Buruk'tan Arda ve Nuri'ye tavsiyeler

İspanya'da Madrid derbisini izleyen Okan Buruk, Nuri ve Arda'yla da konuşma fırsatı buldu.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




28 Kasım 2011, Pazartesi 10:57
İLİŞKİLİ HABERLER
Okan Buruk Akhisarspor'un başarısındaki sırrı açıkladı
Spor Toto Süper Lig ekibi Akhisarspor'ujn teknik direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe ve Trabzonspor galibiyet...
İstenmeyen adam; Arda Turan!
Belki de son yılların en hızlı kariyer düşüşünü yaşadı Arda Turan......
Nuri Şahin: "Aptalca goller yedik"
Almanya Ligi’nde 3 haftalık periyodu 7 puanla zirvede bitiren Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi H Grubu...
Arda için 70 milyon Euro! İki yıldızdan Arda Turan'a yakın markaj! Arda Turan'dan Beşiktaşlıları heyecanlandıran paylaşım!
HABERİN ETİKETLERİ
okan buruk, nuri şahin, arda turan,
Yurt dışı çalışmaları kapsamında A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile birlikte İspanya'nın başkenti Madrid'e giden ve Real Madrid - Atletico Madrid maçını izleyen A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Okan Buruk, Madrid'de DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

DHA'nın sorularını yanıtlayan Okan Buruk, bundan önce yakalanan başarının, bundan sonra da yakalanabileceğini belirterek, hiçbir şeyin tesadüf olmadığını göstermeleri gerektiğini söyledi. Türk futbolu ve Türk futbolunun gelişimi için çalışacaklarını vurgulayan Buruk, hedeflerinin grupta birinci olarak Dünya Kupası'na direkt katılmak olduğunu ifade etti.

A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Okan Buruk'un DHA'ya verdiği özel röportaj şöyle:

DHA: İdariden, masa başından tekrar eşofmanlarını giyip Abdullah Avcı ile birlikte milli takımın hocalığına geldin. Teknik direktörlüğe üst düzey bir başlangıç yaptın.

Okan Buruk: Önceki görevim de çok idari, masa başı olan bir görev değildi. Yine takımımız ve futbolcularla iç içeydim. 6 ay genç milli takımlarda antrenörlük yaptım. Daha sonra A Milli Takım İdari Koordinatörlüğü görevine gelirken de ileride tekrar antrenörlük yapmak istediğimi ve bu görevi de iki yönlü götürmek istediğimi, yani hem takım içinde hem de orada. Gerek Hiddink, gerek Oğuz Hoca bana çok yardımcı oldular. O dönemim takımın içinde geçti. Belki biraz daha dışarıdan izleyerek geçti ama burayı tanımak benim için çok iyi bir deneyim oldu. Şu andaki görevim için de çok büyük bir avantaj oldu. Her yönüyle oyuncuları tanıyan, ortamı iyi bilen, yönetim şeklini iyi bilen biriyim. Daha önce de Abdullah Avcı ile birlikte çalışmıştım.

DHA: Yaşadıklarından sonra ne gibi planlar hazırladın?

Okan Buruk: Burada en önemli şey Türk futbolu ve Türk futbolunun gelişimi. Bunun için hepimiz ne yapabiliyorsak yapmalıyız. Ben 16 yaşında genç milli takımda oynadım. Tüm o süreçleri yaşadım. Bütün başarıların içinde oldum. Güzellikler ve tecrübeler yaşadım. Yurt dışında da oynadım. Bunların hepsi bir donanım, bu donanımı da bizim en iyi şekilde aktarmamız gerekiyor. Buraya Nihat arkadaşımız da geldi. İnşallah ileride o da bizimle beraber olur. Onun da burada tecrübeleri, yaşadıkları oldu. Bunları genç futbolculara aktarmamız gerekiyor. Hepimizin öncelikli görevi Türk futboluna hizmet etmek. Bunun için de bazı görüşlerimiz oluyor. Abdullah Avcı bu görüşlere çok açık bir insan. İnşallah Türk futbolunun gelişimi için hepimiz bir şeyler yapacağız. Diğer futbolcu arkadaşlarımızın da bunun içinde olmasını istiyoruz. Herkesin bize destek vermesini istiyoruz. Başarıları bundan önce yakaladık, bundan sonra da yakalayabiliriz. Hiçbir şeyin tesadüf olmadığını göstermemiz gerekiyor. Çok büyük bir potansiyel var Türk futbolunda. Bunu da iyi görmek ve iyi değerlendirmek gerekiyor.

DHA: Türk futbolunun altın kuşağının en önemli parçalarından biriydin sen. Baktığımızda o altın kuşak Türk futbolunun her köşesinde elini taşın altına soktu.

Okan Buruk: Taşın altına elimizi sokmamız gerekiyor ama her zaman da kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Hergün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Madrid'e geldik, burada bile çok güzel şeyler öğrendik.Atletico Madrid Başkanı ve Real Madrid Sportif Direktörü Emilio Butragueno ile görüştük. Güzel bir maç seyrettik diyebiliriz. Gerçi 10 kişi kaldıktan sonra pek güzel olmadı maç ama. İnsan çok şey öğreniyor. Şunu kabul etmemiz gerekiyor, futbolculuk dönemimiz bitti, başarılar bitti. Hepimizin önünde yeni bir sayfa var. Aynı yerde kalırsak hiçbirimiz başarılı olamayız. Daha çok şey öğrenmemiz gerektiğini, bunun için de tecrübelerimizden faydalanmamız gerektiğini biliyoruz. İnşallah üzerimize katarak gideceğiz biz de.

DHA: Sen de dünyanın sayılı kulüplerinden biri olan Inter'de oynadın. Arda ve Nuri'ye senin ne gibi önerilerin olacak?

Okan Buruk: arda ve Nuri ile konuştuk. Takıların güçlerinde bir adaletsizlik vardı, büyük bir fark vardı. Arda'nın bu tür maçlarda işi daha zor. Ama yine de Arda'nın iç sahada çok önemli işler yaptığını görüyoruz. Atletico Madrid başkanıyla görüştük. Kendisi de Arda'nın ne kadar profesyonel ve disiplinli olduğunu, takım için çok pozitif olduğunu söyledi. Nuri'yle de konuştuk. Kendisi çok uzun bir sakatlık dönemi geçirdi. Kulüptekiler de hem Nuri hem de Hamit için aynı şeyi söyledi. Sakatlık döneminden çıktılar, zamanla kendilerini bulacaklardır. ama çok iyi bir takımda oynuyorlar. Belki istedikleri gibi şans bulamayacaklar ama her zaman Türk futbolunu en iyi şekilde temsil ediyorlar. Real Madrid ve Atletico Madrid dünyanın en kuvvetli takımları arasında. Arkadaşlarımıza, kendilerine güvenmelerini ve çalışmalarına devam etmelerini söylüyoruz. Tabii ki onlar da bunun bilincinde. İleride de daha çok forma şansı bulacaklardır.

DHA: Son yıllarda grup maçlarında makus bir talihimiz var. Hep play-off maçı oynamak zorunda kalıyoruz. ine grubumuzda Hollanda gibi ciddi bir rakip var. Grubumuzu nasıl buluyorsun? Şansımız nasıl?

Okan Buruk: Bu tür güçlü takımların olduğu bir grupta ikinci olabilirsiniz ama burada bir yarış içerisinde olmanız lazım. Bizim hedefimiz her zaman Hollanda ile grup birinciliği yarışı olması lazım. Bu konuda inancımız eksiksiz. Maçlara başladıktan sonra belki daha net göreceğiz ama öncelikle buna inanmak lazım. En kötü ihtimalle bu gruptan lider çıkamıyorsak da ikinci olarak çıkmalıyız. Ama bizim şu an böyle bir düşüncemiz yok tabii ki. Hedefimiz grup birinciliği. Geçen sene Hollanda ile yaptığımız özel maçtaki tablo çok olumluydu bizim açımızdan. 1-0 kaybettik fakat topa sahip olan, iyi oynayan bir takımdık. Hollanda ile grupta çekişeceğimize inanıyorum. Grup ikinciliği için diğer takımlar da iddialı. Zor bir grup. Estonya Play-off oynayan bir ekip. Yani 5. torbadan da zor bir takım geldi. Hedefimiz Dünya Kupası'na direkt katılmak.

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

"Altyapıdan vazgeçmeyeceğiz"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Milli Takım ve altyapı geli

Yusuf adım adım milli takıma!

Hakan Çalhanoğlu’nun ceza almasıyla ofansif orta saha bölgesi iç

''Medya Terim'i istemiyor''

Fenerbahçe Eski Yöneticisi Selim Soydan, Radyospor'da Özgür Sancar

Yıldırım Demirören'den uyarı

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'den "Barış ortam
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER