Ali Tandoğan: Şampiyonluğa yürüyeceğiz

Bursasporlu futbolcular Ali Tandoğan ile İsmail Haktan, pazar günü karşılaşacakları Gençlerbirliği\'ni yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aşmak istediklerini söylediler.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




08 Nisan 2010, Perşembe 15:15
İLİŞKİLİ HABERLER
Bursaspor'da hazırlıklar devam ediyor
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor....
Bursaspor, Beşiktaş'a rakip oldu!
Başkan Ali Ay'ın Divan Kurulu'nda 'Defans hattı Aziz Behich dışında tamamen değişecek' sözlerinin ard...
"Fenerbahçe maçı iyi bir başlangıç olsun"
Bursaspor'un yeni teknik direktörü Mutlu Topçu, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe ile yap...
Hamzaoğlu ayrılacak mı? Açıklama var... Bursaspor'da yollar resmen ayrıldı! Dostluk adına bir adım daha!
HABERİN ETİKETLERİ
ali tandoğan, bursaspor,

Bursasporlu futbolcular Ali Tandoğan ile İsmail Haktan, pazar günü karşılaşacakları Gençlerbirliği\'ni yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aşmak istediklerini söylediler.

Özlüce Tesisleri\'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ali Tandoğan, çok uzun bir maratonun içinde olduklarını belirterek, sezon başında koydukları ilk 5 hedefini tutturdukların ve Avrupa\'yı garantilediklerini kaydetti.

Tecrübeli futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

\"Sezon başında açıkçası bunu düşünmüyorduk. Ama çok iyi bir takım oluştu. Yeni gelen arkadaşlarımızın katkısı da oldu, bunun soncunda da lider olduk. Gençlerbirliği iyi bir takım. Çok iyi mücadele eden bir takım. Ama şuan lideriz ve lider bir takımın oyuncuları gibi oynamamız lazım. Liderliği kaybedersek geri almamız zor olabilir. Gençlerbirliği karşısında 3 puan almak istiyoruz. bunu yapacak güçteyiz.\"

 

-STRES YAŞAMIYORUZ-

Devamlı konuşulan stres konusunda da açıklamalar yapın Ali Tandoğan, \"Şampiyonluğa oynadığımız dönemler oldu. Son haftalarda şampiyonluk kaybetmiştik. Bunun havası anlatılmaz. Her maçı kazanmamız gerekiyor. Kazandıkça takımın havası oluşuyor. Sezon sonunda da kupayı kaldırmak istiyoruz. Bunu gönülden istiyoruz. Az kaldı, dışardan üzerimizde bir bası oluşturulmak isteniyor. Bu bizde yok ama televizyonlardan izleyince biz de \'acaba\' diyoruz. Ama ne olursa olsun, biz bu baskıyı yaşamıyoruz. Şuan Avrupayı garantilemiş durumdayız. Bunu ilk kez yaşıyan çok sayıda arkadaş var. Anadolu yaşayabilecekleri çok ender bir şey. Her zaman şampiyonluğa oynayamıyorsunuz. Bunu burada bırakmak bize çok üzüntü verir. Ne olursu olsun, biz şampiyonluk yolunda ilerleyeceğiz. Ama olamazsakta kimse bizi suçlamaz herhalde.\" dedi.

 

-\"GENÇLERBİRLİĞİ VE GAZİANTEPSPOR MAÇI ŞAMPİYONLUĞUMUZU BELİRLER\"-

Ali Tandoğan, bir gazetecinin, \"Şampiyonluk şansınızı nasıl görüyorsunuz?\" şeklindeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:

\"Rakiplerimiz de kendi aralarında oynayacağı maçlar var. Ankaragücü kardeş takımız, bize zorlayıcı oynamıyor diyorlar ama bize karşı çok iyi mücadele ettiler. Kalan maçlarda diğer takımların değil bizim ne yapacağımız önemli. Oynayacağımız Gençlerbirliği ve Gaziantepspor maçlarını kazandığımız zaman, hükmen galip geleceğimiz Ankaraspor maçı da var. Bana göre 73-74 puanlar şampiyonluğu belirler. Bir galibiyet daha yeter gibi geliyor. İnşallah bu avantajımızı dezavantaja dönüştürmeyiz.\"

Bir gazetecinin \'Taraftarın baskısı stres oluşturuyormu?\" şeklideki sorusuna ise Ali Tandoğan, \"Kulübün içinde stres olayını kaldırmak lazım. En ufak şeyde stress yapıyorsunuz deniyor. Bütün maçlarımızda stres vardı. Bütün maçlarımızı bir an önce gol atıp, kazanmak istiyoruz. Herşeyin içinde sters vardır. Şimdi de şampiyonluk yolundayız, elbette bunun da bir stresi var. Ama son iki maçta erken gol yedik. Beklemediğimiz dakikalarda oldu. Diğer takımlarında oluyor. Yenilen golde ya da başka birşeyde strese bağlıyorlar. Bunun stresle alakası yok. Kesinlikle bizim takımmız her maçta mücadele edecektir. Bunu heyecanı bağlıyorum. Her maçta yaşanan bir heyecan.\" cevabını verdi.

 

-\"OZAN İPEK VE İSMAİL, DÜNYA YILDIZI OLACAK\"-

 

Genç futbolcu İsmail Haktan\'a da övgüler yağdıran Ali Tandoğan, şunları dile getirdi:

\"İsmail gerçekten Türk futbolunda ender yetişecek oyunculardan birisi. Daha önce bunu Ozan için söylemiştim. \'Yeni bir yetenek geldi, kimse farkıda değil ama Ozan, çok büykü bir yıldız olacak\' demiştim. Gerçekten de ozan çok büyük bir yetenek. Avrupa\'nın en iyi oyuncularından birisi olacak. İsmail\'de aynı şekilde. O da çok yetenekli. Belki bir kaç maç oynayamayabilir. Hemen transfer etmek isteyenler de olabilir. Ama şımarmamalısın. Daha yolun başındasın. Bursaspor\'da oynuyorsun. Bu çok önemli ama daha yapacağın çok iş var.\"

 

-\"ERTUĞRUL HOCA, ÇALIŞANA FORMA VERİYOR\"-

 

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam tarafından son maçlarda göre verilen genç yetenek İsmali Haktan ise Ertuğrul Sağam\'ın kendisini A takıma almasından dolayı şanslı olduğunu belirtti. İsmail, \"Abilerime çok teşekkür ediyorum. Onlar çok destek oldular. Kasımpaşa maçında hiç heyecanlamadan kendi peformansımı sahaya yansıttım. Bundan sonra daha iyi olacağım.\" diye konuştu.

A takımda yaşadıklarını alt yapıdaki arkadaşlarına anlattığını kaydeden İsmail, \"Altyapıdaki arkadaşlarımla görüşüyorum, onlara buranın çok değerli olduğunu anlatıyorum. Abilerimiz çok destek oluyorlar, buraya çıkmak için mücadele etmeleri gerektiğini söylüyorum. Ertuğrul Hoca genç dinlemiyor, çalışana forma şansı veriyor. Bunları anlatıyorum. Gördüklerimi anlatıyorum.\" şeklinde konuştu.

Takımın şampiyonluk şansını da değerlendiren İsmail, sözlerini şöyle sürdürdü:

\"Şampiyonluk şansı olarak şuanda diğer takımlara göre daha avantajlıyız. Puan farkımız da var. Arkadaki takımların düşünmesi lazım. Bizim puan kaybetmemizi bekleyecekler. Gençlerbirliği maçından 3 puanla döndüğümüz takdirde şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Hocam şans verirse değerlendireceğimi düşünüyorum.\"

 

-SÜPER İLGİ HATA KABUL ETMİYOR-

İsmail, bir gazetecinin \'Ali Tandoğan\'la oynamak nasıl bir duygu\' şeklindeki sorusuna ise şu şekilde cevapladı:

\"Ali abiyle oynamak çok güzel birşey. Arkadan devamlı yönlendiriyor, ne yapmam gerektiğini söylüyor. Hiç kızmıyor. Denizlispor maçında biraz stres oldu. Girer girmez gol yedik. Ama herşey yolunda gidiyor. Bursaspor\'a 2005\'de geldim. Alt takımla da hiç şampiyonluk yaşamadım. Geldiğim ilk sezonda şampiyon olmak çok güzel olur. Çocuklarıma anlatacağım çok güzel bir anım olur. A takımdaki abilerime baktığımda benim tücrübem eksik. Bu lig en ufak hatayı kabul etmiyor. Pas verirken kaptırırsam gol olabiliyor. Çok yetenekli futbolcular var. Abilerime çok teşekkür ediyorum. Çok yardımcı oluyorlar. Benimde şampiyonlukta biraz katkım olursa ne mutlu bana.\"

 


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8493
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41645
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17091
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER