Riekerink: "Advocaat kaliteli bir hoca"

Galatasaray'ın Hollandalı teknik direktörü Jan Olde Riekerink önemli açıklamalar yaptı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




20 Ağustos 2016, Cumartesi 16:58
İLİŞKİLİ HABERLER
Galatasaray'da büyük sorun! Tam 5 isim...
Galatasaray, yolları ayırmak istediği oyuncular için flaş bir karara imza attı. De Jong, Hakan Balta,...
Aleyna Tilki'den Galatasaray'a büyük jest!
Genç sarkıcı Aleyna Tilki'den Galatasaray'a büyük bir jest geldi....
Maçın ardından yazarlar ne dedi? "Kiralık katil Tudor"
Levent Tüzemen - İstifa da bir hizmettir. Başkan Dursun Özbek’e ve çapsız teknik direktör Tudor’...
Galatasaray'ın kabus gecesi! Galatasaray-Östersunds maçı İsveç basınında Galatasaray'da Avrupa mesaisi
HABERİN ETİKETLERİ
galatasaray, riekerink,
İşte Jan Olde Riekerink'in açıklamaları...

"TRANSFERLEREN MEMNUNUM, ŞAMPİYONLAR LİGİ...

"Bu sezonki hedeflerini anlatan Riekerink, "İki güzel kamp yaptık. Bir takım oluşturuyoruz bu nedenle kampı önemli geçirmek önemli. Nasıl futbol oynamak istediğimizi takıma aktardık. Takım, bize olumlu cevap verdi. Yapılan transferlerden çok memnunum. Takımdaki arkadaşlık da beni ümitlendiriyor. Hedefimiz seneye Şampiyonlar Ligi'ne gitmek. Bu kulübü öne götürecek bir adım. Bunun yolu şampiyon olmaktan geçiyor. Şampiyon olmak için her maçı kazanmanız gerekiyor, Karabükspor maçıyla birlikte start veriyoruz" diye konuştu.

"SADECE LASSANA DIARRA DEĞİL..."

Josue ve Lassana Diarra ilgili görüşü istenen Riekerink, "Josue için kulüpler anlaştı. Son detaylardan sonra imzalar atılacaktır. İyi bir oyuncu yaratıcı bir oyuncu, orta sahada kalitemizi arttıracak. Sağ tarafta, göbekte oynayabiliyor. Yaratıcılık için kaliteli oyuncularımız var, Josue de ek katkı olacak. Defansif anlamda bizi güçlendirecek isim bakıyoruz. Bazı konuşmalar var, ilerleyen zamanlar neler olacağını gösterecek. Diarra tecrübeli ve takımınızda görmek isteyebileceğiniz bir oyuncu. Topla iyi oynuyor, topu oyuna iyi sokuyor. Sadece Diarra değil, konuştuğumuz başka isimler de var" dedi.

RIEKERINK'TEN İKİNCİ FORVET TRANSFERİNE YANIT"

İkinci forvet transferi istediniz mi?" sorusuna yanıt veren Riekerink, "Yönetimle iyi bir iş birliği içerisindeyiz. Şampiyonluk için iyi bir takım kurulmalı. Oyuncular izliyoruz ve bunu yönetime bildiriyoruz. Yönetime teşekkür ederim, çok önemli transferler yapıldı. Ancak şunu unutmamalıyız, kulübün yaşadığı finansal sıkıntı var. Kesinlikle yönetime gidip, 'Şunu istiyorum, bu gelmeli' demiyorum. İstediğim futbola uygun oyuncular gelmeli ama bunun şartları var. Yönetimle birlikte güzel şekilde ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.

ADVOCAAT KALİTELİ BİR HOCA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'a basında övgüler olduğu ve vatandaşı hakkında görüşleri istenene Riekerink, "Geçen sene Fenerbahçe için iyi geçmedi. Sezon başı da iyi değildi. Yeni teknik direktör geldi ve yeni hoca gelince böyle olur. Önemli olan uzun dönemde neler olacağı. Ama kesinlikle söylemem gereken şey, Dick Advocaat kaliteli bir hoca" açıklamasını yaptı. 

SERDAR AZİZ YÜZDE 80, YÜZDE 90 HAZIR

Serdar Aziz'in Beşiktaş maçında oynamamasının nedeni sorulan Hollandalı çalıştırıcı, "Serdar Aziz çok kaliteli stoper. Türk stoperlerin en iyisi. Takıma uyum sağladı, ondan memnunum. Geçen seneden gelen sakatlığı var. İki kez aynı sakatlığı yaşadığı için kendisine güvenmiyor. Geçen gün kendisiyle konuştum, sağlık ekibiyle yaptığımız plan var, adım adım ilerliyoruz. Manchester maçında oynadı. Antrenman performansının yanı sıra maç performansı da önemli. Kendisine, ilk hafta çok sıkmaması gerektiğini söyledik. Serdar idmanda iyi rekabet etti, iyi çalışıyor ve öğrenmeye açık. Yüzde 80, yüzde 90 hazır ama biraz daha zamana ihtiyacı var" açıklamasını yaptı.

GALATASARAY'IN OYNAYACAĞI FUTBOL...

"Weslej Sneijder'i daha fazla ortada görüyoruz, 4-3-3 mü oynatmayı hedefliyor?" sorusunu yanıtlayan Riekerink, "Odaklandığımız defansif ve ofansif kalitemizi ileri götürmek. Taktikten çok oyuncularımızın bireysel kabileyetine göre fikrimizi iyi anlatıp geri dönüş almamız gerek. Galatasaray'ın oyun mentalitesiyle benim düşüncem paralel. Galatasaray büyük bir camia ve topun bizde kalması benim oyun düşüncem. Onun dışında bireysel defansı anlatıyoruz, ne zaman nereden duracağız, neler yapacağız. Bazı maçlarda önde basmamız gerekebilir, bazı maçlarda orta sahaya yakın bekleyebiliriz Yapılacak defansın da şiddetleri var.Benim hedefim defansif ve ofansif olarak kendimizi nasıl geliştirebiliriz" ifadelerini kullandı.

"SİZ SORMADINIZ AMA BEN ANLATAYIM..."

Açıklamalarına devam eden Riekerink, "Geçen sene sormadığınız soru vardı, şimdi ben anlatıyım. Benim için oyuncuların mevkilerinden çok nerede nasıl daha yararlı oldukları önemli. Geçen sene orta saha düzenimiz buna örnek. Emre Çolak sol ayaklı ama sağda oynuyordu, Selçuk sağ ayaklı ama solda oynuyordu. Wesley sol kaymayı sever, Wesley sol kayarken, Selçuk da çok zeki ve onun arkasını kapatıyordu. Emre'yi sağda kullanıyorduk. Benim görevim, oyuncuların kabiliyetini bilip bunu sisteme yansıtabilmek" dedi.

ALTYAPI HOCALARINA DEDİM Kİ...

Altyapıdaki oyuncuları A Takım'da düşün düşünmediğiyle ilgili soruya yanıt veren Hollandalı çalıştırıcı, "Altyapı hocalarıyla konuştum. Bir futbol mentalitesi belirlemeliyiz. Onlara asla skora odaklanmamaları gerektiğini söyledim. Altyapıda skor önemli değil. Altyapıda en iyi örnek Gökay. 19.05 doğumlu, çok yetenekli. Ona sözleşme önerdik, bu tip oyuncuların bireysel yeteneklerini nasıl geliştirebiliriz, buna odaklanmamız gerek. Ajax ile buranın farkı, orada felsefeyi belirleyip her yaş grubuna uyguluyorsunuz. Bu bir senede olmaz ama bunun tohumlarını atıyoruz. Muhammed ve Kerem de yetenekli ama bir üst takımla idmana çıkmak meydan okumaktır. Buna ne kadar cevap verebileceğiniz önemli. Wesley mesela, bir sonraki yaş gruplarında oynadı ve iyi cevap verdi, onun kadar yetenekliler de vardı ama Wesley buna cevap verdi. Başka bir takıma gidip tecrübe kazanabilirler, Muhammed için de bu yapıldı" ifadelerini kullandı.

OLCAN ADIN SORUSUNA YANIT YOK

Olcan Adın'ın kadro dışı kalması iç mesele ama neden kadro dışı?" sorusunu yanıtlayan Riekerink, "Cevabı siz de verdiniz, bu iç konu. Odaklanmamız gereken Karabükspor maçı. Bu konuya girmeyi sağlıklı bulmuyorum" dedi. 


KAYNAK : Sporx
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42280
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER