ödeyen ve alan muhatapların prim adıyla ödedikleri ve aldıkları haksız ve hukuksuz tutarları, yedi gün içerisinde ödeyen makama geri vermelerini ve iade etmelerini ihtaren bildiririm" denildi.

 

 


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

"Altyapıdan vazgeçmeyeceğiz"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Milli Takım ve altyapı geli

Yusuf adım adım milli takıma!

Hakan Çalhanoğlu’nun ceza almasıyla ofansif orta saha bölgesi iç

''Medya Terim'i istemiyor''

Fenerbahçe Eski Yöneticisi Selim Soydan, Radyospor'da Özgür Sancar

Yıldırım Demirören'den uyarı

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'den "Barış ortam
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8458
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8297
Sporda ilginç görüntüler!
42252
Federer'in çocukla maçı
41630
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17070
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER