Manisaspor\'dan profesyonel bisiklet yarış takımı

Manisaspor kulübü, Uluslararası Bisiklet Birliği ( UCI - International Cycling Union ) tarafından 5 kıtada düzenlenen bisiklet yarışlarına katılacak olan profesyonel bisiklet takımının kuruluş çalışmalarını başlattı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




26 Ekim 2010, Salı 11:45
İLİŞKİLİ HABERLER
Fransa'da 3. etabı Kittel kazandı
Fransa Bisiklet Turu'nun (Le Tour de France) 3. etabını, ilk etapta olduğu gibi Giant-Shimano takımından ...
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda sona gelindi
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 7. gününde, 20 takımdan 140 sporcunun mücadele ettiği 132 kilome...
Siverek'te bisiklet turu
Almanya Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Toni Kirch, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Siverek ilçesi...
Boğaziçi Köprüsü'nde pedal çevirdiler Zafer Alberto Costa'nın 16. Etabın galibi Rui Alberto Costa!
HABERİN ETİKETLERİ
bisiklet,

Manisaspor kulübü, Uluslararası Bisiklet Birliği ( UCI - International Cycling Union ) tarafından 5 kıtada düzenlenen bisiklet yarışlarına katılacak olan profesyonel bisiklet takımının kuruluş çalışmalarını başlattı.

Manisa Anemon Otel\'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Abdurrahman Açıkalın, Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı, Manisaspor Kulübü As Başkanı ve Basın Sözcüsü Selami Delan, Bianchi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Önder Şenkon, Shimano Türkiye temsilcisi Metin Cengiz ve Shimano Avrupa Sorumlusu Marc Van Roy katılırken, bianchi firması tarafından üretilen ve aynı zamanda Manisaspor storlarda da satılacak olan Manisaspor bisikletlerinin tanıtımı da yapıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 2010 yılında Avrupa genelinde tescil edilen toplam 83 kıta takımı bulunduğunu söyleyerek, \"Türk bisikleti uluslararası müsabakalarda bugüne dek Türkiye adına tescil edilen bir takım bünyesinde temsil şansı bulamamıştı. Türk bisikletinin gelişmesi yolunda uluslararası spor otoriteleri tarafından da desteklenen bu proje ile birlikte Manisaspor Bisiklet Takımı\'nın 2011 sezonu hazırlıkları başlamış oluyor. bugün burada, Türk bisikleti için önemli bir adım atılıyor.\" diye konuştu.

Manisaspor Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yaralı ise yaptığı açıklamada, 2011 sezonu için Dünya Bisiklet Birliği\'ne resmi tescil başvurusunda bulunduklarını belirterek, \'\'Futbol dışındaki bazı spor dallarında da başarıyı hedefliyoruz. Dünya Bisiklet Birliği onaylı ilk Türk takımı olarak kurulan takım olmaktan dolayı da çok mutluyuz. Kıta Bisiklet Takımı\'nı kurmaktan dolayı heyecanlı olduğumuzun bilinmesini isterim. 2011 sezonuna hazırlanıyoruz. Bisiklet takımının kendi dönemimizde kurulmasının da mutluluğunu yaşıyoruz.\'\' diye konuştu.

Çoğunluğu Türk bisikletçilerden oluşacak Manisaspor Bisiklet Takımı\'nda 4 veya 5 de yabancı sporcunun yer alacağı kaydedilirken, sporcu ve antrenörleri ile kendilerini bekleyen yoğun yarışma programına hazırlık amacıyla ilk kampın Kasım ayında Manisa\'da gerçekleştirileceği belirtildi.

Takımın ilk yılında hedeflediği önemli müsabakaların başında gelen 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu\'nda yarışma şansı bulmalarıyla bisiklet sporunun \'şampiyonlar ligi\'nde boy gösterecekleri belirtildi.

 


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Val

UEFA iki maça soruşturma açtı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Celtic-Paris Saint-Germain (PS

Dünya şampiyonu gibi karşılandı!

Yunanistan'ın Atina Kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyon

Ahmet Cömert Boks Turnuvası başlıyor

31. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası yarın İstanbul'da ba
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER