Bursa güreşin lokomotifi olacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları bulunan sporcuların yer aldığı Büyükşehir Belediyespor Büyükler Güreş Takımı\'nı Bakan Faruk Çelik\'in de katıldığı toplantıyla kamuoyuna tanıttı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




30 Temmuz 2009, Perşembe 19:21
İLİŞKİLİ HABERLER
Elif Jale'den büyük başarı
Milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, 58 kiloda bronz madalya kazanarak, dünya şampiyonalarında madalya ...
Taha Akgül şampiyon oldu!
Milli güreşçimiz Taha Akgül, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda rakibini 10-0 yenerek üst üste 3. kez Avru...
İstanbul'da güreş şöleni
32. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası 1-2 Şubat tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek....
Minikler Serbest Güreş Şampiyonası yapıldı Güreşte şike komisyonu Hamza Yerlikaya: "Radikal kararlar alma zamanı geldi"
HABERİN ETİKETLERİ
güreş,

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dünya ve Avrupa Şampiyonlukları bulunan sporcuların yer aldığı Büyükşehir Belediyespor Büyükler Güreş Takımı\'nı Bakan Faruk Çelik\'in de katıldığı toplantıyla kamuoyuna tanıttı.

Aynı zamanda Büyükşehir Belediyespor Başkanı da olan Altepe, Hünkar Köşkü Sosyal Tesisleri\'ndeki Büyükler Güreş Takımı\'nın tanıtım toplantısında, göreve seçildiklerinde Bursa\'nın her alanda sesini Türkiye\'ye ve dünyaya duyuracaklarını dile getirdiklerini belirterek, \"Bursa\'nın tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerinin yanı sıra sportif başarılarıyla da söz sahibi olması için çalışıyoruz.\" dedi.

Bursa\'nın bir yandan her semtinin çağdaş bir kente yakışır şekil alması, diğer yandan tarih ve kültür kenti kimliğinin ortaya çıkması için çalıştıklarını anlatan Başkan Altepe, sosyal belediyeciliğin yanı sıra spora ve sporcuya da yatırım yaptıklarını söyledi.

Altepe, Büyükşehir Belediyespor\'un 10 branşından biri olan güreşte önemli atılımlar yapıldığını belirterek, \"Bu yıl yıldız takımımız birinci lige çıktı. Bugün ise büyüklerde de birinci lige çıktık. Şimdiye kadar lig birinciliğini elinde bulunduran Amasya Şekerspor güreş takımı bu faaliyetini bıraktı. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü\'nden de gelen teklif üzerine biz de bu ata sporun gelişmesi noktasında gereken desteği vermek amacıyla sporcularımıza sahip çıkarak, bünyemize kazandırdık. Artık dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçilerimiz Büyükşehir Belediyespor forması altında mücadele edecekler.\" diye konuştu.

Devlet Bakanı Faruk Çelik de, Bursa\'nın tarih ve ecdat yadigarı bir şehir olduğunu, belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe\'yi ata sporuna sahip çıkmasından dolayı tebrik etti.

Bakan Çelik, ata sporumuz güreşte sporcuların minderde ay-yıldızlı bayrağımızı göndere yükselteceğine yürekten inandığını dile getirerek, bunun Bursa\'nın ve Türkiye\'nin tanıtımına da katkı sağlayacağını belirtti.

Serbest Güreş Milli Takım Kaptanı ve Büyükşehir Belediyespor Güreşçisi Ahmet Gülhan, \"Büyükşehir Belediyesi 30 yıl sonra Bursa\'da çok önemli bir çalışmaya imza atarak güreş takımını kurdu. Hedefimiz 2012\'de İngiltere\'de yapılacak olimpiyatlara bu takımdan en az 4 arkadaşımızla Türkiye\'ye temsil etmek.\"dedi.

 


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Val

UEFA iki maça soruşturma açtı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Celtic-Paris Saint-Germain (PS

Dünya şampiyonu gibi karşılandı!

Yunanistan'ın Atina Kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyon

Ahmet Cömert Boks Turnuvası başlıyor

31. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası yarın İstanbul'da ba
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER