Ah Adebayor vah Adebayor! Başakşehir - Galatasaray maçında golleriyle çıldırdı

Sen neymişsin Adebayor! Süpr Lig'de Adebayor, Başakşehir'in Galatasaray ile oynadığı kritik maça golleriyle damga vurdu. 33 yaşındaki Togolu Adebayor, hat-trick yaparak Galatasaray'ı çaresiz bıraktı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




11 Nisan 2017, Salı 11:30
İLİŞKİLİ HABERLER
Galatasaray'da büyük sorun! Tam 5 isim...
Galatasaray, yolları ayırmak istediği oyuncular için flaş bir karara imza attı. De Jong, Hakan Balta,...
Aleyna Tilki'den Galatasaray'a büyük jest!
Genç sarkıcı Aleyna Tilki'den Galatasaray'a büyük bir jest geldi....
Maçın ardından yazarlar ne dedi? "Kiralık katil Tudor"
Levent Tüzemen - İstifa da bir hizmettir. Başkan Dursun Özbek’e ve çapsız teknik direktör Tudor’...
Galatasaray'ın kabus gecesi! Galatasaray-Östersunds maçı İsveç basınında Galatasaray'da Avrupa mesaisi
HABERİN ETİKETLERİ
adebayor, başakşehir, galatasaray,

Adebayor, Türkiye'yi salladı! Togolu Emmanuel Adebayor, Başakşehir'in Galatasaray ile oynadığı maça damga vurdu. Crystal Palace kariyerinin ardından yaklaşık yarım sezon futbol oynamayanEmmanuel Adebayor, lider Beşiktaş'ı kovalayan ve bir yandan da Şampiyonlar Ligi için yerini kaptırmamayı hedefleyen Başakşehir'e önemli bir katkı yaptı.SON GÜN TRANSFERİ DÜNYA YILDIZI ADEBAYOR
Devre arası transfer döneminin son günde Başakşehir'e imza atanAdebayor, İstanbul ekibinin ilk büyük transferi olarak kayıtlara geçti. Sakatlık problemi nedeniyle Abdullah Avcı'nın çok fazla kullanamadığı 33 yaşındaki Togolo golcü Adebayor, son haftalarda takıma girmeye başladı.

BAŞAKŞEHİR'DE ADEBAYOR, GALATASARAY'I ÇARESİZ BIRAKTI
Galatasaray maçına ilk 11'de başlayan Adebayor, Başakşehir'de 5. kez ligde forma giymiş oldu. Başakşehir'in Galatasaray maçında 11. dakikada attığı golle perdeyi açan Adebayor, 44. dakikada bir gol daha bularak ilk yarıya damga vurdu. İlk yarının bitimine kısa bir süre kala Junior Caiçara'nın ortasına harika bir kafa vuran Adebayor, Fernando Muslera'yı çaresiz bıraktı. İkinci yarıda da durdurulamayan Adebayor, 57. dakikada yine ağları bularak hat-trick yaptı.

GALATASARAY ÖNCESİ KORKUTTU AMA "OYNARIM" DEDİ
Başakşehir'in Akhisar ile geçen hafta için oynadığı kupa maçında sakatlanan Adebayor, oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. Galatasaray maçında oynayıp oynamayacağı merak edilen Adebayor, kontrollerde sağlam çıktı ve teknik direktör Abdullah Avcı'ya "Kendimi, Galatasaray maçına hazır hissediyorum. Forma vermeniz halinde en iyisini yapmaya hazırım" diyerek şans istemişti. Abdullah Avcı'nın şans verdiği Adebayor, Galatasaray'a ilk yarıda iki gol bularak adından söz ettirdi.

ADEBAYOR'UN BAŞAKŞEHİR'DE ATTIĞI GOL SAYISI
Adebayor, Başakşehir'de böylece 5 lig maçında 5 gol atarak yeni takımına önemli bir katkı yapmış oldu. Ayrıca Togolu Adebayor, Türkiye Kupası'nda da 2 maça çıktı ve 1 gol attı.

ADEBAYOR'UN TÜRKİYE İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI

İmzasının ardından Türkiye ile ilgili konuşan Adebayor önemli açıklamalar yapmıştı. İşte Adebayor'un gelir gelmez ilk sözleri...

Türkiye'de taraftarların futbolu ne kadar sevdiğini bildiğini belirten Togolu golcü, "Buradaki ilk izlenimlerim inanılmaz anlamda iyi. İstanbul futbol oynamak için çok güzel bir şehir. İstanbul ve Medipol Başakşehir'le ilgili ilk izlenimlerim oldukça iyi. Medipol Başakşehir tercihini yaparken hiç zorlanmadım. Medipol Başakşehir tercihi çok kolay oldu." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Transfer sürecinde turuncu-lacivertli kulübün bazı yöneticileriyle görüştüğünü ve futboldan keyif almak istediğini ifade eden Adebayor, şunları aktarmıştı:

"Ben artık bu saatten sonra futboldan keyif almak istiyorum. Futbolu çok seviyorum. Medipol Başakşehir'e ciddi projelerle geldim. Projeyle geldiğim ve futboldan keyif almak istediğim için de kolay bir tercih oldu. Fiziksel açıdan iyi olduğumu düşünüyorum. Afrika Kupası'nda 3 maç 90 dakika oynadım. Buraya geldiğimde hocamızla ve kondisyonerimizle konuştum. Fiziksel olarak hazır olduğumu düşünüyorum."

Abdullah Avcı ile İstanbul'a gelir gelmez konuşma fırsatı bulduğunu vurgulayan Adebayor, tecrübeli çalıştırıcının mükemmel bir teknik direktör olduğunu söylemişti.

"ABDULLAH AVCI MÜKEMMEL BİR TEKNİK DİREKTÖR"

Adebayor, Abdullah Avcı ile gelecek konusundaki planlardan konuştuklarını anlatarak, şunları kaydetmişti.

"Abdullah Avcı'nın mükemmel bir teknik direktör olduğunu düşünüyorum. Burada her şeyin çok mükemmel olacağını düşünüyorum."

ADEBAYOR'DAN GÖNDERME; "KİMSE BİZİ HAFİFE ALMASIN"

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile Başakşehir'in mücadelesi hakkında Adebayor, "Rakiplerimize baktığınız zaman isimleri büyük takımlar ve camialar ama kimse bizi hafife almasın. Biz, küçük bir takım değiliz. Büyük takım olma yolunda önemli adımlar kaydettik. Futbolseverler olarak futbolun keyfini çıkartalım ve ne olacağını sezon sonunda görelim." demişti.


KAYNAK : Sporx
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42280
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER