Aziz Yıldırım ile arası nasıl? Obradovic açıkladı!

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli kulübün televizyonuna açıklamalar yaptı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




02 Mayıs 2017, Salı 14:53
İLİŞKİLİ HABERLER
HABERİN ETİKETLERİ
obradovic,

Obradovic, THY Euroleague ve bir çok konuda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Tecrübeli başantrenörün yaptığı açıklamalardanAjansspor’un derledikleri şu şekilde :

Panathinaikos eşleşmesi hakkında…

Duygusal açıdan çok zordu. İnşallah Panathinaikos ile oynamamız gerekmez. Bu şekilde oynamamız çok normaldi aslında. Önceden Atina için hazırlandık ve tüm hazırlıklarımızı yaptık. Oyuncularla, basketbol 5’e 5 oynanan bir oyun. Rakip ya da bizim sahamızda olması fark etmiyor dedik. Bu şekilde tüm maçlara hazırlandık. Oradaki ilk maçta rakibimiz 14 sayı öndeydi, biz savunma yapmaya başladık ve savunmayı güçlendirdik. Hücum açısından da yaptığımız iyi savunma bize özgüven verdi. İlk maçı da bu şekilde bitirdik.

İkinci maçtan önce, 1-0 olduğumuzu tamamen unutun, her şeyin tersi olabilir dedik. Onlar da bazı şeyleri değiştirmeye kalkabilirler, buna hazır olmamız gerekiyordu. İkinci maçta ilk 5’lerini değiştirdiler ve adapte olmaya çalıştıklarının sinyaliydi. Bu da çok normal tabi ki. Çok zor bir maçtı ve savunma konusunda doğru yolu bulduktan sonra kazandık. Hatalarımız elbette oldu, bu da maçın bir parçası.

Üçüncü maç da aslında kolay gibi görünüyor. 19 top kaybıyla yaptık bunu. Bu tecrübe bize çok güzel yol göstermeli. Özellikle Real Madrid’e karşı oynayacağımız maçta… Çok güzel bir seri yaşadık Panathinaikos’a karşı. Oyuncular iyi hazırlandı, sağlıklı olduğumuz sürece çok iyi bir takımız. Saatlerce Panathinakios’un setlerini çalıştık, inceledik.

"Her yerden tebrik mesajları geliyor”

Normal sezona göre farklı bir motivasyon oluyor. Hem oyuncular hem de bizim açımızdan. Gazeteciler bazı oyuncuları ayırıyor olabilir ama ben tüm oyuncularıma önem veriyorum. Çok güzel bir oyun oldu ve iyi bir başarı yakaladık. Her yerden arkadaşlarım beni tebrik etmek için arıyor.

Obradovic’e eski oyuncularının mesajı…

Çok güzel bir sürpriz oldu. Nemanja Bjelica adına üzgünüm. Jasikevicus ile bir gün çok iyi antrenör olacağı konusunda konuşuyorduk. O da bu yolda emin adımlarla ilerliyor.

Aziz Yıldırım ile olan ilişkisi nasıl?

Başkana olan duygularımı kendisi çok iyi biliyor. Ben de onun duygularını çok biliyorum. Aramızda çok özel bir ilişkimiz var. Bu benim için çok önemli. Otelimize ziyarete gelmişti. Her şey yoluna girecek demişti. Bana sadece nasıl olduğumu sordu. Maçla ilgili konuşmadı. Biz başkanımız ile basketbolla ilgili değil, hayatla ilgili şeyler konuşuyoruz.

Taraftarla olan bağ ve verilen destek…

Bir antrenör olarak hiç kimsenin istemeyeceği bir pozisyon. Ama oyuncularımla gurur duyuyorum. Savaşçılar ve pes etmiyorlar. Basketbolun en önemli noktası ilk saniyeden son saniyeye kadar savaşmaktır. Taraftarlarımızın bize sonsuz desteğinin sebebi de bu. Sonuna kadar savaşacağımızı biliyorlar. Elinizden gelen her şeyi yapmak zorundasınız. Tek yol da bu. Örnek olarak Gaziantep maçında 24 sayı gerideyken taraftar bizi alkışladı, geri çıktık ve maçı kazandık. Pana serisine başlamadan önce çok önemliydi. Her zaman vurguluyorum; taraftarlarla takım arasındaki ilişki çok önemli.

Obradovic’ten tüm çalışanlara teşekkür mesajı…

Bize başkanımız dışında destek verenler var. Ozan Balaban hep yanımızda oldu. Diğer yöneticilerimiz de aynı şekilde. Ofis dışında çalışan herkes destek oluyor. İyi bir kulüp olmanızın en önemli ayrıntısı içerideki sağlıklı ilişkiler. Teknik ekibimiz benden daha fazla Arena’da zaman geçiriyor. Hepsine tek tek teşekkür etmek istiyorum. Hepimizin amacı oyuncuların sadece basketbol düşünmelerini sağlamak ve başka şeyleri düşünmemelerini sağlamak. Sezon içinde zor anlarımız oldu, ama birbirimize olan saygımızı göstermek her daim önemliydi.

Final-Four’un İstanbul’da olması…

Sezon başından itibaren benzer sorular geldi. Final-Four nerede olursa olsun bu takım Avrupa’da her takıma karşı, her yerde mücadele edebilir. O yüzden burada olması bizim için hiçbir şey değiştirmiyor. Önceki senelerdeki gibi; Madrid olsun, Berlin olsun… O şekilde takımı hazırlayacağız. Aslında komik olan bir şey var ; kıta değiştirecek tek takım biziz. Bu açıdan şakalaşmak da güzel.

Real Madrid eşleşmesi için ne dedi?

İspanya’yı ilk sırada bitirdiler. Çok iyi basketbol oynuyorlar. Agresif bir savunmaları var, kolay sayılar bulabiliyorlar. Ayrıca da iyi bir antrenörleri ve oyuncuları var. Bu sene farklı oyuncular da var. Farklı bir oyun stilleri var. Luka Doncic çok farklı bir oyuncu. Sergio Llull var, başka isimler var. Çok tecrübeli bir takımla oynayacağız. 6 tane çok önemli uzun oyuncuları var. Hepsinin 3’lük atma şansı var. Şu an rakibimizi çok iyi tanıyoruz. Daha önce oynadık onlarla. İki takım da farklıydı. Fakat şu anda tecrübeye sahibiz. Çok enteresan bir takımla oynayacağız.

Efes maçı hakkında…

Anadolu Efes karşısında Olympiakos favori görünüyor. Ama Efes de kazanmak için tecrübeye sahip. İzlemesi ilginç bir maç olacak. Önceki maçlardan farklı şeyler yapmaları gerekebilir. İzleyip göreceğiz.

"Sonucu, bir top bile belirleyebilir”

Akıllı insanlar, kötü, negatif şeyleri her zaman ayırt edebilirler. Geçen sene hem yarı final ve finali uzatmada oynadık. O yüzden her şey önemli. Bir top bile sonuca karar verebiliyor. Sadece bir pozisyon, bu top çalma olabilir, hücum olabilir. Yarı final de final de çok önemli. Bu yüzden dikkatli oynamamız gerekiyor.

Taraftarlarla olan ilişkileri…

Berlin’de de taraftarla aramız çok farklı değildi. Diğer rakipler için de güzel bir ortam olmasını diliyorum. Sadece basketbolun ve saygının olduğu bir ortam olur. En iyi olan takım da kazansın. Futbolda mesela, attığı golden sonra Lionel Messi’yi diğer taraftarlar da alkışlamıştı. Umarım Euroleague’de de böyle şeyler görürüz. Benim için en önemli olan şey, hangi takım gelirse gelsin rahat etmeleri. Bunun için de sonuna kadar mücadele vereceğim.

"Oyuncu Birliği’nin kurulması gerekiyor”

Yeni format olumlu oldu. Taraftarlar açısından güzel oldu. Her takımı izleme şansı var. Sponsor, ortak ve diğer konularda da olumlu oldu. Tek sorun oyunculara, dinlenecekleri vakti ayarlayabilmek. Sezon bittiğinde oyuncularımın mutlaka dinlenmesi gerekiyor. Yeni sezona hazır olmaları için bu lazım. Euroleague’de oynayan oyuncularımız milli takımda da oynuyor. Bu onlar için pek kolay değil. Milli takımda oynamak özel bir şey ve her zaman sonuna kadar destekliyorum.

"Her fırsatta oyuncuları dinlendirmeye çalışıyorum”

Oyuncuların artık, kendi haklarını koruması gerekiyor. Oyuncu birliğinin kurulması gerekiyor ki haklarını koruyabilsin. Her fırsatta onları dinlendirmeye çalıştım. FIBA ve Euroleague arasında sorunlar bir yana, çok yoğun bir fikstür var. Üst üste maçlar oynanıyor. Bu, oyuncular için korkunç bir şey. Bence Oyuncu Birliği’nin kurulma aşamasına geçmesi gerekiyor. Euroleague çok önemli bir organizasyon.

Kaynak: Ajansspor


KAYNAK : Ajansspor
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Galatasaray, Fenerbahçe'nin yıldızını kaptı

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe'den Alexandria "All

Erkan Veyseloğlu imzayı attı!

Beşiktaş Sompo Japan, tecrübeli oyuncu Erkan Veyseloğlu ile olan s

Türkiye Basketbol Ligi'ne yeni statü geliyor!

Türkiye Basketbol Federasyonu, gelecek sezon için TBL'in statüsün

Ergin Ataman için flaş iddia! Galatasaray'dan Barcelona Lassa'ya

Ergin Ataman'ın son günlerde Galatasaray'da yaşadığı flaş geli
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER