İzmir Özel Yamanlar Koleji, Üçyol Satranç Klübü ile organize ettiği satranç turnuvasının 9.'sunu düzenledi. Yamanlar Koleji yemekhanesinde düzenlenen turnuvaya, aralarında öğrenci ve velilerin bulunduğu 93 sporcu katıldı.
Turnuva hakkında bilgi veren Satranç Turnuvası Direktörü ve Yamanlar Koleji Öğretmeni Hüseyin Ekinci, turnuvanın her ay düzenli olarak yapıldığını söyledi. Turnuvayla amaçlarının, satrancı hem küçüklere hem de büyüklere sevdirmek olduğunu ifade eden Ekinci, "Satrancın yaygınlaşmasını amaçlıyoruz." diye konuştu.
Üçyol Satranç Klübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Han da yaz dönemi olması nedeniyle 9. turnuvada katılımcı sayısının 93'te kaldığını aktardı. Okulların açık olduğu aylarda yapılan turnuvalara ortalama 200 kişinin katıldığını dile getiren Han, "Bu yarışmalarımız aynı zamanda Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği'nin desteğiyle yapılıyor ve resmi bir anlamı da var. Amacımız herkese satrancı daha çok sevdirmek." dedi.
Bozyaka Yamanlar Koleji Müdürü Murat Çelen de satranç turnuvasına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Turnuva sonucunda 1., 2. ve 3. sınıflar kategorisinde Başar Yeleğen birinci, Halit Kaan Kesgin ikinci, Berke Çınar ise üçüncü oldu. 4. ve 5. sınıflarda, Göksu Eldemir birinci, Yusuf Ahmet Ekinci ikinci, İdris Can Kılıç ise üçüncü oldu.
Her yaştan isteyen herkesin katılabildiği serbest kategoride ise Ahmet Efekan Alaz birinci, Erdoğan Deniz ikinci ve Can Temel de üçüncü oldu. Yarışmalarda ilk 10'a giren yarışmacılara madalya, ilk üçe giren yarışmacılara ise madalyanın yanısıra kupa ve plaket verildi.