Kayaalp: \"Tek rakibim Hamza\"

Grekoromen Güreş Milli Takımı\'nın 120 kilodaki bir numarası Rıza Kayaalp, \"Dünyada kendime rakip göremiyorum. Hedefim; Hamza abinin başarılarını tekrarlayıp onu geçmek.\" dedi.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




07 Mayıs 2010, Cuma 12:05
İLİŞKİLİ HABERLER
Elif Jale'den büyük başarı
Milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, 58 kiloda bronz madalya kazanarak, dünya şampiyonalarında madalya ...
Taha Akgül şampiyon oldu!
Milli güreşçimiz Taha Akgül, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda rakibini 10-0 yenerek üst üste 3. kez Avru...
İstanbul'da güreş şöleni
32. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası 1-2 Şubat tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek....
Minikler Serbest Güreş Şampiyonası yapıldı Güreşte şike komisyonu Hamza Yerlikaya: "Radikal kararlar alma zamanı geldi"
HABERİN ETİKETLERİ
güreş, grekoromen güreş, grekoromen güreş milli takımı, rıza kayaalp,

Grekoromen Güreş Milli Takımı\'nın 120 kilodaki bir numarası Rıza Kayaalp, \"Dünyada kendime rakip göremiyorum. Hedefim; Hamza abinin başarılarını tekrarlayıp onu geçmek.\" dedi.

Türk güreşinin yeni şampiyonu Rıza Kayaalp, yaptığı iddialı açıklamalarla rakiplerine meydan okurken, eski şampiyonlardan Hamza Yerlikaya\'nın rekorlarını geçmeyi kendine hedef koyduğunu söyledi.

Grekoromen Milli Takımı\'nın yeni süper starı Kayaalp, \"Benim dünyada rakibim yok. Hedefim, Hamza Yerlika\'nın Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda elde ettiği şampiyonluk sayılarını geçmek.\" dedi.

Hamza Yerlika\'nın 8 Avrupa şampiyonluğu bulunduğunu hatırlatan Rıza Kayaalp, \"Benim yaşım daha 21. ayrıca dünyada kendime kimseyi rakip görmüyorum. Benim hedefim Hamza abinin elde ettiği Avrupa, dünya ve olimpiyatlaradaki başarılarını yakalamak. Bunun için ilk icraatı başardım. Azerbaycan\'da yapılan Avrupa Şampiyonası\'nda altın madalya kazandım. Geriye kaldı 7 Avrupa şampiyonluğu.\" diye konuştu.

 

SIRADA DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU VAR

Kendisini her alanda yenilediğini ifade eden Rıza Kayaalp, bundan dolayı başarılı olduğunu söyledi. Genç yaşına rağmen dünyanın önde gelen ağır sıkletlerini yendiğini ifade eden başarılı güreşçi, \"Artık büyükler de başarılı olma vakti geldi. Azerbaycan\'daki Avrupa şampiyonasında bunu başardım.\" dedi.

Rakiplerini sürekli olarak mercek altına aldığını ifade eden Kayaalp, \"Şampiyonalarda kendi maçımı bitirdikten sonra bir sonraki turda karşılaşacağım rakibimin maçını çok dikkatli bir şekilde izler ona göre taktik belirlerim. Ayrıca kulüp ve milli takım hocalarımla da diyaloga girerek yeni taktikler geliştiririm\" diye konuştu.

Yakın vadedeki hedefinin ekim ayında Moskova\'da yapılacak dünya şampiyonası olarak belirleyen Rıza Kayaalp şöyle konuştu;

\"Kendimi bu şampiyonaya hazırlıyorum. Burada beni zorlayacak tek bir adam var. Ancak onu da yeneceğime dair kendime söz verdim. Kübalı Lopez. Danimarka\'da şanssızlık sonucu kaybettim. Ayrıca benim şöyle bir özelliğim var. Eğer bir rakibime yenilmişsem, ondan sonraki maçlarda sürekli kazanırım. Aynı durum Lopez için de geçerli olacak. Onu yenerek başarıma büyüklerde ilk dünya şampiyonluğunu katacağım.\"

 

BAŞARININ SIRRI ÇALIŞMAK

21 yaşında olmasına rağmen minderde kendini çok tecrübeli bir güreşçi olarak gördüğünü belirten Rıza Kayaalp, başarı için tek şartın çalışmak olduğunu söyledi.

Antrenman yapmayı çok sevdiğini ifade eden şampiyon güreşçi, \"Eğer bir sporcu doğru ve sistemli bir şekilde çalışıyorsa başarı kaçınılmazdır. Ben de hocalarım nezaretinde doğru bir idman programını uyguluyorum. Ancak dünyada farklı ülkelerin çalıştırıcılarından da öğreneceğim çok şey var.\" dedi.

Kayaalp, 2012 Londra Olimpiyatları\'nı dört gözle beklediğini de ifade ederek, \"Umarım o zamana kadar çok ciddi bir sakatlık geçirmem. Ve başarımı Londra\'da taçlandırırım.\" diye konuştu.

 

KAZANCI GAYRIMENKULE

Şampiyonlukların kazanılmasının ardından güreşten kazancının yükseldiğini belirten başarılı sporcu, aylık gelirinin 6-7 milyan civarında olduğunu söyledi.

Mensubu bulunduğu ASKİ Spor Kulübü ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek\'e çok şey borçlu olduğunu ifade eden Kayaalp, \"Ödül yönetmeliğinden 2 ev aldım. Ayrıca 4 ev de Melih Gökçek hediye etti. Kendisine minnettarım. Çünkü amatör sporun hamisi konumunda.\" dedi.

Genç güreşçi, spordan kazandıklarını dairenin yanı sıra arsaya yatırdığını da belirterek, ticaret yapma gibi bir düşüncesinin olmadığını sözlerine ekledi.

 

BASIN BİZİ GÖRMÜYOR

Azeraycan\'da yapılan Avrupa Şampiyonası sonrası Ankara\'da metroda seyehat ederken bir kişinin kendisini tanıdığını ve bu durumdan çok mutlu olduğunu ifade eden Rıza Kayaalp, şunları söyledi;

\"Basının bize karşı ilgisizliğine üzülüyorum. Türkiye adına büyük işler yapıyoruz. Ama bunun karşılığını göremiyoruz. Ama benim için basının ilgisinden ziyade Türkiye adına kürsünün en üstüne çıkıp bayrağımı dalgalandırmanın hazzı bir başka. Basın varsın bizi görmesin.\"

KAYAALP\'İN KARİYERİ

10-10-1980 Yozgat doğumlu olan Rıza Kayaalp, Aksaray Üniversite BESYO bülümü 3. sınıf öğrenci.i Altı kardeşin en küçüğü olan şampiyon güreşçinin spor kariyeri başarılarla dolu.

Avrupa Yıldızlar Şampiyonu- 2005

Avrupa Yıldızlar Şampiyonu- 2006

Gençler Avrupa ikincisi- 2006

Gençler Avrupa üçüncüsü- 2007

Gençler Dünya ikincisi- 2007

Gençler Dünya Şampiyonu- 2008

Akdeniz Oyunları Şampiyonu- 2009

Gençler Avrupa Şampiyonu- 2009

Gençler Dünya Şampiyonu- 2009

Büyükler dünya üçüncüsü- 2009

Büyükler Avrupa Şampiyonu- 2010

 


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Val

UEFA iki maça soruşturma açtı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Celtic-Paris Saint-Germain (PS

Dünya şampiyonu gibi karşılandı!

Yunanistan'ın Atina Kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyon

Ahmet Cömert Boks Turnuvası başlıyor

31. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası yarın İstanbul'da ba
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8326
Sporda ilginç görüntüler!
42280
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER