Okan Buruk: ''Hedef grup liderliği...''

A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Okan Buruk, ellerinde kaliteli bir kadro olduğunu söyledi, koydukları hedeften şaşmayacaklarını ifade etti.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




05 Eylül 2012, Çarşamba 17:33
İLİŞKİLİ HABERLER
Okan Buruk Akhisarspor'un başarısındaki sırrı açıkladı
Spor Toto Süper Lig ekibi Akhisarspor'ujn teknik direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe ve Trabzonspor galibiyet...
Nuri Şahin: "Aptalca goller yedik"
Almanya Ligi’nde 3 haftalık periyodu 7 puanla zirvede bitiren Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi H Grubu...
Okan Buruk: "Kırmızı olmalıydı"
Cezası nedeniyle maçı tribünden izleyen Okan Buruk, Volkan’ın penaltı pozisyonunu SABAH’a değerlend...
Okan Buruk'tan Hamit açıklaması! Okan Buruk: "Şampiyonluk..." Nuri Şahin için en ciddi teklifin sahibi...
HABERİN ETİKETLERİ
okan buruk, a milli futbol takımı, nuri şahin,
Okan Buruk ve Nuri Şahin, milli takımın konakladığı Golden Tulip Victoria Otelinde  basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Okan Buruk, öncelikle Eskişehirsporlu Ediz'in vefatı dolayısıyla çok üzgün olduklarını belirterek Ediz'e Allah'tan rahmet ve ailesi ile Eskişehirspor camiasına baş sağlığı diledi. 

Buruk, bugün Nuri Şahin'in de doğum gününü pasta keserek kutladıklarını, fakat vefat haberi nedeniyle hiç bir futbolcunun kutlama sırasında neşeli olmadığını belirtti. 

Hollanda maçına Eskişehirsporlu Ediz'in vefatı nedeniyle siyah bantla çıkma talepleri olduğunu doğrulayan Okan Buruk, ''Maça siyah bantla çıkma talebimiz var, görüşülüyor. Delegasyon  gelecekonlarla görüşülecek. Siyah bantla çıkacağımızı söyleyebiliriz. Olumsuz bir şey geleceğini zannetmiyorum'' dedi. 

-Hollanda maçı her iki takım için de stresli geçecek- 
Genç teknik adam, Cuma günü oynayacakları Hollanda maçının her iki takım için de çok önemli olduğunu belirterek, ''Stresli bir maç olacak. İlk maç olduğundan hepimiz açısından ayrıca bir rahatlık olacaktır. Fakat kendimize ve oyuncularımıza inanıyoruz'' dedi. 

Okan Buruk, oyun disiplininin bu maçta en büyük anahtar olacağını da vurgulayarak, en önemli isteklerinin oyun disiplininden kopmamak ve futbolcuların bu istenilenleri yapabilmeleri olduğunu ifade etti. 

Milli takımlar için en zor şeyin fazla bir araya gelememek olduğuna işaret eden Buruk, Hollanda'da kendi içlerinde kapalı bir ortamda çalıştıklarını ve şu an için her şeyin çok güzel gittiğini anlattı. 

-Kaliteli kadro var, sıkıntı yaşanmayacak- 
Milli takımda Egemen Korkmaz'ın oynayıp oynayamama durumunun belli olmadığını ifade eden Buruk, ''İki sakatımız var. Semih bugün bizimle antrenmana çıkacak, Egemen'in durumu belli değil. Oyuncuların performansı üst seviyede. Kadro açıklayacak durumda değiliz. Değerlendirmeler sürüyor bizim için. Eren eklendi kadromuza. Diğer stoper arkadaşlar var. Ömer, Bekir ve Semih var. Önde de kimin görev alacağını Cuma günü göreceğiz. İsim vermem doğru olmaz. Sahaya 11 kişi çıkıyor ve 11 takım için her şeyini verecek oyuncular. Hiç kimsenin sakatlanmasını istemeyiz, geniş ve kaliteli kadromuz var. Sıkıntı yaşayamayacağız'' diye konuştu. 

Milli takım olarak daha önceden güzel ve özverili hazırlık kampları geçirdiklerini dile getiren Buruk, Hollanda ve Türkiye milli takımlarının zor dönemlerden geçtiğini, her iki takımda da yeni oyuncuları olduğunu kadar, giden oyuncular da bulunduğunu hatırlattı. 

Kendisinin futbol oynadığı dönemlerle şu anki dönemin karşılaştırılması istenen Okan Buruk, 10 yıl önceki  hayat ile şu anki hayatın farklı olduğunu hatırlatarak, ''Hayatın gerçeklerini göz önüne almak lazım. O zamanki teknoloji iletişim farklıydı, bugün farklı. Büyüyen bir futbol dünyası var. Futbolcular arasında büyüyen bir samimiyet var. Yurt dışından gelen oyuncular birbirileriyle daha iyi anlaşabiliyor. Artık oyuncular zorlanmıyorlar. Çalışma azminin arttığı bir ortam görüyoruz. Bunlar galibiyetlerle pekişecektir'' şeklinde konuştu. 

-''Hollanda'yı iyi analiz ettik''- 
Hollanda'yı analiz ettiklerini kaydeden Okan Buruk, Avrupa Şampiyonasını da yakında talip ettiklerini ve o dönemde Hollanda'da farklı bir teknik adam ile oyuncuların bulunduğunu belirterek, ''Şu anda açıklanan kadroda 3-4 oyuncuları yok. Hollanda'nın kendine has oyunu var. Farklı bir hoca geldi onun oyun anlayışı farklı. Belçika maçı bizim için biraz ölçü oldu. Fakat çalışmalarında neye önem verecekler- Dikkatli olmaz zorundayız, her an her şeyi yapabilecek oyuncuları var. Daha önce Hollanda ile karşılaştık. Hollanda oynayan ve oynatan bir takım. Bunları dikkate alarak en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Nuri gibi genç ve tecrübeli oyuncularımız var'' diye konuştu. 

Türkiye'nin genel olarak daha heyecanlı, kendine özgü futbol yapısı olduğuna dikkati çeken Okan Buruk, ''Sabırlı oynamak, beklemek anlamına gelmiyor. İleriye gidip saldırmak anlamına gelmiyor. Maç öncesi verilenler önemli ama maç esnasında oyuncuların aktiviteleri çok önemli. Maça iyi hazırlanırsınız ama maç içinde yapılan hataların telafisi zor olabilir'' dedi. 

Okan Buruk, grupların açıklandığı günden bu yana, hedeflerinin grubu birinci tamamlamak olduğunu da vurgulayarak şu ana kadar o hedeften bir şaşma olmadığını, Hollanda maçının kötü geçmesi halinde dahi bu hedeften şaşmayacaklarını ifade etti. 
Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

"Altyapıdan vazgeçmeyeceğiz"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Milli Takım ve altyapı geli

Yusuf adım adım milli takıma!

Hakan Çalhanoğlu’nun ceza almasıyla ofansif orta saha bölgesi iç

''Medya Terim'i istemiyor''

Fenerbahçe Eski Yöneticisi Selim Soydan, Radyospor'da Özgür Sancar

Yıldırım Demirören'den uyarı

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'den "Barış ortam
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER