Ahmet Peker altın madalyayı kaptı.

Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda 50 kiloda fırtına gibi esen ve rakiplerini bir bir deviren Ahmet Peker altın madalyayı kaptı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




09 Ağustos 2009, Pazar 14:23
İLİŞKİLİ HABERLER
Elif Jale'den büyük başarı
Milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, 58 kiloda bronz madalya kazanarak, dünya şampiyonalarında madalya ...
Taha Akgül şampiyon oldu!
Milli güreşçimiz Taha Akgül, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda rakibini 10-0 yenerek üst üste 3. kez Avru...
İstanbul'da güreş şöleni
32. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası 1-2 Şubat tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek....
Minikler Serbest Güreş Şampiyonası yapıldı Güreşte şike komisyonu Hamza Yerlikaya: "Radikal kararlar alma zamanı geldi"
HABERİN ETİKETLERİ
güreş,

Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda 50 kiloda fırtına gibi esen ve rakiplerini bir bir deviren Ahmet Peker altın madalyayı kaptı. Peker, üçüncü kez mutlu sona ulaşırken 96 kiloda ülkemizi temsil eden Fatih Yaşarlı ise bronz aldı

Ankara’da devam eden Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda dün serbest stilde mindere çıkan 50 kiloda Ahmet Peker altın, 96 kiloda Fatih Yaşarlı da bronz madalya kazandı.
Ahmet Peker, ilk turda Moğol Nomid Batbold’u 2-0 (1-0/1-0), 2. turda Ermeni Matevos Saroyan’ı 2-0 (3-0/1-0), çeyrek finalde de Moldovalı Anatoliy Bumuan’ı 2-0 (3-0/2-0) yendikten sonra grup finalinde de Hindistan’dan Surender Surender’e 2-0 (4-1/3-0) üstünlük sağlayarak finalist oldu.

Finalde zorlanmadı
Peker, akşam seansında Rus Rustam Amgar ile yaptığı final müsabakasında 3-1 ve 1-0’lık periyot skorlarıyla 2-0 galip geldi ve altın madalyanın sahibi oldu. Ahmet Peker, böylece gençler kategorisinde 3. kez Dünya şampiyonluğuna ulaştı.
96 kiloda mindere çıkan Fatih Yaşarlı, ilk turda Gürcü Khındesheli’yi 2-0 (1-0/1-0) yendikten sonra 2. turda Özbek Amirkhan Mizraev karşısında 1 dakika 46 saniyede tuşla galip geldi. Yaşarlı, çeyrek finalde ABD’li Tyrell Fortune karşısında da son derece rahat bir müsabaka çıkardı ve rakibini 2-0 (3-0/6-0) yendi. Grup finalinde Azeri Cemaleddin Magemedov’e 2-1 (0-3/4-0/0-3) yenilen Yaşarlı, finale yükselme şansını kaybetti.

Yaşarlı, akşam seansında Macar Daniel Ligeti ile yaptığı bronz madalya müsabakasında ise son derece rahat bir galibiyet aldı. Yaşarlı, ilk periyotu 4-0, 2. periyotu da 6-0 alarak 2-0 galip geldi ve bronz madalyaya uzandı.
74 kiloda Batuhan Demirçin çeyrek finalde, 60 kiloda Recep Aktaş ise ikinci turda şampiyonaya veda etmişti.
Bugün sona erecek Dünya Gençler Güreş Şampiyonası’nda 55 kiloda İbrahim Yorulmaz, 66 kiloda Servet Coşkun, 84 kiloda Muharrem Erşahin ve 120 kiloda Şakir Bozkurt mindere çıkacak.


Bir bulguya rastlanmamış!
Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Sabri Sadıklar, İzmir’de halter milli takım antrenörünün, spor salonunda kız halterciyle ilişkiye girdiği yönündeki iddialar üzerine yapılan araştırmada, böyle bir şeyin tespit edilmediğini bildirdi.
Sadıklar, bazı sporcuların şikayeti üzerine aylar önce gündeme gelen iddiayla ilgili soruşturmaların tamamlandığını kaydetti. Müfettişlerin soruşturmada, bu iddiayı doğrulayacak bir bulguya rastlamadığını anlatan Sadıklar, “Ortada yalnızca diğer sporcuların iddiaları var. Suçlanan antrenör, iddiayı ortaya atan sporcular hakkında dava açtı” dedi.
Sadıklar, antrenör E.A’ya verilen 1 maaş kesme cezasının, bu olayla değil, meydana gelen tartışmalarla ilgili olduğunu ifade ederek, genel müdürlükten gelen talimat doğrultusunda, iddiada bulunan sporcularla, antrenör E.A’nın antrenman saatlerinin değiştirildiğini kaydetti.


KAYNAK : Milliyet.com.tr
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Val

UEFA iki maça soruşturma açtı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Celtic-Paris Saint-Germain (PS

Dünya şampiyonu gibi karşılandı!

Yunanistan'ın Atina Kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyon

Ahmet Cömert Boks Turnuvası başlıyor

31. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası yarın İstanbul'da ba
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8493
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41645
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17091
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER