Beşiktaş'ın "BÜYÜK" planı

Beşiktaş haftaya Başakşehir'i yener, 30. haftada da Başakşehir, Antalya'da puan kaybederse Fenerbahçe derbisinde şampiyonluk turu hayal değil.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




25 Nisan 2017, Salı 12:09
İLİŞKİLİ HABERLER
Beşiktaş formasıyla Fenerbahçe'ye gol atan yok!
İlk 5 haftayı 4 galibiyet bir 1 beraberlikle namağlup geçen Beşiktaş, Fenerbahçe deplasmanına konuk ol...
Derbi öncesi şoke eden olay!
Olaylı Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine bilet bulamayan iki Beşiktaş taraftarı gece 04.00’te eski açık ...
HABERİN ETİKETLERİ
beşiktaş-fenerbahçe,

Şampiyonluk yarışında en yakın rakibi Başakşehir'in Rize deplasmanında puan kaybetmesini iyi değerlendiren Beşiktaş dün gece Vodafone Arena'da Adana'yı yenerek puan farkını 7'ye çıkarttı.

Siyah- beyazlılar bitime 6 hafta kala şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı. Beşiktaş'ın şimdiki hedefi 30. haftada oynanacak F.Bahçe derbisinde şampiyonluk turu atmak. Beşiktaş eğer önümüzdeki hafta Başakşehir'i yener, ve 30. haftada Başakşehir zorlu Antalya deplasmanında puan kaybederse Siyah-Beyazlılar Arena'daki F.Bahçe derbisinde şampiyonluğunu ilan etme şansını yakalayacak.

SOYUNMA ODASINDA ŞAMPİYON SESLERİ

Adanaspor maçının ardından soyunma odasında büyük coşku yaşanırken takımın orta sahadaki yıldızı Oğuzhan, "Önümümdeki hafta Başakşehir'i de yenip iyice rahatlamak istiyoruz. Şampiyonluğu seyircimiz önünde oynayacağımız Fenerbahçe maçında ilan etmek ise çok anlamlı olur" dedi. Necip Uysal ise, "Şampiyonluk için geri sayıma geçtik. Önce Başakşehir'i yenmeliyiz. Sonrası zaten zor değil" ifadesini kullandı.

Beşiktaş-Adanaspor maçının ardından siyah beyazlıların deneyimli hocası Şenol Güneş, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İşte Şenol Güneş'in sözleri:

"Adanaspor'un öndeki oyuncuları iyi oyuncular. Magaye Gueye ve Roni etkili oyuncular. Motive geldiler ve etkili oynadılar. Baskı yaptılar, iyi top kullandılar. Böyle bir maçta öne geçtik, hatalarımızla goller yedik. Varız savunmada ama uzağız. Savunmadayız ama var olmamızın bir anlamı olmayan toplar. Beşiktaş, oyun ve pozisyon olarak üstündü. Pozisyon vermezsen mükemmel oluruz. Zaten onu her maç yaparsak konuşacak bir şey kalmaz. Adanaspor son sırada diye Beşiktaş fark atmalı diye bir anlayış var, yanlış.

Oyun olarak, pas olarak hatalarımız vardı. Yapmadık mı yaptık ama kesik kesik yaptık. Oyun içerisinde fiziksel güce bağlayıp konuşursam mazeret olur. İyi oynayanlar da vardı, yanlış oynayanlar da. 2-1'ken 3-1 yapabilsek oyun kopardı. Oynama coşkusu, isteği, puan durumu bazen oyuncuları yanlışa götürüyor. Önde olmak da baskıyı getiriyor. Bunlara rağmen oyun kopabilirdi, rakibi oyuna ortak ettik.

"ABOUBAKAR GOLDEN SONRA SİLİK KALDI, KULLANAMADI"

"Aboubakar, golden sonra silik kaldı. Tam ona göre maçtı. Kullanamadı. Tolgay o konuda daha önemli işler yaptı. Oynamayanların performansı değişik olabilir. Biz hatırlarsanız, 3 maçı süresi kısa olduğu için kaybettik. 2 gün dinlenme süresi olacak çocukların. Hiçbir şey daha bitmedi. Yarış yeniden başlayacak. Bütünm bu söylemlere rağmen, bu maçın konsantrasyonu düşük olur. İster istemez olabilir. Dikkatli oynamak, fiziksel boğuşmalar oldu. Bu boğuşmalarda oyunu bırakanlar oldu bizden. Adanaspor, teknik bir takım, savaşçı yönü yoktu. Bugün mücadele ettiler. Daha önceki maçlarda boğuşan değil top oynayan takımdılar. Bu yüzden puan kaybettiler.

Ne yarın, ne geçmiş önemli. Bu maç önemli. 5 puanı, 7 puan yapmak önemli değil. Beraberlik, galibiyet her şey var futbolda. Bizim oyun olarak eksiklerimiz vardı, yine de üstündük rakipten. Beklenti fark olunca eleştiri oluyor. Başakşehir maçına odaklanacağız artık."

"PUAN HEYECANI VARDI, RAHATLIK YOKTU"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Adanaspor'u 3-2 yendikleri maçta zorlandıklarını ancak hak ettikleri galibiyeti elde ettiklerini söyledi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, zor bir mücadeleyi daha geride bıraktıklarını belirterek, "Rakibin konumuna göre bakış açısı olunca heyecanlı ve zor bir maç oldu." dedi.

Adanaspor'un teknik bir takım olduğunu vurgulayan Güneş, şunları söyledi:

"Bugün biraz daha direncini ön plana çıkardı. Bizi zorladılar. Başarılı oynadılar. Bu şekilde oynasalardı daha fazla puan alabilirlerdi. İyi motive ettiler, biz de onları ortak ettik. Kolay goller yedik. Daha fazla pozisyon bulduk, daha az pozisyon verdik ama iki gol yiyerek onları maça ortak ettik. Savunmada rakibe uzak kaldık, bunu değerlendirdiler. Bu kötü oynadığımız anlamı taşımaz, biz daha iyiydik. Hak ettiğimiz 3 puanı aldık. Ligin sonunda Avrupa, lig olmak üzere sürekli oynamaya çalışan oyuncularımızın fiziksel ve zihinsel değişimleri normal."

Adanaspor ile sahalarında oynamalarının önemli olduğunu kaydeden tecrübeli teknik adam, "Seyirci desteği olağanüstüydü. Bu tip maçları oynayacağız. Beklentileri farklı olan maçları yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş, kamuoyunda da maçın rahat geçeceği yönünde görüş olduğuna dikkati çekerek, "Puan heyecanı vardı, rahatlığı yoktu. Coşkuya dönen heyecan vardı. Maç sahada oynanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

ERSAN ADEM GÜLÜM'ÜN OYNAMAMASI

Güneş, devre arasında transfer olan ancak henüz forma giyemeyen Ersan Adem Gülüm ile ilgili soruyu, "Mitrovic, Tosic, Atınç var. Ersan da olabilir. Zor dönem yaşıyoruz. Atınç iyi oynadı. Rakipten uzak kalması ve Marcelo ile uyum sorunu oldu. Tosic biraz daha Marcelo ile uyumlu. Atınç ve Marcelo'dan duran toplardan gol bekliyorduk. Tosic attı." şeklinde yanıtladı.

Maçın ikinci yarısında görev vermediği Atiba Hutchinson'un durumuna değinen Güneş, "Atiba'nın ağrıları vardı, devre arası olmadan alacaktım, devam etti. Verimli oynayamadı. Orta sahada göbekte dört oyuncu varken, gol yedik. Toparlar diye düşünüyorum." diye konuştu.

Olympique Lyon maçında görev alan ancak Adanaspor karşısında forma giyemeyen Mitrovic konusunda ise Güneş, "Her oyuncu değerlidir. Bugün Atınç oynadı. Geçen maçta Mitrovic oynadı. Başka karşılaşmada da oynayabilir. Penaltı atamadı diye olsa Tosic de oynamazdı." ifadelerini kullandı.

"7 PUAN FARKIN GARANTİSİ YOK"

Şenol Güneş, Medipol Başakşehir ile puan farkını 7'ye çıkarmalarına rağmen şampiyonluğu henüz garantiye almadıklarını dile getirdi.

Adanaspor karşılaşması öncesi 7 maçları olduğunu ve şimdi önlerinde 6 karşılaşma kaldığına dikkati çeken Güneş, sözlerini şöyle tamamladı:

"7 puan fark var diye garanti görmüyoruz. Bir puan geride olsaydık da yine iddiamız olacaktı. Başakşehir ile maçımız var, ne olacağını bilmiyoruz. İddialar üzerinden muhakeme yapmıyoruz. Bu heyecanı zor taşıyoruz. Bizim işimiz Başakşehir maçını nasıl kazanırız, nasıl hazırlanırız, nasıl iyi futbol oynarız. Şampiyon olsak da yine top oynayacağız. Bizimle ilgili her şey söyleniyor. Bu hafta Başakşehir maçı var. Ne olmuşu, ne ölmüşü konuşacağız. Benim için ne ilerisi var ne gerisi. Ben de gelecek de yok dün de yok, bugün var."


KAYNAK : Sporx
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42280
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER