İlkay, Nuri Şahin'in gölgesinde

Borussia Dortmund menajeri Jurgen Klopp, Nuri Şahin'in de ilk dönemlerinde zorlandığı söyledi ve İlkay'ın 20 yaşında olduğunu hatırlattı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




19 Ekim 2011, Çarşamba 19:15
İLİŞKİLİ HABERLER
Nuri Şahin: "Aptalca goller yedik"
Almanya Ligi’nde 3 haftalık periyodu 7 puanla zirvede bitiren Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi H Grubu...
İlkay Gündoğan'dan Türkiye itirafı: "Teklif..."
Manchester City'nin Türk asıllı orta saha oyuncusu İlkay Gündoğan, şu an için Türkiye'de futbol oynam...
Ömer Toprak, Dortmund'da!
Borussia Dortmund, Milli Takım oyuncusu Ömer Toprak'ın transferi için anlaştı. Ömer Toprak, sezon sonun...
Dortmund liderliği Madrid'de rekorla aldı Manchester City'de ayın futbolcusu İlkay Usain Bolt'a Dortmund'dan onay
HABERİN ETİKETLERİ
ilkay gündoğan, nuri şahin, borussia dortmund, almanya bundesliga,
Borussia Dortmund'un şampiyonluğuna önemli katkıda bulunan Nuri Şahin'in yerine transfer edilen İlkay Gündoğan'ın, Nuri'nin gölgesinde olma sıkıntısı olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz sezon Bundesliga'da Nürnberg, Almanya U21 Ümit milli Takımı'ında gösterdiği başarılı performanslarla Almanya A Milli Takkımı'nda yükselen İlkay Gündoğan'ın Nuri Şahin'in gölgesinde olmaktan yeni takımı Borussa Dortmund'ta istenileni henüz veremedi. Avrupa Şampiyonası Grup Eleme Maçı'nda Belçika karşısında ilk kez Almanya A Milli formaşı sırtına geçiren İlkay "İlk rüyam gerçekleşti. Büyük bir gurur duydum ve formayı onurla taşıdım. Şimdi bütün arzum ve hedefim Polonya ve Ukrayna'da yapılacak olan 2012 Avrupa Şampiyonası'nda Almanya kadrosunda yer almak. Bu kadroda olmak için Bundesliga'da çok çalışmam gerektiğini biliyor ve bunun için bütün var gücümle çalışıyorum" dedi.

ALMANYA A MİLLİ FORMASIYLA PRÖMİYER YAŞADI

Belçika karşısında son 7 dakika Almanya A milli formasını taşıdığı için mutlu olduğunu belirten İlkay'ın Borussia Dortmund'ta ise ilk 11'de yer alma mücadelesi ise sürüyor. Borussia Dortmund'un başarılı Teknik Direktörü Jürgen Klopp İlkay'ın henüz gelişme aşamasında olduğunu ileride daha da iyi olacağını vurgulayıp "Şu anda gösterdiği performans yeterli değil. Zira ben ondan yeteneklerini daha iyi kullanıp takımımızın oyununa çok katkı vermesini bekliyorum. Oyunda daha fazla etkili olmalı. Arkadaşlarını paslarıyla gollük pozisyonlara sokmalı" diye konuştu.

NURİ'DE SIKINTI YAŞAMIŞTI

Teknik direktör Klopp gibi Nürnberg'den 4,5 milyon Euro karşılığında transfer ettikleri yetenekli Türk gencinin henüz uyum aşamasında olduğunu dile getiren Dortmund Menajeri Michael Zorc şunları söyledi;

"Biraz sabır gerekli. Bu zamanı biz kendisine verdik. İlkay takıma tam uyum sağladığında herkesin gıpta edeceği bir futbol göstereceğinden eminiz. Zira buna çok inancımız var. Nuri'de ilk yıllarında özellikle bir yıllık kiralık gittiği Feyenoord Rotterdam'dan dönüşte çok sıkıntılı günler geçirmişti. Daha sonra ise performansıyla yeteneklerini ön plana çıkartıp bütün taraftarların sevdiği, takımın gözbebeği olmuştu. Nuri'ye güven verip sabrettik. Bizi şampiyonluğa götüren temel direklerden birisi oldu. Ve şimdi Real Madrid'te futbol oynuyor. İlkay da henüz 20 yaşında"

İLKAY 3 YAŞINDA FUTBOLA BAŞLADI

Gündoğan 3 yaşında doğduğu şehrin takımı SV Gelsenkirchen-Hessler 06'in altyapısında futbola başladı. 1998'de FC Schalke 04'ün altyapısına 2005'te uzun süre formasını giyeceği VfL Bochum takımına geçti. 2008-09 sezonun ikinci yarısında 2. Bundesliga takımı 1. FC Nürnberg takımına transfer oldu. Gündoğan'ın yalnızca bir maçta oynadığı ligde üçüncü olan Nürnberg, play-off'larda Energie Cottbus'u iki maçta da yenerek Bundesliga'ya yükseldi. Bundesliga'da ilk maçına 8 Ağustos 2009'da FC Schalke 04 karşısında çıktı. Ligdeki ilk golünü ise Bayern Münih'e attı. 2010-11 sezonunda Nürnberg'in ilk 11'indeki yerini koruyan Gündoğan Nürnberg formasını bir buçuk yıl içinde 48 kez giydi ve 6 gol kaydetti. Sezon başında Dortmund'a transfer olan İlkay takımın bu sezon oynadığı 9 maçtada forma giymesine rağmen henüz gol sevinci yaşayamadı.
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

İtalya'dan müthiş iddia!.. Fenerbahçe...

Geçtiğimiz sezon devre arasında ve bu yaz transfer döneminden bir

Real Madrid şaşkın! "Ne oluyorsa oluyor!"

Sezona istediği gibi başlayamayan Real Madrid'de işler tam anlamıy

Emenike'ye büyük şok!..

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Yunanistan'ın Olympiakos takımı

Çarpıcı gerçek: "Barcelonasız La Liga..."

İspanya Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Başkanı Javier Tebas, Barcelo
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8325
Sporda ilginç görüntüler!
42280
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17089
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER