Atletizmde Üsküdar\'ın \"En\"leri belli oldu

Üsküdar Belediye Başkanlığı\'nın \'\'Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme Projesi\' \'kapsamında 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı içinde Üsküdar ilçesinde yapılan yarışlar sonuçlandı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




14 Ocak 2011, Cuma 12:10
İLİŞKİLİ HABERLER
Maratonun birincisi Fas'tan
İki kıta arasında gerçekleştirilen en önemli yarış olan 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda erkeklerde...
Atletizmde 7 antrenörün cezası kaldırıldı
Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, 7 atletizm antrenörün verilen ömür boyu müsabakalardan men cezas...
İşte Bolt'un yeni hedefi!
Erkekler 100 ve 200 metre dünya rekortmeni Jamaikalı sprinter Usain Bolt, kariyerinin 16. altın madalyasın...
Tyson Gay'e 1 yıl ceza Londra Maratonu'na Kenyalılar damga vurdu Pistorius davasında 5. gün
HABERİN ETİKETLERİ
atletizm,

Üsküdar Belediye Başkanlığı\'nın \'\'Toplumda Sporu Tabana Yayma ve Geliştirme Projesi\' \'kapsamında 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı içinde Üsküdar ilçesinde yapılan yarışlar sonuçlandı.

Üsküdar\'da bulunan ilköğretim okullarında atletizm sporunu sevdirme, rekabet duygusunu hissettirme, sosyalleşme, iletişim kurma, becerilerini fark etmelerini sağlama düşüncesi ile atletizm branşında düzenlenen \'\'Üsküdar Enlerini Arıyor\" Atletizm Ligi Yarışması sonuçlandı.

Burhan Felek Spor Kompleksi Kubbe Salonu\'nda gerçekleştirilen final etkinliğine; Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İl Gençlik Spor Müdür Yardımcısı Adnan Kuzu, İstanbul Atletizm İl Temsilcisi ve İl Koordinatörü Zeki Yıldırım, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyfettin Doğan, Üsküdar İlçe Spor Müdürü Nuran Özgüven, Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya, 5\'nci Dönem Meclis Üyesi Sadık Albayrak ile Üsküdar Belediyesi Atletizm Takımı\'na bu yıl katılan milli sporcu Meryem Erdoğan katıldı.

 

BAŞKAN KARA: SPOR SADECE FUTBOL DEĞİL

Üsküdar\'daki 64 ilköğretim okulunda okuyan yaklaşık 67 bin öğrencinin sportif olarak taranması sonrası gerçekleştirilen final yarışmalarında 1997, 1998, 1999, 2000, 2001 ve 2002 doğumlularda Üsküdar\'ın en hızlısı, en güçlüsü, en dayanıklısı ve en ileri sıçrayan sporcuları seçildi. Yarışmalarda birinciliği kazanan sporculara ödülleri Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından verildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ödül töreninde yaptığı konuşmada; Belediye olarak temel amaçlarının sporu tabana yaymak olduğunu belirterek sporu bir yaşam tarzı olarak çocukların hayatına sokmak gerektiğini, sporun çocukların ve gençlerin hem zihinsel hem de bedensel olarak gelişimlerinde önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Gerçekleştirilen bu etkinlik sonunda başarılı olan minik sporcuların gözetim altında Türk sporuna kazandırılacağının altını çizen Başkan Mustafa Kara, Türk sporunun geleceğinin böylesine başarılı minik sporcular sayesinde güvence altında olduğunu belirtti.

Başkan Kara, sporu tabana yaymak için çalışmalarının son hızıyla sürdüğünü de belirterek, Üsküdar\'da İlköğretim ve ortaöğretim olarak 110 bin öğrencinin bulunduğunu ifade etti. Kara, Üsküdar Belediyesi olarak çalışmalarının sürdüğünü belirterek, \"Spor sadece futbol değildir. Hepimiz tabiî ki futbolu çok seviyoruz. Sporun anası atletizmdir. Biz belediye olarak atletizme büyük destek veriyoruz. Bizim yetiştirmiş olduğumuz genç sporcular Atletizm Federasyonu\'nun en önemli sporcuları oldular.\" dedi.

Burhan Felek Spor Kompleksi Kubbe Salonu\'nda yapılan yarışmalarda finale kalan 445 sporcu; sürat, güç, dayanıklılık ve patlayıcılık açısından Üsküdar\'ın en iyisi olabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yarışmalar, 3. 4. 5. 6. 7. 8. sınıflarda okuyan kız ve erkek öğrenciler arasında durarak uzun atlama, 30 metre sprint koşusu, sağlık topu ile atış (3 kg, 4 kg ve göğüs pası), dikey sıçrama ve her sınıftan 1 öğrencinin katılımıyla 6x bayrak yarışı kategorilerinde düzenlenirken 1 aydan fazla süren mücadeleler sonunda birinciliği kazanan sporcular gözetim altında yetiştirilerek Türk sporunun geleceğine kazandırılacak.

 


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Val

UEFA iki maça soruşturma açtı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Celtic-Paris Saint-Germain (PS

Dünya şampiyonu gibi karşılandı!

Yunanistan'ın Atina Kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyon

Ahmet Cömert Boks Turnuvası başlıyor

31. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası yarın İstanbul'da ba
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42280
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER