Kirsch: Türkiye\'de yollar bisiklete uygun değil

Toni Kirsch, Türkiye\'nin bisiklet sporunda İspanya\'ya alternatif olması için karayollarını pedal çevirimine hazır hale getirmesi gerektiğini söyledi.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




08 Nisan 2010, Perşembe 12:35
İLİŞKİLİ HABERLER
Fransa'da 3. etabı Kittel kazandı
Fransa Bisiklet Turu'nun (Le Tour de France) 3. etabını, ilk etapta olduğu gibi Giant-Shimano takımından ...
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda sona gelindi
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 7. gününde, 20 takımdan 140 sporcunun mücadele ettiği 132 kilome...
Siverek'te bisiklet turu
Almanya Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Toni Kirch, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Siverek ilçesi...
Boğaziçi Köprüsü'nde pedal çevirdiler Zafer Alberto Costa'nın 16. Etabın galibi Rui Alberto Costa!
HABERİN ETİKETLERİ
bisiklet,

Almanya\'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Bisiklet Federasyonu Başkanı Toni Kirsch, Türkiye\'nin bisiklet sporunda İspanya\'ya alternatif olması için karayollarını pedal çevirimine hazır hale getirmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Toni Kirsch, yol bisikletinde birinci önceliğin \'yol güvenliği\'ne bağlı can güvenliği olduğunu kaydetti. Kirsch, Türkiye Bisiklet Federasyonu(TBF) öncülüğünde Alman Genç Bisiklet Takımı ve Türkiye Genç Bisiklet Milli Takımı\'nın Manavgat\'ta yaptığı 15 günlük antrenmanlarla ilgili CİHAN\'a açıklamalarda bulundu. Almanya genelinde 400 bin, Kuzey Ren Westfalya Eyaleti\'nde her yıl İspanya Mallorca ve İtalya Toskana bölgesine 110 bin pedal tutkunun kış antrenmanını yaptığını belirten Kirsch, Alman Genç Bisiklet Milli Takımı\'nın hazırlık çalışmaları için Manavgat\'ı tercih ettiğini ifade etti. 2 yıldır başta Alanya ve Manavgat ilçeleri olmak üzere Antalya bölgesinde bisiklet sporuna karşı ilginin arttığına dikkat çeken Kirsch, Alman ve Avrupalı bisiklet takımlarının rahat bir şekilde bahar ve kış dönemi çalışmalarını yapabilmeleri için karayollarının levha ve işaretleme çalışması yapması gerektiğini kaydetti. Kirsch, \"Avrupalı bisiklet sporcular rotalarını İspanya ve İtalya\'dan Türkiye\'ye çevirdi. Kış ve bahar döneminde İspanya Mollarca ve İtalya Toskana\'da aşırı bisiklet sporcusu yüklenmesi var. Pedal tutkunları da rahat çalışmak istiyor. İspanya ve İtalya\'nın bisiklet sporunda 35 yıllık bir geçmişi var. Yollarının yüzde 95\'i bisiklet sporuna göre dizayn edilmiş. Fakat özellikle Türkiye\'nin Kapadokya, Karadeniz ve Antalya bölgesinin iklim ve coğrafi yapısı bisiklet sporuna daha elverişli. Avrupalı bisiklet sporcuları Mallarca ve Toskana\'dan sıkıldıkları için yer değiştirmek istiyor. Türkiye\'de yetkililer karayollarını acilen bisiklet sporuna elverişli haline getirmeli. Yollara şerit çekerek bisiklet yolu ayırmalı ve en az 3 yabancı dilde levha dikmeli. Dağ bisikleti parkur alanları içinde ayrı levha dikmeli. Kasislerde de bisiklet geçişleri için 65 santim boşluk bırakımı olması gerekir. Bisiklet sporunda Türkiye\'nin önü çok açık. Avrupa ülkelerinde futboldan sonra tercih edilen ikinci spor dalı bisiklet.\" diye konuştu. 2009 yılında Kuzey Ren Westkalya Eyaleti\'nde 66 bisiklet turnuvası düzenlediklerini belirten Kirsch, bu sene ise 80\'e çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Kirsch, geçen yıl İspanya\'da düzenlenen Veulta Al Besaya turunun da Alman Genç Bisiklet Milli Takımı\'nın sprint klasmanının da birinci olduğunu kaydettti.

Kirsch, Londra 2010 Yaz Olimpiyatları\'na Türkiye Bisiklet Milli Takımı ile birlikte hazırlandıklarını belirtti Kirsch, TBF Başkanı Emin Müftüoğlu\'nun daveti üzerine 11-18 Nisan tarihleri yapılacak 46 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu\'na takip edeceğini sözlerine ekledi.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Ali Keleş\'te ilk etapta İspanya\'ya giden Avrupalı bisikletçilerin 10 binini Titreyengöl-Sorgun bölgesine beklediklerini söyledi.

 

 

 


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Val

UEFA iki maça soruşturma açtı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Celtic-Paris Saint-Germain (PS

Dünya şampiyonu gibi karşılandı!

Yunanistan'ın Atina Kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyon

Ahmet Cömert Boks Turnuvası başlıyor

31. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası yarın İstanbul'da ba
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8492
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17091
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER