Çin dünya şampiyonu oldu
Uluslararası Satranç Federasyonu tarafından Mardin'de düzenlenen, ''Dünya Kadınlar Takım Satranç Şampiyonası'' sona erdi. 10 ülkeden 50 sporcunun yarıştığı şampiyonada Çin birinci oldu.
Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız
Organizasyonun Erdoba Elegance Otel'de düzenlenen kapanış toplantısında konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, kültür ve medeniyetin başkenti Mardin'de yapılan şampiyonanın ev sahipliğini üstlenmenin kendileri için bir şans olduğunu söyledi.
Ayvaz, bu organizasyonun Mardin'de gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, başarılı sporcuları kutladığını belirtti.
Dünya Satranç Federasyonu Başkan Vekili Ergios Marcopulous da organizasyonda herkesin büyük emeği olduğunu ifade etti.
Mardin'de yeni ve daha büyük organizasyonlar düzenlemek istediklerini dile getiren Marcopulous, şöyle konuştu:
''Türkiye'de başka ülkede hiç olmayan eşsiz bir devlet, hükümet desteği var. Türkiye'de düzenlenen çok sayıda satranç yarışmaları var. Bunların hepsi başarıyla yapıldı. Çok kısa bir süre sonra Mardin'de çok önemli ve daha büyük organizasyonlar görürsek hiç şaşırmayın. Yarın sabah bu konuyla ile çalışmalara başlayacağız. Bu yerel yönetimle herkesi çok şaşırtacak güzel organizasyonları Mardin'e getirme şansımız var. Katılan takımları ve özellikle kazanan ülkeleri tebrik ediyorum.''
TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı da 11 yıllık başkanlık döneminde 150'ye yakın organizasyon geçekleştirdiklerini, Mardin de düzenlenen şampiyonanın ise çok çok farklı anlam taşıdığını bildirdi.
Bu şampiyonaya yerel yönetimlerin çok katkıları olduğunu vurgulayan Yazıcı, ''Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Çok yakında çok daha büyük belki de en büyük organizasyonu Mardin'de görürsek hiç şaşırmayalım'' diye konuştu.
Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ise bu organizasyonun Mardin'i farklı kıta ve ülkelere çok güzel tanıttığına inandıklarını söyledi.
AK Parti Mardin milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey ve Abdurrahim Akdağ da organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, sporcuların başarılarının devamını diledi.
Mardin Erdoba Elegance Otel'de 17-27 aralık 2011 tarihlerinde düzenlenen yarışmada Çin birinci, Rusya ikinci, Gürcistan üçüncü olurken Türkiye dokuzunculuğu elde etti. Türk milli takımında Kübra Öztürk ve Betül Cemre Yıldız, ''Büyük usta'' unvanını aldı. İki milli sporcuya 20'şer bin lira ödül verildi.
Konuşmaların ardında düzenlenen törende 16 puanla birinci olan Çin, 13 puanla ikinci olan Rusya ve 12 puanla üçüncü olan Gürcistan'a ödülleri verildi.
Sporcular daha sonra Mardin Valililiğin katkıları ile düzenlenen sıra gecesinde eğlendi.
İLİŞKİLİ HABERLER

2012 Avrupa Bireysel Kadınlar Satranç Şampiyonası Gaziantep’te tamamlandı. Valentina Gunina, 2012 Avrupa Kadınla...

Ukrayna'da geçen hafta düzenlenen turnuvada başarılı olarak ''büyük usta'' unvanını alan Betül Cemre Yıldız,...

Dünya Yaş Grupları Şampiyonası belirtilen yaş gruplarında yarışan çocuklar için dünyanın en önemli yarış...
BU KATEGORİDEKİ SON GELİŞMELER

Galatasaray, Hamburg'da forma giyen milli futbolcu Gökhan Töre ile yakın temasını sürdürüyor. Oyuncunun menajeri...

İzmir'de koşulan at yarışları sonucunda altılı ganyan 224,331,86 lira ikramiye verdi. ...

Macaristan’ın Debrecen kentinde yapılan Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda Arda Gürdal Türkiye rekoru kırdı.
...