\"2+1 voleybola zarar verir\"

Fenerbahçe Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu Hakan Dinçay, \'\'Yabancı oyuncuda 2 1 uygulaması Türk voleybolun zarardan başka bir şey getirmeyecek\'\' dedi.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




24 Mayıs 2011, Salı 15:37
İLİŞKİLİ HABERLER
Sarı Melekler şampiyonluğu göğüsledi
Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Final Etabı, Fenerbahçe Grundig'in şampiyonluğuyla sona erdi. Sarı-laciver...
Kanarya'dan Kartal'a set yok!
Fenerbahçe Grundig deplasmanda Beşiktaş'ı 3-0 mağlup etti....
Eczacıbaşı deplasmanda rahat!
Voleybol Bayanlar 1. Ligi'nde Eczacıbaşı VitrA deplasmanda İdmanocağı'nı 3-1 mağlup etti....
Filede Süper Kupa heyecanı Eczacıbaşı rahat turladı Voleybolda dev kupa VakıfBank'ın
HABERİN ETİKETLERİ
fenerbahçe bayan voleybol, beşiktaş bayan voleybol, galatasaray daikin bayan voleybol takımı, eczacıbaşı vitra, vakıfbank güneş sigorta,
Dinçay, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından bugün kesinleştirilen ve 2011-2012 sezonunda yabancı oyuncu sayısının \'\'2 1\'\' olarak uygulamaya konulması kararını değerlendirdi.

Uygulamanın son derece yanlış olduğunu savunan Dinçay, bu kararın ne Türk oyunculara, ne kulüplere, ne de milli takımlara bir şey kazandırmayacağını söyledi. Kulüplerin yatırımı keseceğini ve Avrupa\'da hedefi olmayan kulüplerin Türkiye Ligi için ufalmaya gideceğini iddia eden Dinçay, \'\'Peki bu kime fayda sağlayacak? Hiç kimseye. Türk Ligi, kaliteli oyuncularla Avrupa\'nın sayılı ligleri arasına girdi. Bu hedef ortadan kalkıp kulüpler küçülmeye gittiğinde ligin kalitesi de düşecek ve bu milli takıma da zarar verecek\'\' dedi.

Avrupa\'da mücadele eden Türk takımlarının Türkiye\'yi temsil ettiğini kaydeden Dinçay, \'\'Bu şartlarda başarı şansı çok zayıf. Biz 3\'ü bile az buluyorduk, 3 1 olmalıydı. Avrupa\'da birçok kulüp 6 yabancıyla oynuyor. Yabancı sayısını kısıtlamakla Türk voleybolunu geliştiremezsiniz. Bu uygulamayla iyi giden Türk voleyboluna zarar veriliyor\'\' diye konuştu.

-\'\'KENARDA OTURAN OYUNCU YOK\'\'-
Dinçay, \'\'Yabancı oyuncu fazla olduğunda, Türk oyuncuların lig boyunca yeterince forma şansı bulamadığı ve bunun milli takımlara zarar verdiği yönündeki eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?\'\' sorusuna ise şöyle cevap verdi:
\'\'Oturan bir tane oyuncu varsa ben her sözümü geri alırım ve özür dilerim. Türkiye\'de şu anda milli takımlarda oynayabilecek bütün oyuncular, kendi kulüplerinde göz bebeği gibiler. Zaten 3 yabancıyla oynadığınız zaman tüm pozisyonları kapatmıyorsunuz ki... Yani zaten Türkiye\'de smaçör ve pasör çaprazı sıkıntısı var. Pasör, orta oyuncu ve libero konusunda sıkıntı yok. Altyapılardan iyi oyuncular geliyor, ama bu anlamda kenarda oturan bir oyuncu yok. Bu oyuncular, kaliteli yabancılarla karşı karşıya, yan yana oynadıkları zaman daha çok tecrübe sahibi olurlar ve milli takımlarda Avrupa\'da sıkıntı çekmezler. Bu, Türk Milli Takımı\'na daha çok fayda sağlar.\'\'

-\'\'UYGULAMA TAMAMEN KİŞİSEL\'\'-
Hakan Dinçay, \'\'Siz ve Mehmet Ali Aydınlar daha önceki açıklamalarınızda, uygulamanın kişisel olduğunu ve sizlerin karar aşamasından habersiz olduğunuzu söylediniz, ancak TVF Başkanı Erol Ünal Karabıyık, bu kararın daha önceden alınmış olduğunu, yapılan gerek özel, gerekse yönetim kurulu toplantılarında sizlerin de bunlardan haberdar olduğunuzu savunuyor. Bu konuda ne söyleyebilirsiniz?\'\' sorusunu şöyle yanıtladı:
\'\'Yine söylüyorum; uygulama tamamen kişisel. Söylenen toplantıda ben de vardım, ama bugün söylediğimizi o toplantıda da söyledik. Bunun yanlış olacağını belirttik. Kulüplerle toplandık, konuştuk. Bizim düşüncelerimizin aynısını paylaştılar. O toplantıda \'\'bari 3 yapalım\'\' dendi ve böyle karar alındı. Başkan Karabıyık\'ın 2 senedir böyle bir arzusu var. Biz de bunun yanlış olduğunu defalarca dile getirdik. O gün de doğru olduğunu söylemedik ki...\'\'

-\'\'MEHMET ALİ AYDINLAR\'IN SENEYE DEVAM EDECEĞİNİ ZANNETMİYORUM\'\'-
Dinçay, \'\'Acıbadem Sağlık Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 2 1\'e karşı olduğunu daha önce dile getirmişti. Fenerbahçe Acıbadem olarak, Aydınlar\'ın sponsorluk desteğini çekeceği yönünde bir endişe taşıyor musunuz?\'\' sorusuna karşılık, \'\'Mehmet Ali bey voleybolu ve Fenerbahçe\'yi çok seviyor, ama seneye devam edeceğini sanmıyorum\'\' dedi.

Avrupa\'da ve dünyada alınan başarıların bir sponsor için büyük önem taşıdığını ifade eden Dinçay, \'\'Biz kulüp olarak çok başarılı bir yıl geçirdik. Biz başarılı oldukça kendisi gururlandı, çok mutlu oldu. Şimdi durum böyle olunca devam eder mi, bilmiyorum. Kendi kararı, belki bu sene olur, gelecek sene olmaz\'\' diye konuştu.

Türkiye voleybol liglerinde birçok kulübün ufalma noktasında olduğunu anlatan Dinçay, şöyle devam etti:
\'\'Biz erkek takımıyla bu koşullarda Avrupa\'da başarılı olabileceğimizi düşünmüyoruz. O zaman da Türk Ligi için bu kadar yatırım yapmaya gerek var mı? Bence yok. Bu da Türk oyunculara zarar verecek. Yönetim kurulu olarak net bir karar almadık, ama 2 1\'in ardından Avrupa\'da başarı elde edemeyeceğimiz için bu yatırımı bu şartlarda sürdürme düşüncesinde olmayız. Ligden çekilmeyiz, ama çok ufalırız. Avrupa\'da hedef koymayız ve Türk Ligi\'nde öylece devam ederiz.\'\'

-\'\'BÖYLE BİR KULÜBÜ, SPONSORU KÜSTÜRMEK YANLIŞ OLUR\'\'-
Diğer kulüplerin de bu konuda destek vermesi gerektiğini kaydeden Dinçay, sözlerini şöyle tamamladı:
\'\'Hep Fenerbahçe karşı çıkıyormuş gibi gözüküyor, ama aslında tüm kulüpler aynı düşünceyi paylaşıyor. Fenerbahçe\'nin yurt dışındaki başarısı Türkiye\'nin başarısıdır. Fenerbahçe ne kaybeder? Bu işin maddi anlamda 1 lira katkısı yok bize. Biz spor kulübüyüz. Bütün branşlarımızda çok başarılı bir sezon geçirdik. Fenerbahçe 4-5 sezondur voleybolun lokomotifi oldu. Böyle bir kulübü, sponsoru küstürmek yanlış olur.\'\'
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Aydınlar takım satın alıp dönecek!

Bir zamanlar TFF Başkanlığı yapan Mehmet Ali Aydınlar, spor camia

Belogorie Belgorod finalde

Denizbank CEV Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında iki Rus ekib

Millilerin rakipleri belli oldu!

2014 CEV Avrupa Voleybol Ligi'nde gruplar ve program belirlendi.

Fenerbahçe'den milli takıma kutlama!

Fenerbahçe Kulübü, 2014 FIVB Dünya Şampiyonası CEV Avrupa Kıta
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER