Şampiyon güreşçiyi vefasızlık yıktı

Sivaslı güreşçi Mehmet Ozmuş, 20 gün arayla Türkiye\'ye 2 dünya şampiyonluğu kazandırdı. Ankara ve Finlandiya\'da gerçekleştirilen iki ayrı şampiyonada rakiplerini yenerek altın madalyaya uzanan Ozmuş\'u, memleketine dönüşünde ise yakınları dışında hiç kimse karşılamadı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




10 Eylül 2009, Perşembe 11:09
İLİŞKİLİ HABERLER
Elif Jale'den büyük başarı
Milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, 58 kiloda bronz madalya kazanarak, dünya şampiyonalarında madalya ...
Taha Akgül şampiyon oldu!
Milli güreşçimiz Taha Akgül, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda rakibini 10-0 yenerek üst üste 3. kez Avru...
İstanbul'da güreş şöleni
32. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası 1-2 Şubat tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek....
Minikler Serbest Güreş Şampiyonası yapıldı Güreşte şike komisyonu Hamza Yerlikaya: "Radikal kararlar alma zamanı geldi"
HABERİN ETİKETLERİ
mehmet ozmuş, güreş,

Sivaslı güreşçi Mehmet Ozmuş, 20 gün arayla Türkiye\'ye 2 dünya şampiyonluğu kazandırdı. Ankara ve Finlandiya\'da gerçekleştirilen iki ayrı şampiyonada rakiplerini yenerek altın madalyaya uzanan Ozmuş\'u, memleketine dönüşünde ise yakınları dışında hiç kimse karşılamadı.

Veteranlar ve serbest güreş dallarında ülkesini en iyi şekilde temsil ederek İstiklal Marş\'ını söylettiğini belirten Ozmuş, \"Gönül isterdiki iyi bir karşılama olsun. Çünkü hem serbestte hem de grekoromende dünya şampiyonu olan Türkiye\'de tek kişi benim.\" şeklinde sitemini dile getirdi.

Futbolun gölgesinde kalan ata sporu güreş, bir türlü hakettiği ilgiyi göremiyor. Uluslararası müsabakalar sonrasında bile derece yapan sporcular yalnız bırakılıyor. Bunun örneğini son olarak 37 yaşındaki Sivaslı güreşçi Mehmet Ozmuş yaşadı. Milli güreşçi Ozmuş, ilk dünya şampiyonluğunu Rusya\'nın Perm kentinde 23-28 Eylül 2008 tarihleri arasında düzenlenen Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası\'nda kazandırmıştı.

Bu yıl da Ankara\'da 14-16 Ağustos tarihleri arasında yapılan Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası\'nda serbest dalda 35-40 yaş arası sporcuların yer aldığı (A) kategorisinde 63 kiloda altın madalya kazanarak ikinci dünya şampiyonluğunu yaşadı. İstanbul\'da yapılan milli takım seçme müsabakalarını başarıyla geçerek kadroya dahil olan Sivaslı güreşçi Mehmet Ozmuş, Finlandiya\'da 4-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Grokoremen Dünya Şampiyonası müsabakalarında Türkiye\'yi temsil etme hakkı kazandı. Yoğun geçen kamp döneminin ardından Ozmuş, Finlandiya\'da da rakiplerini yenerek kariyerinin üçüncü dünya şampiyonluğunu kazandı.

İki uluslararası şampiyonada 20 gün arayla 2 altın madalya kazanan Mehmet Ozmuş, önceki gün Türkiye\'ye döndü. Başarılı güreşçi, İstanbul\'a ve memleketi Sivas\'a gelişi sırasında hayal kırıklığı ile karşılaştığını belirten ve ilgisizlikten dert yanan Ozmuş, \"Gönül isterdi ki iyi bir karşılama olsun.\" diyerek sitemini dile getirdi.

Uluslararası arenada Türkiye\'nin adını duyurduğu için mutlu olduğunu ifade eden Ozmuş, \"Türkiye\'de ilk defa, dünyada çok az elde edilen bir başarıya imza attım. Hem serbestte, hem grekoromende dünya şampiyonu olan belki de tek güreşçi benim.\" şeklinde konuştu.

Güreşin çok ağır bir spor olduğunu belirten Mehmet Ozmuş, spor geleceğiyle ilgili bir soruya 40 yaşına kadar devam edeceği cevabını verdi. Ozmuş, \"Şu anda 37 yaşındayım. Dünyada bu sporu en uzun yapan güreşçi benim. Hedefim 40 yaşına kadar ülkeme altın madalya kazandırabilmek.\" diye cevap verdi.

 


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Val

UEFA iki maça soruşturma açtı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Celtic-Paris Saint-Germain (PS

Dünya şampiyonu gibi karşılandı!

Yunanistan'ın Atina Kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyon

Ahmet Cömert Boks Turnuvası başlıyor

31. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası yarın İstanbul'da ba
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8492
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17091
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER