Zaferin bedeli!
Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda İspanyol Rafael Nadal'ı 5 saat 53 dakikalık maçtan sonra deviren Sırp tenisçi Novak Djokovic'in, maç sonrası fotoğraf çekimlerinde her iki ayağının da dikkat çekici bir şekilde su topladığı görüldü. Djokovic'in pozu başarının kolay kazanılmadığının göstergesiydi..
Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız
Kazandığı zaferle tarihe geçen Tarihe geçen 5 saat 53 dakikalık Avustralya Açık Tek Erkekler finalinde Rafael Nadal'ı deviren Novak Djokovic, şampiyonluğun ardından Melbourne Park'ta gerçekleştirilen fotoğraf çekimine ayağında sandaletle katılan Sırp raketin her iki ayağındaki şişlikler dikkat çekti. Önce yarı finalde İskoç Andy Murray'le 4 saat 46 dakikalık yorucu bir maç yapan ardından da finalde yaklaşık 6 saat süren mücadelede Nadal'ı deviren Novak Djokovic'in hali, şampiyonluğun kolay kazanılmadığını gösteren en güzel fotoğraf karesi olarak dikkat çekti.
Elinde şampiyonluk kupası yüzündeki gülümsemeyle foto muhabirlerine poz veren Djokovic belki şampiyonluğun sevinciyle ayağındaki acıları unutmuştu ancak başarılı tenisçinin ayaklarının gözle görülür bir şekilde su topladığı ve şiştiği dikkatlerden kaçmadı.
Djokovic, yorucu maraton ve şampiyonluğuyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Şu anda kendimi yenilmez hissediyorum. Ama 5 saat 53 dakikalık maratonun ardından o kadar yorgundum ki, şampiyonluğu kutlamak yerine yatağımı tercih ettim. Finalin ardından uyuyakalmışım. Birkaç saat sonra uyandığımda her tarafım ağrıyordu. Yarı finalde Murray'i 4 saatlik maçın ardından yendiğim ama kutlama yapmaya vaktim olmadı. Şimdi o iki maçı da düşündükçe, ne kadar çok yorulduğumu anlayabiliyorum" dedi.
Kariyerinin 5. Grand Slam şampiyonluğunu kazanan 24 yaşındaki Sırp tenisçi Sırp Novak Djokovic, Avustralya Açık'taki zaferiyle 13 bin 630 puanla erkekler dünya sıralamasının zirvesindeki yerini korudu. Avustralya'da finale yükselen Nadal 10 bin 435 puanla ise dünya sıralamasında ikinci sırada yer aldı.
İLİŞKİLİ HABERLER

İspanyol raket Rafael Nadal, İtalya Açık Tenis Turnuvası'nda 6. kez şampiyonluğa ualşmasının ardından böyle ...

Roma Masters'ta 2011'in finalinde Djokoviç'e yenilen Nadal, rövanşı 2012'in finalinde aldı! Sırp rakibini 2-0 yene...

Tenis dünyasının iki büyük ismini karşı karşıya getiren yarı final maçında Novak Djokovic, Roger Federer'i 6...
BU KATEGORİDEKİ SON GELİŞMELER

69. 3 Bant Ferdi Avrupa Bilardo Şampiyonası'nda mücadele eden 4 Türk sporcu, aldıkları başarılı sonuçlarla fin...

15.Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası’nda Türkiye, turnuvanın ilk gününde 4 altın madalya kazandı.
...

İstanbul'da koşulan at yarışları sonucunda altılı ganyan 17.943,69 lira ikramiye verdi.
...