Aşkın Bak: 2012 Londra Olimpiyatları\'nda iddialıyız

Bursa Güreş Eğitim Merkezi\'nin açılışına katılan Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman aşkın Bak, Cihan muhabirinin sorularını cevaplandırdı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




24 Nisan 2010, Cumartesi 13:50
İLİŞKİLİ HABERLER
Elif Jale'den büyük başarı
Milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, 58 kiloda bronz madalya kazanarak, dünya şampiyonalarında madalya ...
Taha Akgül şampiyon oldu!
Milli güreşçimiz Taha Akgül, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda rakibini 10-0 yenerek üst üste 3. kez Avru...
İstanbul'da güreş şöleni
32. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası 1-2 Şubat tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek....
Minikler Serbest Güreş Şampiyonası yapıldı Güreşte şike komisyonu Hamza Yerlikaya: "Radikal kararlar alma zamanı geldi"
HABERİN ETİKETLERİ
aşkın bak, güreş,

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, ata sporu güreşin değişim sürecine girdiğini söyledi. Bak, \"Türk güreşi dünyada bir markadır. 2008 Pekin olimpiyatları sonrası önemli sporcularımız aktif spor hayatını bıraktı, ancak alttan gelen gençlerle Londra\'da bayrağımızı gönlere çekeceğiz.\" dedi.

Bursa Güreş Eğitim Merkezi\'nin açılışına katılan Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman aşkın Bak, Cihan muhabirinin sorularını cevaplandırdı. Bir hafta önce Bakü\'deki Avrupa Şampiyonası\'nda 2 altın, 1 bronz madalya alarak ikinci olduklarını hatırlatan Bak, 2008 Pekin olimpiyatları sonrası Hamza Yerlikaya, Şeref Eroğlu, Mehmet Özal gibi önemli isimlerin aktif güreş hayatını noktalamalarıyla güreşte bir değişim sürecinin başladığını söyledi.

Federasyon Başkanı Bak, değişim sürecinde genç sporculara daha fazla şans vermeye çalıştıklarını da belirterek, \'\'Türk güreşi altyapısına yaptığı yatırımlar sonucu güzel bir jenerasyon yakaladı. Rıza Kayaalp buna bir örnek. Gençlerde hem Avrupa, hem Dünya şampiyonu oldu. Bu altyapıdan geren ışıkları gösteriyor. Bunun yanında Bakü\'ye giderken ilk kez A Milli mayoyu giyen 4 sporcu var. 21 yaşındaki Batuhan Demirci bronz madalya aldı. Bir değişim süreci yaşanıyor. Gelişmeler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor, ama daha çok çalışmamız gerekiyor. Çok fazla daha işimiz var. Hedefimiz 2011\'de yapılacak Dünya şampiyonasında başarılı olup 2012 Londra Olimpiyatları\'na katılmak.\" diye konuştu.

Türk spor tarihinde güreşin en çok altın madalya kazanılan branş olduğunu kaydeden Osman Aşkın Bak, Londra Olimpiyatları\'nda başarılı olup tarihe geçmek istediklerini vurguladı. Bugüne kadar Türk spor tarihinde alınan 36 altın madalyanın 28\'nin güreşten olduğuna dikkat çeken Bak, federasyon olarak altyapıya yaptıkları yatırımın karşılığını aldıklarını dile getirdi.

Türk güreş milli takımının 2009\'da Dünya şampiyonu olduğunu hatırlatan Federasyon Başkanı, Türk güreşinin dünyada bir marka olduğunu söyledi. ABD, İran, Rusya ile beraber Türkiye\'nin güreşte söz sahibi olduğunu vurgulayan Osman Aşkın Bak, \"Zaten biz ülke olarak güreşte devamlı kürsüdeyiz. O kürsünün devam etmesi için çalışıyoruz. Yapacağımız çok işimiz var. Zaman zaman yeni jenerasyondan dolayı değişim yaşanıyor, formsuzluk oluyor; ancak Türk güreşi bir markadır. Bu marka her zaman üst sıralarda yerini alacaktır.\" dedi.

 


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Val

UEFA iki maça soruşturma açtı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Celtic-Paris Saint-Germain (PS

Dünya şampiyonu gibi karşılandı!

Yunanistan'ın Atina Kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyon

Ahmet Cömert Boks Turnuvası başlıyor

31. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası yarın İstanbul'da ba
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8493
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42286
Federer'in çocukla maçı
41645
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17092
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER