Binnaz Uslu'da iyi haber

Milli atletimiz Binnaz Uslu'nun Gateshead'de kaldığı Kraliçe Elizabeth Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




26 Haziran 2013, Çarşamba 11:52
İLİŞKİLİ HABERLER
Maratonun birincisi Fas'tan
İki kıta arasında gerçekleştirilen en önemli yarış olan 36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda erkeklerde...
Atletizmde 7 antrenörün cezası kaldırıldı
Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, 7 atletizm antrenörün verilen ömür boyu müsabakalardan men cezas...
İşte Bolt'un yeni hedefi!
Erkekler 100 ve 200 metre dünya rekortmeni Jamaikalı sprinter Usain Bolt, kariyerinin 16. altın madalyasın...
Tyson Gay'e 1 yıl ceza Londra Maratonu'na Kenyalılar damga vurdu Pistorius davasında 5. gün
HABERİN ETİKETLERİ
binnaz uslu, atletizm,
Yoğun bakımda olan Binnaz Uslu gece ilk kez gözlerini açtı. Uslu'nun kanındaki bakteriyi azaltmaya çalışıyorlar ve antibiyotik tedavisi uygulanıyor.

Dünyanın her tarafından 160 gazetecinin milli atletimiz Binnaz Uslu'nun Gateshead'de kaldığı Kraliçe Elizabeth Hastanesi'ni araması üzerine hastane içinde ve dışında basının haber sızdırmaması için çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Durumları kritik olan 8-10 hastanın kaldığı Special Care Unit'e (Özel İhtimam Birimi) girebilmek çok zor.

Fotoğraf makinesi ve cep telefonlarına girişte el konuyor ve ziyaretçiler plastik eldiven ve önlük giymeden içeri bırakılmıyor. Elektronik aletler içeri sokulsa bile çalışmıyor.

Mine Zabcı, Binnaz Uslu'nun arkadaşı olarak odaya girmeyi başarırken gazeteci olduğunu saklamayan Faruk Zabcı, Binnaz Uslu'yu ameliyat eden doktorla görüşmek istediğini söyleyince yaka-paça dışarı atıldı. Hastanenin dışından Binnaz Uslu otelde rahatsızlanınca getirildiği Acil Servis'i kamerayla görüntülemeye kalkışınca güvenlik görevlileri tarafından "Hastanede kamera kullanmak yasak" uyarısıyla karşılaştı.

BİNNAZ USLU İLK DEFA GÖZLERİNİ AÇTI

17 yıldır antrenörlüğünü yaptığı Binnaz Uslu'nun rahatsızlığı yüzünden dört gecedir gözüne uyku girmeyen Yahya Sevuktekin, milli atletimizin ailesini üzmemek için kamera karşısına çıkıp konuşmayı reddetti. "Sizin her sorunuzu yanıtlarım ama kamera önünde konuşmam" diyen antrenör, dün Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Ergüder Uzun ve Mine Zabcı ile yoğun bakıma girerken stresten miğdesine kramp girmiş ve hasta bakıcıları teleşlandırmıştı. O da Binnaz Uslu gibi aynı bakteriyi mi kapmıştı?

Mine Zabcı Binnaz Uslu'nun odasında tanık olduklarını şöyle yansıttı:

"Bana bir hemşire göz kulak olurken, Binnaz Uslu'nun baş ucunda iki hemşire vardı. Bana Türk atlete en iyi şekilde bakıldığını ifade ettiler. İlaç dozunu azaltacaklarından hastanın birkaç dakikalığına gözlerini açacağını söylediler. O sırada Binnaz Uslu'nun başucunda Yahya Sevuktekin vardı. Hemşirenin söylediği gibi Binnaz Uslu 4 gündür ilk defa gözlerini açtı. Sevinçten havaya fırladık. Bu arada kollarını havaya kaldırdı. Hemşire bunun normal olduğunu, tedaviye tekrar uyutularak devam edileceğini söyledi. Buna da neden uyuma anında boru veya alete yanlışlıkla çarpması olasılığının olmaması"

Daha sonra yemek yerken iki Türk'ün şehir merkezinde işlettiği bir lokantada sorularımızı yanıtlayan Yahya Sevuktekin, Mine'nin söylediklerine ekledi: " Tam dört kez gözlerini açtı. İki kez ben istediğim için gözlerini açtı. İyileşeceğiyle ilgili umudum arttı 17 yıl her sevinç ve üzüntüyü birlikte yaşadık"

Kraliçe Elizabeth Hastanesi'nde Binnaz Uslu'nun sağlığı hala ciddiyetini koruyor. "Basına konuşmayacaksın" diye sıkı sıkı tembih edilen arkadaşımız, "Bu özel odaya kolların ve ellerin iyice yıkanması şart" dedi.

Kafilenin kaldığı nehir kenarındaki Jurys Inn Oteli'nde DHA'nın sorularını kamera önünde yanıtlayan Asbaşkan Ergüder Uzun'un açıklamaları şöyle:

"Cuma akşamı saat 21.00'de Cumartesi ve Pazar günkü atletizm yarışları ile ilgili toplantı yaptığımızda gayet iyiydi. Toplantı sonucunda saat 9.30 gibi odasına çıktı. Antrenörü bize rahatsızlandığını haber verdi. Biz de kafile doktorumuza haber verdik. Ateşi bir anda 41 dereceye çıktı. Hemen ambulans çağırdık. Hastanede ne olduğunu bilemediklerini söylediler. Apandisit ve kalın bağırsak kanamasından şüphe ettiler. Bir sürü tetkikten sonra da ne olduğunu anlayamadık. Ertesi gün hastaneye gittiğimde, ateşi 37 dereceye düşmüştü ve onu gayet iyi görmüştüm. Kendisiyle konuştum. Sonra akşam 6'dan önce bizi telefonla arayarak hataneye çağırdık. Başkan Mehmet Terzi buradaydı. Başkan hemen kızımızın yanına gitti. Operasyon yapacaklarını söylediler. Miğdede sıvı birikmesi olduğunu, rahatsızlığın nedenini bilmediklerini söylediler. Atroskopi bakımından sonra miğdeyi açabileceklerini söylediler.Operasyon yapmışlar ve miğdeyi açmışlar. Ondan sonra da yoğun bakıma aldılar. Şu anda yoğun bakımda uyutuyorlar. İnşallah iyi olacak diye düşünüyorum. Kandaki bakteriyi azaltmaya çalışıyorlar. Antibiyotik tedavisi uygulanıyor"

Düne kadar İngiliz doktorların ne teşhis koyduğunu öğrenemeyen Ergüder Uzun, İngilizce biliyor ama tıbbi terimleri çözmesi zor olduğu için

Hastanenin bulduğu tercümanlardan yararlanıyor. Dün T.C. Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz ile telefonla görüşüp Türkiye'den doktorlarının buradan bilgi alabilmesi devreye girmesini istedi. Çeviköz, bizzat ilgilenerek elçiliği seferber etti.

Kraliçe Elizabeth Hastanesi, arayacak doktorunun gerçek doktor olup olmadığını anlamak için Elçiliğin resmi mektupla tasdik etmesini şart koştu.

Bu arada hastanede çalışan bir Türk doktor bulunduğu ve bu Türk doktorun da Binnaz ve yanındakilere yardımcı olacağı öğrenildi.

3 bin metre engellilerde koşacak Binnaz Uslu'nun yerine Türkan Erişmiş Özata koştu ve 9: 59.34 derecesiyle 6. oldu.

Diğer taraftan Binnaz Uslu'nun rahatsızlığını haber veren oda arkadaşı Burcu AYHAN-YÜKSEL; yüksek atlamada arkadaşının üzüntüsüne rağmen 1.85 atlayarak 5. geldi.

Binnaz Uslu'nun ablası bugün Hollanda üstünden Newcastle'a geliyor. Normal koşullarda İngiliz konsolosluğu'nun 3 haftada verdiği vize 24 saat sonra alındı. Pasaport iki saatte alındı. Herkes Binnaz Uslu için seferber olmuş vaziyette.

Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Val

UEFA iki maça soruşturma açtı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün oynanan Celtic-Paris Saint-Germain (PS

Dünya şampiyonu gibi karşılandı!

Yunanistan'ın Atina Kentinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyon

Ahmet Cömert Boks Turnuvası başlıyor

31. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası yarın İstanbul'da ba
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8493
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42285
Federer'in çocukla maçı
41645
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17091
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER