Pozisyonlar Demirspor'dan goller Galatasaray'dan
Ziraat Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor'u konuk eden Galatasaray, Ayhan, Engin Baytar ve Sercan Yıldırım'ın (2) golleriyle karşılaşmadan 4-1 galip ayrılıp son 16'ya kalan taraf oldu.
Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız
Ziraat Türkiye Kupası'nda
Galatasaray, Türk Telekom Arena'da konuk ettiği 2. Lig takımı
Adana Demirspor'u 4-1 mağlup etti ve 4. tura yükseldi. Sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren goller,
Sercan (2),
Ayhan ve
Engin'den geldi.
Konuk takım Adana Demirspor, maça hızlı başlayan taraf oldu. Türk Telekom Arena'da kendilerine ayrılan bölümü dolduran taraftarının da etkisiyle hırslı oynayan Adana temsilcisi, maçın 11. dakikasında gole de çok yaklaştı. Servet'in büyük hatası sonucunda, kaleci Ufuk'la karşı karşıya kalan Raşit'in vuruşunda, Ufuk Ceylan güçlükle kornere çeldi.
Galatasaray kalesinde gol arayan Adana Demirspor, 16'da ise golü kalesinde gördü. Engin Baytar, sol taraftan topu iyi taşıdı. Ceza sahasının sol tarafında Engin'in pasıyla topla buluşan Sercan Yıldırım, içeriye ortaladı. Orada topa dokuna Ayhan, Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.
Bu dakikadan sonra ise oyunun kontrolü Galatasaray'ın eline geçti. Farkı artırmak için baskı yapan Sarı-kırmızılı ekip, 37'inci dakikada da bu golü buldu. Ceza sahasında topla buluşan Ayhan'ın sert şutu direkten döndü. Dönen topu ise Engin Baytar filelere gönderdi ve Galatasaray adına durumu 2-0 yaptı.
Bu golden sonra direnci düşen Adana Demirspor, 41'de de kalesinde 3. golü gördü. Sağ kanattan hareketlenen Sabri, bekletmeden Mertan'ı topla buluşturdu. Genç oyuncunun ara pasıyla poziyona giren Sercan Yıldırım ise, çok şık bir vuruşla kalecinin üzerinden topu ağlarla buluşturdu.
Karşılaşmanın ilk yarısı, Galatasaray'ın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Maçın ikinci yarısı ise ilk yarıda olduğu gibi Adana Demirspor'un üstünlüğü ile başladı. Çok net gol pozisyonlarından yararlanamayan Adana Demirsporlu hücum oyuncuları, farkı bir türlü azaltamadı. Güçlü rakibi Galatasaray karşısında 3-0 mağlup durumda olmasına rağmen, oyun disiplininden kopmayan ve sürekli gol arayan konuk takıma, Ufuk Ceylan tek başına direndi.
60'dan sonra yeniden dengeyi kuran Galatasaray, 67'inci dakikada ise Sercan Yıldırım'ın golüyle durumu 4-0 yaptı. Sabri'nin taç atışını iyi takip eden Ceyhun Gülselam, zor pozisyonda Sercan'a çevirdi. Sercan Yıldırım'ın da dönerek vuruşu, filelerle buluştu.
Bu golün ardından yine oyunun kontrolü Adana Demirspor'a geçti. Üst üste net pozisyonlar yakalayan konuk takım, aradığı golü de maçın 74'üncü dakikasında buldu. Servet'in büyük hatasıyla topla buuşan Raşit arka direğe ortaladı ve orada kafayı vuran Erçağ Evirgen, skoru 4-1'e getirdi.
Mücadelenin kalan dakikalarında da Adana Demirspor'un gol arayışları vardı. Ancak bu ataklar sonuçsuz kaldı ve Galatasaray sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Sarı-kırmızılı ekip, Ziraat Türkiye Kupası'nda adını 4. tura yazdırdı.
İLİŞKİLİ HABERLER

Toplantıda Federasyon Başkanvekili Ufuk Özerten, antrenörlerle gelecek sezonun planlanması, yabancı sınırlaması...

Türkiye Futbol Federasyonu ve teknik direktörlerin bir araya geldiği toplantı sona erdi. Galatasaray Teknik Direktö...

Galatasaray, Hamburg'da forma giyen milli futbolcu Gökhan Töre ile yakın temasını sürdürüyor. Oyuncunun menajeri...
BU KATEGORİDEKİ SON GELİŞMELER

Fenerbahçe 29 yıl sonra Türkiye Kupası'nı alınca, Fenerbahçe taraftarı Adem Bolatlı, kiraladığı ses tesisat...

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Ziraat Türkiye Kupası final maçında takımlarını Ankara'da yalnız bırakma...

Bursasporlu birçok taraftar, Ankara'da oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'ye yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'nı kay...