İşte derbi haftaları

Üç büyükler aynı hafta İstanbul’da maç yapmayacak. Ayrıca, lig heyecanının hiç kaybolmaması için derbi karşılaşmaları 4-5 hafta aralıklarla oynatılacak.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




21 Temmuz 2010, Çarşamba 13:00
İLİŞKİLİ HABERLER
Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret
Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Valbuena, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma...
Babel'den galibiyet yorumu: "Çok büyük bir adım attık"
Beşiktaş'ın başarılı isimlerinden Babel, 2-1 kazandıkları Monaco maçının ardından TRT Spor'a konu...
Spor yazarları Monaco - Beşiktaş maçını değerlendirdi: "Real Madrid misin?"
Spor yazarları, Beşiktaş'ın Monaco deplasmanındaki zaferinden sonra maçı değerlendirdi. ...
Lucescu: Gurur duyuyorum... Beşiktaş hisseleri de coştu "Beşiktaş'a karşı galip gelmek ayrıca güzel"
HABERİN ETİKETLERİ
fenerbahçe, galatasaray, beşiktaş, kasımpaşa, istanbul başakşehir fk,
Süper Lig’de 2010-2011 sezonunun fikstürü bugün saat 14.00’te İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde çekilecek. Oluşturulan şablon doğrultusunda yeni sezonda üç büyük takım arasındaki derbi maçları 4, 9 ve 14. hafta oynanacak. Futbol Federasyonu, çeşitli kriterler doğrultusunda Süper Lig şablonunu belirledi. Maçların güvenliği ve yayıncı kuruluşun talebi doğrultusunda önemli kararlar alındı.

3 büyüklere 3 ayrı numara

Mevcut şablon gereği üç büyük takıma üç ayrı numara verilecek. Bu şekilde üç büyük takımın aynı hafta İstanbul’da maç yapma olasılığı ortadan kalkacak. En az biri o hafta deplasmana çıkacak. İki Ankara takımı Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin yanı sıra, Süper Lig’deki diğer İstanbul ekipleri Kasımpaşa ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor için de aynı uygulamaya gidilecek. Özellikle üç büyük takımın aynı hafta İstanbul’da maç yapmasının güvenlik, hasılat ve canlı yayın konusunda büyük sorunlar çıkaracağı düşüncesi ile böyle bir uygulama yapılıyor.

İstanbul’daki 5, Ankara’daki 2 takımın numaraları önceden belli olduğu için geri kalan 11 takımın numaraları kulüp yöneticileri tarafından kura ile belirlenecek.

Bu sezon derbi maçları 4, 9 ve 14. hafta oynanacak. Yani, çekilecek numara sonucu Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın ligin ilk yarısında kendi aralarında yapacağı karşılaşmalar 4, 9 ve 14. hafta oynanacak.

Derbiler peş peşe değil

Bu sezon Süper Lig’de her hafta 9 maç canlı olarak ekrana geleceği için yayıncı kuruluşun istekleri ve önerileri de dikkate alındı. Şampiyonluk seyrinin son haftaya kadar devam etmesi ve heyecanın hiç kaybolmaması amacı ile derby maçları 4 veya 5 hafta aralıklarla oynanacak.

Süper Lig’de ve Bank Asya Birinci Lig’de takımı bulunan şehirler için de düzenlemeye gidildi. Örneğin Gaziantepspor kendi sahasında maç yaparken, aynı sahayı kullanan Gaziantep BŞB o hafta deplasmana çıkacak.

Anadolu takımlarının, 3 büyük kulüple peş peşe maç yapmamaları için, üç büyüklerin kura numaraları ardışık olmayan numaralardan oluşacak. Bu numaralar geçen sezon 
2, 6 ve 18 idi.

3 BÜYÜK TESADÜF

F.Bahçe-Trabzon

F.Bahçe ile Trabzonspor son üç sezondur üst üste son hafta karşılaşıyor. Böyle bir tesadüf 4 bin 913’te 1 oluyor. Bu sezon da iki takım 17. haftada oynarlarsa 83 bin 521’de 1’lik olasılık gerçekleşmiş olacak.

İlk derbi 5.hafta

Son 8 sezonda F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş arasındaki derbi maçları en erken 5. haftada oynanıyordu. 2010-11 sezonunun ilk derbisi 4. hafta yapılacak ve bu da yıllar sonra bir ilk olarak tarihe geçecek.

Milli maç ayarı

Milli Takım’ı oluşturan 3 büyüklerin oyuncularının sakatlık, moral bozukluğu gibi sorunlar yaşamaması için son 5 sezondaki derbiler, milli maçların bir hafta öncesine veya sonrasına denk getirilmiyor.

KAYNAK : Milliyet
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER