Rakamlarla Beşiktaş'ın golcülüğü

Beşiktaş'ın Benfica'ya karşı ilk yarısını 3-0 geride kapattığı maçı epik bir geri dönüşle 3-3 berabere tamamlaması, Siyah-beyazlılar'ın hücum performansındaki gelişimi bir kez daha gözler önüne serdi.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




24 Kasım 2016, Perşembe 10:29
İLİŞKİLİ HABERLER
İngiliz takımlarının bileği bükülmüyor! Toplam 15 maçta...
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden beş İngiliz takımı, geride kalan üç haftalık performanslarıy...
Babel'den galibiyet yorumu: "Çok büyük bir adım attık"
Beşiktaş'ın başarılı isimlerinden Babel, 2-1 kazandıkları Monaco maçının ardından TRT Spor'a konu...
Şampiyonlar Ligi'nde gol yağmuru!
Şampiyonlar Ligi'nde günün maçları tamamlandı....
Spor yazarları Monaco - Beşiktaş maçını değerlendirdi: "Real Madrid misin?" Lucescu: Gurur duyuyorum... Beşiktaş hisseleri de coştu
HABERİN ETİKETLERİ
beşiktaş, benfica, şampiyonlar ligi,

Vodafone Arena'da ilk kez kalesinde 3 gol gören Beşiktaş; aldığı risk, kurduğu baskı ve gol yollarındaki maharetli performanslarla Şampiyonlar Ligi'nde bir maçı 3-0'dan 3-3'e getiren ilk Türk takımı oldu. Şampiyonlar Ligi'nde 3 farklı dezavantajı yok eden son takım ise 2014'te Anderlecht'e karşı bunu başaran Arsenal'di.

Şampiyonlar Ligi'ndeki yenilmezlik serisini 5 maça çıkaran Beşiktaş, 9 golle Devler Ligi grup aşamasındaki en skorer sezonuna ulaşmış oldu.

Bu sezon oynadığı 17 resmi maçta da sahadan yenik ayrılmayan Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmaların hepsinde gol atma başarısı gösterdi. Toplamda 33 kez rakip ağları sarsan Beşiktaş'ın bu formunu Benfica maçı özelinde biraz daha detaylandıralım:

Mario Gomez'in takımdan ayrılışının ardından merak edilen Beşiktaş'ın hücum gücü Vincent Aboubakar, Cenk Tosun ve Ricardo Quaresma'nın patlayıcılığıyla tekrar yükselişe geçti.

Benfica maçında geri dönüş fitilini ateşleyen Cenk Tosun'un Sergen Yalçın'dan sonra Beşiktaş formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde gol atan ilk Türk oyuncu olması da bu bağlamda sürpriz değil.

İkinci Beşiktaş döneminde adeta olgunluk çağını yaşayan Ricardo Quaresma ise Siyah-beyazlılar adına Şampiyonlar Ligi'nde gole en çok katkı yapan oyuncu (3 gol - 3 asist). Portekizli yıldız ayrıca Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında (ön elemeler hariç) en çok gol atan ikinci ismi olmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi kariyerinde oynadığı 15 maçın 9'unda gol atan Aboubakar ise hem Benfica savunmasını çok yıprattı, hem de 1 puanı müjdeleyen futbolcu oldu.

İyiden iyiye hücum takımına evrilen Şenol Güneş'in Beşiktaş'ı bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde duran toplardan 5 gol bularak, bu alandaki en iyi istatistiğe sahip ekip oldu.

Atılan gollerin son yarım saate sığması Beşiktaş'ın bir başka verisini öne çıkarıyor. Beşiktaş bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde attığı son 15 golün 8'ini 80. dakikadan sonra bularak, maç sonunu oynamanın ne kadar önemli olduğunu kanıtlıyor.

 


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Babel'den galibiyet yorumu

Beşiktaş'ın başarılı isimlerinden Babel, 2-1 kazandıkları Mona

Şampiyonlar Ligi'nde gol yağmuru!

Şampiyonlar Ligi'nde günün maçları tamamlandı.

Spor yazarları: "Real Madrid misin?"

Spor yazarları, Beşiktaş'ın Monaco deplasmanındaki zaferinden son

Lucescu: Gurur duyuyorum...

Monaco'ya giderek maçı statta takip eden Milli Takım Teknik Direkt
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER