Gaziantep\'te yeni stat protokolü imzalandı

Gaziantep\'te yapılacak yeni stat için Gaziantep Valiliğinde protokol imzalandı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




29 Nisan 2011, Cuma 21:31
İLİŞKİLİ HABERLER
Gaziantep Basketbol, Şampiyonlar Ligi sınavında
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi takımlarından Gaziantep Basketbol, FIBA Şampiyonlar Ligi, B Grubu ilk ha...
Gaziantepspor'un kalesi düştü
TFF 1. Lig ekiplerinden Gaziantepspor, geride kalan haftalarda kalesinde 10 gole engel olamayarak "ligin en fa...
"Kalan iki maçta maksimum puanı çıkarmak istiyoruz"
Spor Toto Süper Lig'de 18 Aralık Pazar günü deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'la karşılaşacak Akhisar Bele...
Tolunay Kafkas imzayı attı! Gaziantepspor Itandje ile anlaştı! Galatasaray'ı yendikten sonra çöktü!
HABERİN ETİKETLERİ
faruk özak, gaziantepspor, ibrahim kızıl, mehmet şimşek, tolunay kafkas,
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, protokoldeki konuşmasında, Gaziantep\'in sanayi, ticaret, turizm şehri olduğunu ancak \'\'spor şehri\'\' de olması gerektiğini belirtti.

Gaziantep\'in spor tesisleri açısından eksiklikleri olmasına rağmen onun da tamamlanması halinde kentte önemli organizasyonlar yapılabileceğini dile getiren Özak, şöyle devam etti:
\'\'Şehirlerin simgesi futbolda statlar. Ayşe hanım başkan yardımcımız, başkanını transfer ettik Trabzon\'a Erdoğan Bayraktar\'ı milletvekili adayımız, ben birinci sıra, o ikinci sıra. Çok önemli hizmetler yaptı. Yani dev bir bakanlık gibi 500\'den fazla hastane yaptı, 350 okul yaptı, sosyal donatılar yaptı, ibadethaneler yaptı, ticaret merkezleri yaptı, 500 bin konut yaptı. Bütün dünya TOKİ\'yi örnek alıyor. Şimdi bu yeni finansman modelleriyle biz İstanbul\'da Galatasaray\'a müthiş bir stat yaptık. Afyon\'da temel attık, gideceğiz önümüzdeki hafta başlıyor. Batman ile dün protokol yaptık 15 bin kişilik, Trabzon ile protokol yaptık. Hatay, Eskişehir, Malatya, Sivas, Antalya, Bursa, Konya bütün bunlara da inşallah yapacağız yapıyoruz. Tabi ki Antep\'in ki farklı.

İlk protokolde 25 bindi, arzu üzerine dedik ki \'Antep\'e 25 bin yakışmaz\'. Arzu üzerine stadın kapasitesini 33 bine çıkarttık. Çok çağdaş statlar yapacağımız için hanım, eş, çocuklar gidecekler. Zaten Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası\'na göre elektronik kartsız artık kimse giremeyecek. Taraftarlar \'bana 300 ver, 500 ver, veya ben geldim, son anda içeri girdim\' bu kapı yok. İngiltere nasıl yapmışsa Türkiye\'de böyle yapacak. Artık bize yakışmayan görüntüler ortadan kalkacak.\'\'

Özak, Türkiye\'de son derece modern, çağdaş, yaşayan statlar yapacaklarını Gaziantepspor\'u da düşünerek, stat içine istenirse müze, oturma, toplantı salonu gibi bölümler de yapılabileceğini, bunun proje işi olduğunu dile getirdi.

Basit bir stat yapmayacaklarını, eski stadın yeriyle ilgili olarak da belediye ile görüşeceklerini belirten Özak, şunları anlattı:

\'\'Hayırlısıyla şimdi başlayacağız, eski alanla ilgili belediyemizle görüşeceğiz, şehir ne istiyorsa o yapılır. Tabii ki biz o bakımdan hazırız. Müşavirlik ihale edilecek, projeler ihale edilecek. Sayın valimizin, belediyelerimizin katkısıyla İl Özel İdaremiz bu büyük komplekse yani yüzme havuzu diğer tesislere yapacağı yatırımın da yarısını biz ödeyeceğiz inşallah, hayırlı uğurlu olsun. Ayşe hanıma da teşekkür ederiz.\'\'

-MALİYE BAKANI ŞİMŞEK-
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mevcut stadın Gaziantep gibi her yönüyle muazzam bir şekilde gelişme gösteren bir ilin ihtiyacını görmediğini belirtti. Gaziantepspor\'un büyük başarısının ortada olduğunu, hem Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl hem de Teknik Direktör Tolunay Kafkas\'ı tebrik ettiğini dile getiren Şimşek, şöyle konuştu:
\'\'Çok büyük bir başarı gösterdiler. Ben stada her gittiğimde en azından bir iki maçta tempo tutuldu, \'yeni stat\' diye. Biz de gerçekten bütün arkadaşlarımızla uzun süre bu projeye ilişkin çalışmalar yaptık. En nihayetinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız, TOKİ Başkanımız, bütün bu görüşmeler sonucunda gerçekten dünya standartlarında, bütün turnuvaların oynanabileceği, çok iyi bir stat için bugün ilk adımı atacağız. Bu adım 33 bin kişilik Gaziantepspor\'un gerçekten önümüzdeki dönemde kendisine yakışır, ilimize yakışır bir stat için bir protokol imzalayacağız ve inşallah da yakın bir zamanda TOKİ bunun gereğini yerine getirecek.

Yeri de çok güzel, bayağı geniş bir alan, inşallah Gaziantep\'imize yakışan çok güzel bir tesis olacak. Gaziantep her yönüyle sürekli bir şekilde gelişen ve yıldızlaşan bir ilimiz. Futboluyla da bu marka değerini daha fazla arttıracak. İnşallah Büyükşehir Belediyespor\'da Süper Lig\'e çıkarsa Gaziantep hep konuşulur hale gelecek. Hayırlı olmasını diliyorum, spor camiasına, Gaziantep\'e kulübümüze. İnşallah yakın bir dönemde de başlanılır, bitirilir.\'\'

Gaziantep\'e yapılacak yeni stadın protokolü Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TOKİ Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Çalkan, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı tarafından imzalandı.

Törene AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, belediye başkanları, Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, Teknik Direktör Tolunay Kafkas ve diğer yetkililer katıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve beraberindekiler Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı Gezegenevini gezdi, Bakan Özak Sanko Park Alışveriş Merkezi\'ndeki resim sergisinin açılışını yaptı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Fenerbahçe Spor Kulübü Gaziantep Futbol Okulunun düzenlediği Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Futbol Turnuvası ödül törenine katıldı. Dereceye giren takımlara kupa, sporculara ise madalyalarını verdi.

-GAZİANTEP ÖZLEMİNİ ÇEKTİĞİ DEV STADA KAVUŞUYOR-
Gaziantep özlemini çektiği dev stada bugün atılan imzalarla kavuşuyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak arasında yeni stadın ön protokol geçtiğimiz günlerde Ankara\'da imzalanmıştı.

Aylardır büyük bir heyecan ile beklenen dev stadın hazırlıkları geçtiğimiz hafta sonu tamamlanmıştı.

Stat ile ilgili çalışmalara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın prensipte onay vermesinin ardından başlanmış, ilk adımı geçtiğimiz yıl Maliye Bakanı Şimşek\'in başkanlığında Gaziantep Valisi, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Gaziantepspor Kulüp Başkanının toplanmasıyla atılmıştı.

Daha sonra stat ile ilgili müzakerelere Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, TOKİ ve Maliye Bakanlığı arasında devam edildi.

Maliye Bakanı Şimşek çalışmaların her aşamasını takip edip, müdahil oldu.

Bakan Şimşek\'in uzun zamandır Gaziantepli sporseverlerin ve hemşehrilerinin en temel sorunlarından biri olarak gördüğü yeni stat yapımı için bürokratik birçok engeli aşmak için zaman zaman yoğun bir mesai harcadığı öğrenilirken, Şimşek\'in son olarak 25 bin olarak belirlenen stadın kapasitesini 33 bine yükselttiği bildirilmişti.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8493
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41645
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17091
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER