Karşıyaka\'dan Kasımpaşa maçındaki olaylarla ilgili açıklama!

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka, Kasımpaşa ile oynadıkları maç sonrası, yaşanan olaylarla ilgili bir bildiri yayınladı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




29 Eylül 2011, Perşembe 17:08
İLİŞKİLİ HABERLER
"Kayserispor'u yeneceğiz"
Kasımpaşa’nın deneyimli sağ beki Popov, “Bu maçı alıp Galatasaray’a kaybettiğimiz puanları tela...
"Mükemmel bir lig maçıydı"
Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Kasımpaşa'yı 2-1 y...
Kemal Özdeş Kasımpaşa'da !
Kemerburgaz Tesisleri'nde Sportif Direktör Nursal Bilgin'in hazır bulunduğu imza töreninde yeni Teknik Sor...
Çalımbay: ''Geçen seneye göre mutlu değilim'' Kasımpaşa'dan sol kanada takviye! Donk'a teklif var mı?
HABERİN ETİKETLERİ
karşıyaka, kasımpaşa,
Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka, Kasımpaşa ile oynanan maçta meydana gelen olaylar nedeniyle resmi sitelerinden bir bildiri yayınladı.

Bildiride şu sözlere yer verildi: 

\"KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ olarak 28.09.2011 akşamı; TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU organizasyonu,BANKASYA sponsorluğu ve T.C İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ gözetiminde Türkiye’nin en büyük nüfusa ve olanaklarına sahip şehri olan İstanbul’da, bir TÜRKİYE FUTBOL 1.LİGİ müsabakası oynadık.

Ancak müsabaka ve sonucundan çok, İzmir’den takımını desteklemeye gelen taraftarlarımızın yaşadığı sıkıntılar,gördükleri muamele ve çözüm üretmesi gereken mercilerin yetersizliği KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ’nü üzmüş ve daha henüz başında olduğumuz bu organizasyonun yeterliliği konusunda bizi karamsarlığa itmiştir.

Tüm spor kamuoyunun, yaşananları ve kulübümüzün de sorumluların cezalandırılması için sonuna kadar mücadele edeceğini bilmesini istiyoruz.

Öncelikle taraftarlarımız emniyet gerekçesi ile maçın oynanacağı Avrupa Yakası yerine Anadolu Yakasına götürülerek İstanbul’da yaşayan taraftarlarımızla buluşmaları engellenmiş,akabinde taraftarlarımızın maçın oynanacağı stada geliş güzergahı hangi strateji(!) düşünülerek ve hangi önlemler(!) alınarak yapıldıysa emniyet güçlerinin nezaretindeki taraftar otobüslerimiz taşlanarak camları kırılmıştır.

Bütün bu yaşananlardan daha önemlisi,bu kadar eziyetten sonra stad gişelerinden bilet almak için bekleyen taraftarlarımıza biletlerin bittiği söylenmiş ve zaten bir otopark gişesi olarak kullanılan bilet satış yerinde de hiçbir yetkili ve muhatap bulunmamıştır.

Yöneticilerimizin çabalarıyla durumdan haberdar olan Federasyon Gözlemcisinin de durumu tespit etmesine rağmen, ev sahibi durumundaki kulüp yetkilileri biletlerin BİLETİX tarafından satışa sunulduğunu belirtmiş,ancak kendilerine ayrılan federasyon talimatlarına göre %5 lik kontenjanın altındaki sayısından da az olan biletsiz taraftarlarımıza satmak zorunda oldukları biletleri gişeye göndermemişlerdir.

Federasyonumuzun Resmi Gözlemcisinin raporlarında belirttiğini düşündüğümüz bu ağır suçun cezasının yalnızca Federasyon talimatlarınca değil,SPORDA ŞİDDET ve DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİ yasası kapsamında adli olarak ta incelenmesi için girişimlerde bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz.

“Olay çıkmaması için önlem”adı altında uygulamalarda bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü güçlerinin nezaretindeki;taşlanan,camları kırılan otobüslerdeki taraftarlarımızın yara almamasını şans olarak nitelendiriyor ve İstanbul Emniyetinin bu tip spor müsabakaları önlemleri için İzmir Emniyetini örnek almasını diliyoruz.

Takımlarının sıralamadaki yerini önemsemeden,yalnızca onların yanında olduğunu göstermek için bir çok eziyete katlanan cefakar taraftarlarımızın yaşanan bu olaylarda tepkilerini sadece,bilet alabilen ve stada girenlerle birlikte,maçı izlemeden stadı terk ederek göstermelerini ve Karşıyaka Taraftarına yakışanı yapmalarıyla gurur duyduğumuzu ve 28.09.2011 akşamı maç dışında yaşanan olaylardaki sorumluların cezalandırılması için gerekli girişimlerde bulunup takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.\"

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

"Galibiyet serisine başlamak istiyoruz"

TFF 1. Lig'in 9. haftasında 21 Ekim Cumartesi günü sahasında Adana

Gaziantepspor'un kalesi düştü

TFF 1. Lig ekiplerinden Gaziantepspor, geride kalan haftalarda kalesin

Başkan uyardı: "Ne zaman şamar yiyeceğin..."

TFF 1. Lig'in ilk üç haftasında 3 galibiyet alarak hanesine 9 puan

Samsunspor 3 puan istiyor!

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Osman Özköy
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER