Schalke, Mainz deplasmanından 1 puanla döndü! 2-2

Almanya Bundesliga'nın 23. haftasında Mainz ve Schalke 04 karşı karşıya geldi. Mainz'ın sahası Coface Arena'da oynanan maç 2-2'lik eşitlikle sona erdi.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




16 Şubat 2013, Cumartesi 18:41
İLİŞKİLİ HABERLER
İngiliz takımlarının bileği bükülmüyor! Toplam 15 maçta...
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden beş İngiliz takımı, geride kalan üç haftalık performanslarıy...
Şampiyonlar Ligi'nde gol yağmuru!
Şampiyonlar Ligi'nde günün maçları tamamlandı....
Galatasaray'da büyük sorun! Tam 5 isim...
Galatasaray, yolları ayırmak istediği oyuncular için flaş bir karara imza attı. De Jong, Hakan Balta,...
Aleyna Tilki'den Galatasaray'a büyük jest! Maçın ardından yazarlar ne dedi? "Kiralık katil Tudor" Galatasaray'ın kabus gecesi!
HABERİN ETİKETLERİ
mainz, schalke 04, galatasaray, şampiyonlar ligi, jan klaas huntelaar, michel bastos, almanya bundesliga,
MAİNZ 2 - 2 SCHALKE 04

Temsilcimiz Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki rakibi Schalke 04, deplasmanda Mainz'la berabere kaldı.

Mainz'ın gollerini 27. dakikada Andreas Ivanschitz, 63. dakikada Zdenek Pospech attı. Schalke'nin gollerini ise ara transferde Lyon'dan kadroya dahil edilen Michel Bastos 41 ve 82. dakikalarda kaydetti.

Bu sonuçla Mainz puanını 32'ye, Schalke 04 ise 30'a yükseltti.

Hafta arasında Galatasaray'la Şampiyonlar Ligi son 16 maçına çıkacak olan Schalke 04, gelecek hafta Fortuna Düsseldorf'u sahasında konuk edecek. Mainz ise Wolfsburg'u ağırlayacak.

HUNTELAAR'IN YERİNE DRAXLER

4-3-1-2 dizilişiyle takımını sahaya süren Mainz teknik direktörü Thomas Tuchel kalede Wetlko, savunmanın solunda Pospech, sağında Diaz, ortasında Svensson ve Noveski, orta 3'üde Baumgartlinger, Zimling, Elkin Soto, önlerinde Ivanschitz ve forvet ikilisinde Nicolai Müller ve Adam Szalai ile sahay çıktı.

4-2-3-1 dizilişiyle sahaya çıkan Schalke'de ise kalede Hildebrand, savunmanın sağında Höger, solunda Fuchs, ortasında Höwedes ve Matip, orta ikilide Jermaine Jones ve Roman Neustadter, önlerinde Raffel, sağ açıkta Jefferson Farfan, sol açıkta Michel Bastos ve forvet olarak Julian Draxler görev aldı.

SZALAI ALTIPASTAN DIŞARI VURDU

Karşılaşmaya Mainzlı oyuncuların vuruşuyla başlanırken, maça hızlı başlayan da ev sahibi ekip oldu. Topu ayağında tutan ve rakibini kendi sahasına hapseden Mainz, ilk dakikalardan itibaren tehlikeli pozisyonlar bulmaya başladı. Henüz 6. dakikada Ivanschitz'in kullandığı kornere savunma oyuncusu Noveski altıpasta çok rahat bir şekilde kafa vurdu. İyi bir refleks gösteren kaleci Hildebrand topu çıkardı ancak topun indiği yerde Mainz'ın Macar forveti Adam Szalai vardı. Szalai altıpasta topu dışarı vurarak takımını öne geçirme fırsatını tepti.

MATIP DE ÇÖZÜM OLMADI

Schalke 04 teknik direktörü Jens Keller'in savunmadan iyi top çıkarabilme adına Metzelder yerine Matip'le maça çıkması da Schalke'nin bu sorununu çözmesine yardımcı olmadı. Savunmadan paslaşarak çıkmak isteyen Schalke basit hatalar yaparak topu rakibine kaptırdı. Bu yüzden topu hücum hattına sağlıklı bir şekilde taşıyamayan mavi beyazlı takım, oyunun kontrolünü rakibine kaptırdı.

IVANSCHITZ MAESTRO GİBİ...

Rakip alanda hücum pres yaparak top kapan Mainz'da, forvet arkası oynayan Andreas Ivanschitz'in hareketli oyununa Schalke savunması cevap veremedi. Bir maestro gibi takımını yöneten Ivanschitz, sağ kenardan Nicolai Müller'in getirdiği topa penaltı noktası üzerinden net bir vuruş yaparak takımını 27. dakikada 1-0 öne geçirdi.

FARFAN SORUMLULUK ALDI

Golden sonra kendine gelmekte zorlanan ve oyunun disiplinini kaybeden Schalke, Jefferson Farfan'ın istekli ve agresif oyunuyla maçın kontrolünü ilk kez ele geçirdi. Perulu yıldız oyuncunun sürüklemesiyle rakip kalede etkil olmaya başlayan Schalke, Lyon'dan ara transferde kadrosuna kattığı Michel Bastos'la ilk yarının sonunda skora dengeyi getirdi. Farfan'ın şutu sonrası, kaleci Wetlko'dan seken topu iyi takip eden Raffael, altıpasta bomboş durumda olan Bastos'u gördü ve Bastos maçın 41. dakikasında kariyerinin en rahat gollerinden birini attı.

İlk yarının sonuna doğru Schalke yine rakip kalede çoğalmaya başladı. Mainzlı oyuncuların golden sonra oyun disiplininden kopması sonucu pozisyonlar bulan konuk ekip, tabelayı değiştiremeyince ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

SCHALKE ETKİLİ GÖRÜNDÜ AMA IVANSCHITZ!

Mainz teknk direktörü Thomas Tuchel ve Schalke teknik direktörü Jens Keller ikinci yarıya değişiklik yapmadan aynı 11'lerle çıktılar. Karşılaşmanın ikinci yarısına etkili başlayan Schalke oldu.

Julian Draxler'in öne çıktığı bu bölümde konuk ekip rakip kalede etkili olurken, ev sahibi ekip ikinci yarının ilk 10 dakikasındaki baskıyı topa sahip olup, kısa pas yaparak aşmaya başladı. Rakip kalede tekrar daha fazla görünen ve maçın kontrolünü eline alan Mainz, 60. dakikadan itibaren arka arkaya kornerler kullanmaya başladı. Andreas Ivanschitz'in asistinde sol bek Zdenek Pospech'in vuruşuyla Mainz tekrar öne geçen taraf oldu. Ivanschitz böylece 1 gol 1 asist yaparak maçın en etkili ismi olmayı başardı.

ATAMAYANA ATTILAR

Golden sonra baskısını sürdüren Mainz Szalai ve Elkin Soto'yla üstüste pozisyonlar bulmaya başladı. Kontrolü iyice kaybeden ve dağılmak üzere olan Schalke'de teknik direktör Jens Keller Raffael'in yerine Maximilian Meyer'i oyuna aldı. Yine de ön alanda yaşadığı presi aşamayan Schalke, uzun toplar denemeye başladı.

Son 10 dakikaya girilirken Mainz bir türlü kendini rahatlatacak golü atmayı başaramadı. Kontraatakta Maximilian Mayer'in asistinde Michel Bastos skora tekrar dengeyi getirdi. Kalan dakikalarda Mainz tekrar öne geçecek golü arasa da, son vuruşlarda etkili olamayınca karşılaşma 2-2 sona erdi.


Misafir
16 Şubat 2013, Cumartesi 19:04

bastosa yinede dikkat bence

 

İtalya'dan müthiş iddia!.. Fenerbahçe...

Geçtiğimiz sezon devre arasında ve bu yaz transfer döneminden bir

Real Madrid şaşkın! "Ne oluyorsa oluyor!"

Sezona istediği gibi başlayamayan Real Madrid'de işler tam anlamıy

Emenike'ye büyük şok!..

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Yunanistan'ın Olympiakos takımı

Çarpıcı gerçek: "Barcelonasız La Liga..."

İspanya Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Başkanı Javier Tebas, Barcelo
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8491
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41644
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17090
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER