Fernandes'i Fener'e yollarım

Uçağı sarı-laciverte boyarım Fernandes'i Fener'e yollarım.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




05 Ağustos 2012, Pazar 10:07
İLİŞKİLİ HABERLER
Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret
Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Valbuena, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma...
Babel'den galibiyet yorumu: "Çok büyük bir adım attık"
Beşiktaş'ın başarılı isimlerinden Babel, 2-1 kazandıkları Monaco maçının ardından TRT Spor'a konu...
Spor yazarları Monaco - Beşiktaş maçını değerlendirdi: "Real Madrid misin?"
Spor yazarları, Beşiktaş'ın Monaco deplasmanındaki zaferinden sonra maçı değerlendirdi. ...
Lucescu: Gurur duyuyorum... Beşiktaş hisseleri de coştu "Beşiktaş'a karşı galip gelmek ayrıca güzel"
HABERİN ETİKETLERİ
ibrahim üzülmez, beşiktaş, manuel fernandes, fenerbahçe, milos krasic,
Üzülmez taraftar tepkisinden çekinen yönetime mesaj verdi: "8-10 milyon eurolar veriliyorsa, her futbolcu satılır. Ticaret de almak var da satmak yok mu? Kulübün şu hallere düşmesinin nedeni de zaten buydu. Hep milyon dolarlara futbolcu getirildi, ama satılmadı" 

Beşiktaş'ın unutulmaz kaptanı İbrahim Üzülmez, siyah-beyazlı kulübün maddi bataktan çıkmak için radikal olması gerektiğine inanıyor. Son günlere damga vuran Fernandes konusuna değinen Üzülmez, bu futbolcunun değerini bulması halinde Fenerbahçe'ye verilmekten çekinilmemesi gerektiğini esprili bir dille belirtti. Krasic ve Alex'le ilgili sorularımızı da yanıtlayan Üzülmez'in çok konuşulacak açıklamaları şöyle; 

Fenerbahçe'nin Fernandes'e bir ilgisi var. 

Beşiktaş yönetiminin ise taraftar tepkisinden çekindiği için bu futbolcuyu sarı-lacivertlilere satma konusunda kararsız olduğu ifade ediliyor. Yönetimin tutumunu nasıl değerlendiriyorsun?

- Fenerbahçe söylendiği gibi 8-10 milyon euroları veriyorsa, Fernandes'i bir dakika takımda tutmam. Fenerbahçe o an neredeyse, Fernandes'i gerekirse uçakla oraya yollarım. Saracoğlu'na uçağı kendim indiririm! Hatta uçağını da sarı-laciverte boyarım. İyi futbolcu ama kimse vazgeçilmez değildir. Quaresma olmuş, Üzülmez olmuş; fark etmez. Kulüp istediği geliri sağlıyorsa bu ticareti yapmalı. Zamanında teklif gelen futbolcular satılmadı, kulüp bu hallere geldi. Bu bir ticarettir. Milyon dolar verip alıyorsan, milyon dolara satacaksın da. Beceri buradadır. Futbolcu satılamaz diye bir kanunu mu var! Kulüp borç içinde. Benim de alacağım var. Hadi biz gerçek Beşiktaşlıyız. İyi niyetle bekliyoruz. Ama herkes öyle yapar mı? 

Beşiktaş'ta yeni sezon genç oyuncular ağırlıkta olacak. Bununla birlikte kombine satışları pek iyi gitmiyor. Beşiktaş yeni sezonda taraftar sıkıntısı yaşar mı? 

- Beşiktaş taraftarı kötü günde takımının yanında olmuştur. Yine olacaktır. Ancak bugünden desteğini göstermeli. Kombine almalı, forma almalı. Bunları yaptıktan sonra beklenti içinde olabilir. Zor günde bir kenetlenme olacağına inanıyorum. Beşiktaş'ın bu çıkmazdan kurtulmak için iki şeyi yapması lazım. Birincisi, radikal kararlar alıp uygulamak. İkincisi; kenetlenmeyi başarmak. Taraftar yönetimin yanında olmalı. Fernandes satılsa bile bunu desteği göstermeli. Kulüp zor günler geçiriyor. Bu futbolcu yarın aynı değeri bulmazsa, o zaman bu yönetimi de hesap sorulur. ALEX KENDİNİ YEDİRTMEZ! Fenerbahçe Krasic transferiyle gücüne güç kattı. Bu futbolcu herne kadar sağ çizgi oyuncusu olsa da, orta saha özellikleriyle de öne çıkıyor. Asisti seven bir yapısı var. Aykut Kocaman'ın kafasında Alex'siz sistem olduğu da bir gerçek. 

Koşan bir orta saha için Krasic de gelmişken, Alex'e kulübeye çekilebilir mi? 

- Krasic Alex'in özelliklerine sahip değil ama kurulacak orta saha bu şartlarda Alexsiz de olabilir. Stoch, Mehmet Topal, Cristian ve Krasic'i orta sahaya koyduğunuzda, Alex'e gerek kalmayabilir. Ancak Alex farklı bir oyuncu. İki maç yedek kaldıktan sonra, üçüncü maçta forma bulursa, teknik direktörüne sahada cevap verir. Alex akıllı adam; iki gol atar, bir asist yapar, sonra kes bakalım kesebiliyor musun. Kendimden biliyorum, beni bir hoca yedek bıraksa, ilk forma şansında ortalığı kasıp kavururum. O yüzden Alex bu takımda oldukça kendisini yedirtmez. Alex bir yıl daha futbol oynamak istiyor. Gerekirse Brezilya'ya döneceğini söylüyor. Alex ile yine sözleşme uzatılmalı mı? - Önce bu sezon göstereceği performansa bakılmalı. Türkiye'de verilen paraları hiçbir yerde alamaz. O da Fenerbahçe'yi bekleyecektir. Bu nedenle Fenerbahçe acele etmemeli. Rahat olmalı. Yabancı futbolcular kendilerini burada hep iyi pazarlar. Ancak bu paraları hiçbir Avrupa ülkesinde alamazlar. Yıllarca hata edildi. Artık paramızın ve ligimizin değerini bilelim.

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8493
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42287
Federer'in çocukla maçı
41645
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17092
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER