Sıfırdan Olimpiyatlara!

İşitme Engelliler Medya Direktörlüğünden yapılan açıklamaya göre, 8 yıl basketbol oynayan ancak milli takıma giremeyen Raziye Salım, bu hayalini 18-30 Temmuz tarihlerinde Samsun'da yapılacak 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda, bisiklet branşında gerçekleştirecek.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




05 Temmuz 2017, Çarşamba 11:19
İLİŞKİLİ HABERLER
HABERİN ETİKETLERİ
raziye selim,

Raziye'nin hayatı, mart ayında Bisiklet Milli Takımı'ndan aldığı teklifle değişti. Teklifi aldığı gün bisiklete binmeyi bilmeyen Raziye, büyük bir özveriyle çalıştı, kendini geliştirdi ve Milli Takım'a girmeyi başardı.

Denizli'nin Tavas ilçesinden çiftçi bir ailenin kızı olan 20 yaşındaki Raziye, bisikletle, milli takımdan bir arkadaşının teklifi sayesinde tanıştı. Bisiklete binmeyi bilmediği için kararsızlık yaşadığını belirten Raziye, "Ailemle konuştum. Düşündüler ve 'Biraz zorluk çekebilirsin ama istiyorsan gidebilirsin.' dediler. Ailemin desteği sayesinde ben de takıma katılmaya karar verdim." ifadelerini kullandı.

Başlarda çok zorlandığını ve yaralandığını bildiren Raziye, "İlk kampta bisiklete binmeyi bilmediğim için çok sıkıntı yaşadım. Üçüncü kampta dağ bisikletine alıştım, gelişme gösterdim. Hocalarım da bana çok iyi bir eğitim verdi." diye görüşlerini aktardı.

Takımın 4 aylık hazırlık sürecinde en çok gelişme gösteren sporcularından olan Raziye, bisiklete sıfırdan başlamasının bir dezavantaj gibi görünse de kendine ve takım arkadaşlarına güvendiğini belirterek, "Samsun'da hedefimiz takım olarak, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip başarılı olmak. Ben de oyunlar sonrasında Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bisiklet Milli Takımı Antrenörü İsmail Demirel ise Raziye'nin çok zor şartlar altında büyük fedakarlıklar yaptığını kaydetti. Demirel, "Ailesi çiftçi olduğu için zaman zaman ona ihtiyaçları vardı ve geri çağırmayı düşündüler ama milli forma söz konusu olduğu için hem onlar hem de Raziye büyük fedakarlıklar yapıp devam ettiler. Raziye'nin oyunlarda mücadele edecek olması bile başlı başına çok büyük bir başarıdır." ifadelerini kullandı.


KAYNAK : Ajansspor
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Val

UEFA iki maça soruşturma açtı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Celtic-Paris Saint-Germain (PS

Dünya şampiyonu gibi karşılandı!

Yunanistan'ın Atina Kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyon

Ahmet Cömert Boks Turnuvası başlıyor

31. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası yarın İstanbul'da ba
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8492
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17091
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER