Servet'ten Mesut Özil'e sert sözler

TSYD 49. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nde "Sporcu Gözüyle" isimli panelde, önemli sporcular söz aldı, Dünya şampiyonu tekvandocu Servet Tazegül ise günün en bomba sözlerinden birini kaydetti.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




18 Ocak 2012, Çarşamba 17:12
İLİŞKİLİ HABERLER
Nuri Şahin: "Aptalca goller yedik"
Almanya Ligi’nde 3 haftalık periyodu 7 puanla zirvede bitiren Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi H Grubu...
Mesut Özil yeni kontrat imzalıyor
Arsenal takımında forma giyen Mesut Özil, takımıyla yeni kontrat imzalama konusunda son aşamaya geldi....
Hamit Altıntop geri dönüyor!
Galatasaray’dan geçen sezonun devre arasında ayrıldıktan sonra kariyerine Darmstadt 98’de devam eden v...
"Pepe muazzam bir transfer" Hamit Altıntop için sürpriz iddia!
HABERİN ETİKETLERİ
servet tazegül, mesut özil, taekwando, nuri şahin, hamit altıntop, halil altıntop,
Dünya şampiyonu tekvandocu Servet Tazegül, tekvandoya Almanya'da başladığını belirterek, ''Alman Milli Takımı için dövüşmem önerildi ama kabul etmedim. Halil ve Hamit Altıptop, Nuri Şahin gibi Türkiye'yi tercih ettim. Mesut Özil gibi Türkiye'yi satmadım'' dedi.

Servet, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nce (TSYD) düzenlenen ''49. Yıl Sporun Zirvesi Semineri''nde ''Sporcu Gözüyle'' isimli panelde, 2004 yılından beri tekvando yaptığını, Avrupa ve dünya şampiyonluklarının bulunduğunu, bunlara Olimpiyat şampiyonluğunu da eklemek istediğini söyledi.

Başkanlığını spor yazarı Murat Ağca'nın yaptığı panelde Servet'in dışında 2012 Londra Olimpiyatlarına katılma vizesi alan cimnastikçi Göksü Üçtaş, cirit atmada dünya 5'ncisi olan Fatih Avan, dünya üçüncülüğü bulunan okçu Natalia Nasaridze ile Voleybol Milli Takımı oyuncularından Polen Uslupehlivan yer aldı.

Sözlerine, ''Sizi size şikayet etmeye geldim'' diyerek başlayan Servet Tazegül, Türkiye'de futbol dışındaki diğer branşlara fazla ilgi gösterilmediğini, dünya şampiyonu olup dünyanın en değerli tekvandocusu seçilmesine karşın bunun medyada fazla yer almadığını kaydetti.

Servet, medyanın amatör branşlara daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini dile getirerek. ''Çok büyük başarılar elde ettikten sonra hevesle gazete alıyoruz ama bakıyoruz ki resmimiz çok küçük çıkmış. Bazen, 'büyük bir şey başardık mı başaramadık mı?' bunun farkına varamıyoruz. Daha büyük ve çok medyada yer alırsak bunun gençler için de olumlu olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Tekvandoya ve amatör spora Almanya'daki ile Türkiye'deki yaklaşımın nasıl olduğuna ilişkin soruya ise Servet, şu yanıtı verdi:
''Tekvandoda Almanya'da profesyonel çalışıyorlar. Alman tekvandosu da çok başarılı. Ben tekvandoya Almanya'da başladım. Alman Milli Takımı için dövüşmem önerildi ama kabul etmedim. Halil ve Hamit Altıntop, Nuri Şahin gibi Türkiye'yi tercih ettim. Mesut Özil gibi Türkiye'yi satmadım. Türkiye'yi seçtim. Sonuçta milletimiz için mücadele edeceğiz. Biz Almanya'da evde Almanca değil Türkçe konuşuyorduk.''

Bir gazetecinin, ''Natalia, Gürcü asıllı ancak Türkiye adına yarışıyor. Sence ülkesini satmış mı oluyor?'' sorusuna Servet, ''Onun hangi şartlarda böyle bir tercih yaptığını bilemiyorum. Belki şartlar öyle gerektirmiştir. Ancak Mesut Özil'in daha iyi takımlara transfer olmak için Alman Milli Takımı'nı tercih ettiği söylendi. Sonuçta Nuri Şahin de Halil ve Hamit Altıntop kardeşler de çok iyi takımlara transfer oldular'' yanıtını verdi.

Konuya ilişkin olarak milli okçu Natalia Nasaridze ise ''Ben Türkiye'ye geldiğimde Sovyetler Birliği yeni dağılmıştı. Türkiye'den teklif aldım ve kabul ettim. Zor zamanda bana kapılarını açtıkları için çok teşekkür ediyorum. Ben de Türk Milli Takımı için elimden geleni yaptım ve yapacağım'' değerlendirmesinde bulundu.

Servet, ''Saldırgan bir tekniğin var. Bu senin adına zaman zaman dezavantaj oluşturuyor mu?'' sorusunu ise, ''Dövüşmeyi çok seviyorum ve Türk'ün gücünü ortaya koymak için maçlara çıkıyorum. Ama bu zaman zaman benim adıma dezavantaj oluşturuyor. 2007 yılında dünya şampiyonasında yarı finalde 3-0 öndeyken, maçın bitimine 40 saniye kala rakibe giriştiğim için yediğim bir kontra sonucu maçı kaybettim'' diye cevapladı.

-Göksu Üçtaş-
Türkiye'yi 2012 Londra Olimpiyatları'nda temsil edecek olan Göksu Üçtaş, cimnastik sporuna 5 yaşındayken 1995 yılında Gaziantep'de başladığını ancak tesisler yeterli olmadığı için daha sonra Bolu'daki Cimnastik Eğitim Merkezi'ne yönlendirildiğini söyledi.

Milli formayı ilk kez 12 yaşında giydiğini dile getiren Göksu, ''Olimpiyatlarda mücadele edecek ilk cimnastikçi olmak beni gururlandırıyor. Bir ilki başarmak çok güzel ama ben de bunun için çok çalıştım. Başta antrenörlerim olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Boynundaki olimpiyat halkalarından oluşan kolyenin özel bir anlamının olup olmadığının sorulması üzerine Göksu, ''Kolyeyi kendim yaptırdım. Olimpiyatlar için benim adına bir sembol olmasını istedim'' yanıtını verirken, ''2012 Londra Olimpiyatları'na katılma vizesi almak senin için sürpriz oldu mu?'' sorusunu ise, ''Hayır sürpriz olmadı. Aslında 2008 Pekin Olimpiyatları'nı hedeflemiştik ama sakatlığım nedeniyle gerçekleşememişti'' diye cevapladı.

-Natalia Nasaridze-
Okçulukta dünya üçüncülüğü derecesi bulunan Natalia Nasaridze, 2 yıl ara verdikten sonra aktif spor yaşantısına kaldığı yerden yeniden başladığını bildirdi.

''Anladım ki bu kadar uzun süre yapılınca bu spor bu kadar kolay bırakılmıyor'' diyen Natalia, 2012 Londra Olimpiyatları'na kadın ve erkek milli takımları olarak katılmayı hedeflediklerini belirtti. Çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını vurgulayan tecrübeli sporcu, ''Sadece Olimpiyat Oyunları'nda madalyam yok. Umut ediyorum ki katılma vizesi alıp Londra Olimpiyatları'nda madalya kazanacağız'' dedi.

Natalia, ''Londra senin kariyerinde nasıl bir şekilde yer alır?'' sorusunu, ''Kariyerimin sonu olabilir'' diyerek esprili bir şekilde yanıtladı.

-Polen Uslupehlivan-
Bayan Voleybol Milli Takımı'nın genç sporcusu, ünlü voleybolcu Neslihan'ın ''veliahtı'' olarak gösterilen Polen Uslupehlivan da Voleybol Milli Takımı olarak Ankara'da yapılacak elemelerin ardından 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma vizesi alacaklarına inandıklarını belirtti.

Ankara'daki elemelerde çok güçlü rakiplerle karşılaşacaklarını anımsatan Polen, ''Bu yıl Avrupa Şampiyonası'nda İtalya ve Rusya'yı yenmiştik. Elemelerde kiminle karşılaşacağımız çok önemli değil. Rakip kim olursa olsun sahaya yenmek için çıkacağız'' diye konuştu.

Polen, veliahtı olarak gösterildiği Neslihan gibi solak olduğunu anımsatarak, ''Neslihan'ın yerini alacak olmak ona benzetilmek beni mutlu ediyor'' değerlendirmesinde bulundu.

-Fatih Avan-
Cirit atmada dünya 5'ncisi olan milli atlet Fatih Avan ise geçen sezonu Türkiye rekoru kırarak açıp yine Türkiye rekoru kırarak kapattığını vurgulayarak, bu yıl ve bu sezonla ilgili de önemli hedeflerinin olduğunu belirtti. Cirit atmada 5. olduğu dünya şampiyonası öncesi antrenmanlarda çok daha iyi dereceler elde ettiğini dile getiren Fatih, ''Eğer antrenmanlardaki derecelerimi şampiyonada atmış olsaydım bu panele 'Dünya Şampiyonu' bir atlet olarak katılacaktım'' dedi.

Hedefinin, 2012 Londra Olimpiyatları'nda madalya kazanmak olduğunu vurgulayan Fatih, ''Rengini bilmiyorum ama Londra'dan madalya ile döneceğime inanıyorum. Bunun için çok çalışıyoruz. Antrenmanlarda da iyi dereceler elde ediyoruz'' diye konuştu.

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanları merhum Özhan Canaydın'ın anısına düzenlediği bir organizasyonda kendisine de ödül verildiğinin anımsatılması üzerine, ''Fenerbahçe Kulübü'nün bir sporcusu olarak Galatasaray'ın düzenlediği bir organizasyonda ödül almak beni mutlu etti. Özhan Canaydın, fair-play ödüllü önemli bir spor adamıydı'' değerlendirmesinde bulundu.

Medyanın amatör branşlara daha fazla yer vermesini de isteyen Fatih, ''Hakan Şükür futbolu bıraktı; şimdi Arda Turan'ı konuşuyoruz. Ama amatör branşlarda zaten az başarılı sporcumuz var. Onların desteklenmesi lazım'' görüşünü iletti.

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Val

UEFA iki maça soruşturma açtı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Celtic-Paris Saint-Germain (PS

Dünya şampiyonu gibi karşılandı!

Yunanistan'ın Atina Kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyon

Ahmet Cömert Boks Turnuvası başlıyor

31. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası yarın İstanbul'da ba
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER