Bursaspor'un borç rakamı açıklandı

Bursaspor Kulübü'nün Divan Başkanlık Kurulu bu kez yine az sayıda üyenin katılımıyla yapıldı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




10 Eylül 2016, Cumartesi 16:53
İLİŞKİLİ HABERLER
Bursaspor'da hazırlıklar devam ediyor
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor....
Bursaspor, Beşiktaş'a rakip oldu!
Başkan Ali Ay'ın Divan Kurulu'nda 'Defans hattı Aziz Behich dışında tamamen değişecek' sözlerinin ard...
"Fenerbahçe maçı iyi bir başlangıç olsun"
Bursaspor'un yeni teknik direktörü Mutlu Topçu, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe ile yap...
Hamzaoğlu ayrılacak mı? Açıklama var... Bursaspor'da yollar resmen ayrıldı! Dostluk adına bir adım daha!
HABERİN ETİKETLERİ
bursaspor,
Bursaspor Kulübü'nün geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan Divan Başkanlık Kurulu bu kez yine az sayıda üyenin katılımıyla yapıldı.

Merinos Atatürk Kültür Merkezi Muradiye Salonu'ndaki toplantıda 376 üyeden 55'i yer aldı. Toplantıya Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, 2. Başkanı Ali Ademoğlu ile birlikte 5 yönetici katıldı.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç, yaptığı konuşmasında, gündemdeki konuları değerlendirdi. Sevinç, PFDK'nın Ali Ay'a verdiği cezayı eleştirirken, Tahkim Kuruluna ise Fenerbahçe ve Galatasar başkanlarına yapılan indirimi Bursaspor için yapmamasını ise eleştirdi.

TÜZÜĞE YENİ DÜZENLEME

Avukat Haluk Sivri, yeni tüzük ve hukuk kurulu ile ilgili Divan Başkanlık Kurulunu bilgilendirdi. Sivri, yapılan toplantılar sonrasında tüzükte yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili olarak, başkan adaylık başvuruşunda en az 100 genel kurul üyesinin noter tasdikli imzasıyla olmasını uygun görüldüğünü, blok oy tehlikesi nedeniyle 1 yılı dolduran üyelerin oy kullanması, kulübe üye alını belirli iki tarihte yapılacak. Başvurular 1 ay içerisinde cevaplandırılması, yeni yönetimlerin bağımsız şirketle denetlenme yaptırıp, tüm üyelere mali durumla ilgili bilgi verilmesi, yönetimin 15 asil,15 yedekten, 8 asil, 9 yedekle aynı Avrupa'da olduğu gibi düşürülmesi, divana eski yöneticilerin alımında 5 yıllık hizmet süresi olması şartlarının, bütçe aşılmasının divan kurulundan yetki alması, 1 yıl içerisinde 4 divan toplantısına arka arkaya gelmeyenlerin üyeliklerin askıya alınması düşüncelerin bulunduğu söyledi.

Bursaspor Kulübü başkanı Ali Ay'ın cezalı olması nedeniyle, kulübün durumuyla ilgili olarak 2. Başkan Ali Ademoğlu, Belediye başkanları Recep Altepe, Mustafa Dündar ve Mustafa Bozbey'den kulübe katkı getirecek müjdeler aldıklarını söyledi. Ademoğlu şunları söyledi:

ADEMOĞLU: "BU TAKIMIN ETRAFINDA TOPLANALIM"

"8 aydır her divan toplantısında sizlerin önüne bazı rakamlar koyuyoruz. Taraftarımız, camiamız, Bursaspor'u sevenler ne durumda olduğumuzu görsünler, neyin mücadelesini verdiğimizi anlasınlar istedik. Bizim önceliğimiz ekonomik yapıyı düzeltmek dedik. Forma bizim onurumuzdur. Bursaspor forması giyen de bizim evladımız. Bir baba, evladını ıslıklamaz, yuhalamaz, moralini bozmaz. Elbette eleştirir, elbette kulağını çeker ama küsmez, sırtını dönmez, kucaklamasını bilir. Bayramdan sonra kurucu 5 spor kulübünün ismi Vakıfköy'deki sahalarımıza verilecek."

PULAT: "BORCU AZALTTIK"

Kulübün mali konuları hakkında Mali Asbaşkan Fatih Pulat söz aldı. Fatih Pulat şu açıklamayı yaptı:

"Devraldığımızda toplam futbolcu alacakları net olarak 46 milyon 566 bin Euro'ydu. Şu anki oyuncu kadromuzun alacağı rakam ise 33 milyon 695 bin Euro'dur. Yani biz takım maliyetinde net hesaplama üzerinden yaklaşık 12 milyon 870 bin Euro bir tasarruf gerçekleştirdik."

BORCU 40 MİLYON DÜŞÜRDÜK

"Neticede göreve geldiğimizde devraldığımız 291 milyon liralık borcu, yaklaşık 40 milyon lira düşürmüş bulunmaktayız Yani biz hedeflerimiz doğrultusunda, size söz verdiğimiz gibi borcumuzda bir azalma sağladık. Biz 122 Milyon liralık vergi borcu için görüşmeler sonucunda borcumuz 7 milyon 380 bin TL olarak revize edildi. Zamanla yarışarak yaptığımız çalışma neticesinde 10 milyon TL'lik yükten kurtulduk."

18 LOCA SATILDI

"Bursaspor'un 18 tane locası satıldı. Yaklaşık 6.5 milyon dolarlık bir rezerv var. Şirketleşme hususunda ilk adımımızı attık. Öz sermayesi yaklaşık 350 milyon TL olan bir şirket olacağız. Bunu nasıl yapacağız. Mevcut stadyumumuzun kiralama süresini uzatacağız. Bu bize ciddi büyüklük sağlayacak. Halka arz konusu var. Ciddi anlamda çalışmayla halka arzı başarıyla yönetirsek kulübe 200-250 milyonTL akış yaratabiliriz."


KAYNAK : Sporx
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8492
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17091
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER