"Galatasaray'da devam ediyorum"

Bruma'dan açıklamalar...

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




25 Temmuz 2016, Pazartesi 13:14
İLİŞKİLİ HABERLER
Futbolda transfer dönemi yarın başlayacak
Futbolda 2017-2018 sezonu 1. transfer ve tescil dönemi, yarın başlayacak....
İşte yeni Bruma!
Bruma'nın yerini doldurmak için gelecek vaadeden bir ismi takıma kazandırmaya çalışan Galatasaray'ın s...
Bruma'dan geri adım!
Igor Tudor’un çarşamba günü Galatasaray’ın başında çıktığı ilk antrenmanda Bruma ile Hırvat hoc...
İlk transfer Bruma! Rodrigues'ten şok sözler! 10 numara temasları sürüyor!
HABERİN ETİKETLERİ
bruma, transfer,

Kiralık gittiği Real Sociedad'dan Galatasaray'a dönen ve hazırlık kampındaki performansıyla dikkat çeken Bruma, Goal Türkiye'nin sorularını yanıtladı. Avrupa'nın önemli kulüplerinden teklifler alan Portekizli genç futbolcu, Galatasaray'da mutlu olduğunu vurgulayarak "Bana ilgisi olan bütün kulüplere teşekkür ediyorum. Ama ben Galatasaray’ın futbolcusuyum, Galatasaray’da kontratım var. Burada devam ediyorum. Bu konuları yöneticilerime bıraktım. Böyle kafam çok rahat. Yapmak istediğim şeyi yapıyorum, yani futbol oynuyorum" dedi.

İşte Bruma'nın açıklamaları:

Euro 2016’da neler hissettin? Portekiz’in şampiyon olacağını bekler miydin?
Evet bekliyordum. Çünkü futbolda her şey olabilir. Çok iyi performans gösterdiler. İyi oynadılar. Tabii Euro 2016’yı kazanmak bizi ülke olarak çok mutlu etti, çok önemli bir başarı oldu. Bunu da hak ettiğimizi düşünüyorum.

Portekiz Milli Takımı’nda en çok dikkatini çeken oyuncular kimlerdi?
Ronaldo, Nani ve Quaresma.

Teknik direktör Fernando Santos’un takıma sıkıcı futbol oynattığı yönünde eleştiriler yapıldı. Sen buna katılıyor musun?
Herkes yorum yapma özgürlüğüne sahip. Ancak sonuçta baktığınızda bir tane şampiyon var, o da Portekiz...

Tüm alt yaş kategorilerinde oynamış bir oyuncu olarak Euro 2016’da oynayamadığın için teknik direktöre karşı öfkeli misin? Önümüzdeki turnuvalarda seni takımda görebilecek miyiz?
Teknik direktörümüze karşı öfkeli olma lüksüm yok. Herkes milli takıma gitmek istiyor, milli takım için mücadele etmek istiyor. Ama onun da seçebileceği bir sayı var. Elbette önümüzdeki turnuvalara gitmek istiyorum. Bunun da yolu kulüpte iyi performans göstermekten geçiyor. Bu yüzden burada en iyi şekilde performans sergilemem gerek.

U-20 Dünya Kupası’nda birlikte yıldızlaştığınız Paul Pogba’nın dünyanın en pahalı oyuncusu olma ihtimali hakkında ne düşünüyorsun?
Pogba çok iyi bir oyuncu. Kendisine karşı da alt yaş kategorilerinde daha önce forma giydim. Umarım transfer olacağı yeni takımında da başarılı olur.

Hamza Hamzaoğlu senin için "Aslında özel bir oyuncu ama henüz gerekli olgunluğa erişemedi” demişti. Sen bu konuda ne düşünüyorsun? İki sezon önce durum bu muydu gerçekten?
Hamza hocanın böyle şeyler söylemesi normal. Benim gibi genç bir oyuncunun sürekli olgunlaşması, gelişmesi gerekiyor. Tabii bu yorum iki sezon önce yapıldı. Aradan da belli bir zaman geçti ama şu an h"l" genç bir oyuncuyum ve h"l" çok çalışmam gerekiyor.

Çok fazla teknik direktör değiştirmek de dezavantajın oldu diyebilir miyiz?
Hem benim için hem diğer oyuncular için teknik direktör değişikliği ve ona uyum sağlanması kolay olmuyor. Çünkü her hocanın farklı bir oyun sistemi var, farklı bir oyun yapısı var, oyunculara bakış açısı var. O yüzden mutlaka bu tip değişiklikler, beni de takımımı da ister istemez etkiliyor.

Bunların arasında en uyumlu çalıştığın teknik direktör kimdi?
Kesinlikle Fatih Terim. Ona çok şey borçluyum. Beni bu kulübe kazandırdı ve ondan çok şey öğrendim. Umarım bir gün onunla tekrar çalışma imkanı bulurum.

Real Sociedad deneyimi sana ne kazandırdı? La Liga’da neler öğrendin?
Real Sociedad’da da, La Liga’da da çok önemli tecrübeler kazandım. Futbol anlamında da, kişilik anlamında da... Saha içi, saha dışı çok önemli deneyimlerim oldu. Şimdi onların üzerine koyarak daha iyi şeyler yapmak istiyorum.

Sociedad’da kendini geliştirdiğini görüyoruz. Solda oynaman bunda etkili oldu mu?
Benim için en önemlisi ilk 11’e girip, formayı giyip, takım için en iyi şekilde mücadele edebilmek. Hem sağ kanatta hem sol kanatta aynı mücadeleyi gösterebiliyorum ama illa nerede oynamak istediğimi sorarsanız, sol kanat diyebilirim. Burada daha etkili olduğumu düşünüyorum.

Yaşadığın diz sakatlığından sonra neler hissettin? Bu sakatlık sonrasında özgüveninde azalma oldu mu?
Sakatlık moral motivasyon anlamında beni epey yıprattı. Çok üzüldüm çünkü o dönem milli takımla birlikte Dünya Kupası’na gitme ihtimalim de vardı. Ama tabii o sakatlık beni epey bir geriye attı. Yanımda olan insanların ve kulübün desteğiyle bunu atlattım.

İsviçre’deki hazırlık kampında herkes seni konuştu. 3 maçta 3 gol attın... Oldukça hazır görünüyorsun. Son vuruşlarında eksiklerin olduğu yönünde eleştiriler vardı ama bunu yenmiş görünüyorsun. Bu konuda özel çalışmaların var mı?
Son vuruşlarımı geliştirdiğimi düşünüyorum. Tabii ki bunda bireysel antrenmanların büyük payı var. Ama diğer taraftan takımın kendine güveni ne kadar fazlaysa bireylere de yansıyor. Bu da son vuruşlara etki ediyor. Ben de hazırlık kampında üç maçta üç gol attım. Demek ki bir şeyler daha iyiye gidiyor diyebiliriz. Ama mutlaka bu da yetmez, her geçen gün üzerine daha fazlasını koymalıyım.

Riekerink’in genç futbolcuları önemsediği ve onlara değer verdiği doğru mu?
Kendisi çok iyi bir hoca. En önemlisi şu anda Galatasaray’ın ihtiyacı olan biri. Çünkü gençlere önem veriyor. Bu durum, kulübün geleceği için çok kritik. Ben Sociedad’dan döndüğümden beri onun hakkında hep olumlu şeyler duydum. Geçen seneden beri onunla çalışan oyuncular onu çok seviyor. Ben de kısa sürede onu tanıma şansım oldu ve onunla çalışmaktan çok keyif alıyorum.

Transfer döneminde adın Monaco, Sevilla ve son olarak da PSV ile anıldı. Son durumda kararını verdin mi? Türkiye’de kalıyor musun?
Bu takımlarla birlikte anılmak bir futbolcu için çok önemli ve çok gurur verici bir durum. Bu demektir ki, işinizi iyi yapıyorsunuz ve sizi izleyip beğeniyorlar. O yüzden ilgisi olan bütün kulüplere teşekkür ediyorum. Ama ben Galatasaray’ın futbolcusuyum, Galatasaray’da kontratım var. Burada devam ediyorum. Bu konuları yöneticilerime bıraktım. Böyle kafam çok rahat. Yapmak istediğim şeyi yapıyorum, yani futbol oynuyorum.

Özellikle taraftar hazırlık maçlarındaki performansından sonra çok heyecanlı. Onlara bir mesajın var mı?
Taraftarın desteği çok önemli. Tabii ki bireysel olarak bana verdikleri destek de çok önemli. Devamlı bana destek verdiklerini hissediyorum. Futbolda inişler çıkışlar oluyor, hem takım olarak hem de bireysel anlamda. Önemli olan bu anlarda taraftarın desteğini yanınızda hissetmek. Galatasaray taraftarı da bunu fazlasıyla yerine getiriyor.

Son yaşanan darbe girişimleri ya da terör olaylarından endişe duyuyor musun? Bu tür olaylar seni ya da çevrendeki diğer oyuncuları korkutuyor mu?
Bu tip olaylar ne yazık ki dünyanın her yerinde olabiliyor. O yüzden sadece Türkiye’ye özgü bir olay değil bu. Türkiye çok güzel bir ülke, İstanbul inanılmaz güzel bir şehir. Burada olmaktan dolayı da çok mutluyuz. Umarım bir daha böyle şeyler yaşanmaz.


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER