Ali Koç: "Bizden imkansızı kabul etmemiz istendi"

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Ali Koç, 3 Temmuz süreci ve hafta sonu yapılacak kongre öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




01 Kasım 2013, Cuma 11:41
İLİŞKİLİ HABERLER
Fenerbahçeli futbolculardan anlamlı ziyaret
Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcuları Volkan Demirel ve Mathieu Valbuena, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma...
Ali Koç'un Fenerbahçe'de yapacağı devrimler!
Fenerbahçe başkan adaylığını resmen açıklayan Ali Koç, seçilirse Türkiye’de hiç alışık olunma...
Fenerbahçe'de 7 eksik
Fenerbahçe, Süper Lig'in 7. haftasında yarın deplasmanda Teleset Mobilya Akhisarspor'la karşılaşacak. S...
İşte derbinin bilet fiyatları UEFA iki maça soruşturma açtı! Orta saha için Maksimovic iddiası!
HABERİN ETİKETLERİ
fenerbahçe, ali koç, mehmet ali aydınlar, fenerium, uefa, tff, pierre cornu, şike davası, michel platini,
Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Ali Koç, basında çıkan haberler ve hafta sonu yapılacak olan seçim öncesi açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında "Bildiğiniz gibi ben iki dönem üst üste yönetimde görev aldım. Son yönetimde de affımı istedim. Özellikle ikinci dönemimde 3 Temmuz sürecinde oldukça zorlu bir yöneticilik macerası yaşadım. O günlerde Fenerbahçe camiasının ne kadar büyük olduğunu ne kadar farklı olduğunu bir kez daha anladım. Taraftarlarımıza huzurlarınızda bir kez daha saygılarımı ve sevgilerimi iletmek istiyorum. O günden sonra hakkımda çok fazla iddialar atıldı. Ortaya atılan her haber gerçekmiş gibi günlerce yazıldı. Ben bu iddialara hiç cevap vermedim. Bugün de üç konu hakkında açıklamalarda bulunacağım." dedi.

1907 FENERBAHÇE DERNEĞİ KİMİ DESTEKLEYECEK?

"1992 yılında kurulan 1907 Fenerbahçe Derneği'nin tek amacı Fenerbahçe Spor Kulübü'nü desteklemek ve proje üretmektir. Derneğimizin tüzüğünde de açıkça ifade edildiği gibi kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda görev almaya mecburuz. 1907 Derneği'ndeki tüzel kişilerden geçmişte çok fazla aday çıkmıştır. Biz seçim süreçlerinde hiç bir zaman taraf olmadık. Bu nedenle bir ne geçmişte ne de bugün bir grup kararı almadık, almayacağız da. Biz 20 yılı aşkın süredir kendimizi bir düşünce kurumu olarak görüyoruz. Ürettiğimiz projelerle kulübümüze katkıda bulunmak istedik. 93-94 yılında 11 milyon dolarlık bir bütçe yaratarak baksetbol şubesinin yürüttük. Stat projesine katkıda bulunduk. Fenerium mağazalarını bedelsiz kulübe teslim ettik. 3 Temmuz sürecinde aramızda topladığımız 3 milyon TL ile basketbol şubesine katkıda bulunduk. Biz Fenerbahçe aşığı olan kişilerin oluşturduğu bir platformuz. Hiçbir üyemize seçimde ne yapması gerektiğini söylemedik. Bu şekilde harket etmeye devam edeceğiz. Çünkü derneğimizle ilgili gerçek olmayan haberler yansıtılıyordu."

"AYDINLAR'LA SORUNUM YOK"

"Ben bugüne kadar Mehmet Ali Aydınlar ile ilgili her hangi bir kişisel sorun yaşamadım. Onun kendisine göre Fenerbahçe için en iyisini yapmaya çalıştığına şüphem yok. Zaten Futbol Federasyonluğu başkanlığı normal süreçte bile çok zor bir görev. Ağzınızla kuş tutsanız kimseye yaranamayabilirsiniz. Bir de şike süreci gibi olağanüstü bir süreçte bu iş çok daha zor. Keşke bu işler spor hukuku gereğince yürütülseydi de sorunlar içinden çıkılamaz bir hale gelmeseydi."

"Bu süreçte bazı gerçekler farklı yansılıtıldı. En azından Fenerbahçe camiasının bu gerçekleri medyada okudukları gibi değil gerçekte neler olduğunu öğrenmek hakkıdır. O günlerde sadece gizlilik ihlali yapılmasaydı bu durum bu hale gelmezdi. UEFA ve TFF bu işin içinde bu kadar kalmak zorunda olmazdı. Ben başkan olsaydım gizliliğin sağlanması için hem emniyetimizle hem de gerekirse devletimizin en üst kademeleri ile görüşür bu durumun Türk futbolu için ne kadar tehlikeli olduğunu anlatırdım. Bu akşam Mehmet Ali Aydınlar'a sormanızı istiyorum. neden bu gizlilik konusunda geç kalındı?"

"KOZMİK ODADAKİ OLAYLAR NASIL MEDYA'YA SIZDI?"

"Hatırlayacağınız gibi Etik Kurulu raporu gizlililk nedeniyle Kozmik Odada hazırlandı. Ama o odada duran bir basın mensubu bu raporu medyaya sızdırdı. Ben onun kim olduğunu biliyorum. Ama başkaları adına konuşamam. Umarım o da bir gün çıkar ve gerçekleri anlatır."

"Mehmet Ali Aydnlar'a Platini ile yaptığı görüşmede 'Üzerinden Fenerbahçe formasını çıkartmadan bu kararları alamazsın' denildi. O da bu cümle üzerine iyice baskı altına girdi. Daha sonrasında da UEFA topa sokuldu. Bence UEFA'nın bu şekilde olağan dışı hareketler yapmasında TFF'nin içindeki bazı üyelerin olaya dahil olmasından kaynaklanması nedeniyle hiç bir şüphemiz yok."

"CORNU NEDEN TOPA GİRDİ?"

"Daha sonrasında UEFA'dan bir görevli Türk savcısını ziyarete geldi. BU TFF'yi hiçe saymaktı. Ama bu olay sanki büyük bir marifetmiş gibi gösterildi. Oysa UEFA'nın böyle bir şeye hakkı yoktu.Çünkü savcılar ve polisler bu durumla ilgileniyordu. Bu durum insanın gücüne gidiyor. Sonra aynı kişiler CAS davasında gelen rapor nedeniyle daha önce makbul görülen Cornu'yu yalancı durumuna düşürdüler. Niye yalan söylesin Cornu? Umarım bu da bir gün ortaya çıkacaktır."

"AYDINLAR SUÇLU OLDUĞUMUZA İLK GÜNDEN KANAAT GETİRDİ"

"Bu olaylar sırasında spor hukuku tarihinde bir ilk yaşandı. Hiçbir savunma alınmadan Fenerbahçe Spor Kulübü cezalandırıldı. Şampiyonlar Ligi'nden men edildi. Ondan sonraki süreçte hem yapacağımız hukuki başvururun kararını vermek zorundaydık. Hem de UEFA'nın prosedüre uygun kalmadığı için çok ciddi hatalar yaptığını biliyorduk. Ama biz futbol içinde kalmak için futbol mahkemesine başvurduk. Çok önemli oyucularla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bu isimlerin yerine acil transfer de yapmak zorunda kaldık. O sezonu hatırlayın yarım puanla şampiyonluğu kaybettik. Kolumuzu kanadımızı kırdılar. Bu tamamen baskı altında kalnıldığı ve bir kısım insanların kötü niyetli olmasından kaynaklandı. O dönemin TFF Başkanı iyi niyetle yaklaşmış olabilir. Ama UEFA'ya karşı dik duramayarak ilgili takımların ve Türk futbolunun çıkarlarını koruyamamışlardır. Bunun temel sebebi Mehmet Ali Aydınlar ve yakın çalışma grubunun ilk günden itibaren Fenerbahçe'nin suçlu olduğuna dair kesin bir kanaat getirdiler. Bu nedenle ilk günden beri zararın neresinden dönülse kardır diye düşünerek hareket etti. Sürekli olarak 'vahim' kelimesi telaffuz edildi. Ama 8 takımdan bahsediliyordu. Ne oldu o takımlara? Bu olaydan sadece Beşiktaş ve Fenerbahçe zarar gördü. Bu durumu da akşam Aydınlar'a sormanızı rica ediyorum."

"AYDINLAR KENDİSİ İLE ÇELİŞTİ"

"Aydınlar'ın bu süreci yönetme konusunda spor hukukunu bilmemesi nedeniyle büyük hataları olmuştur. En azından UEFA'nın kendi görevlisini savcılarla görüştürmesine engel olabilir 'senin muhattabın benim' demeliydi. Çok kararsızlıkları vardı. Örneğin liglerin başlama tarihi konusunda büyük çelişkiler yaşadı. Kendi istifası konusunda da iki gün içerisinde üç kez karar değiştirdi. Çok fazla medya ile konuştu. Konuştukça kendisi içinde çelişti. Bu tarz bir yöneticilikle bu işi yürütmeye çalıştı. Play off oynanacağını bile TFF yönetim kurulları basından öğrendi. Kararsızlığı, yaşadığı gel gitler ve ne yazık ki yönetim anlayışından dolayı maniplasyona açık bir konuma geldi."

"BİZDEN İMKANSIZI KABUL ETMEMİZ İSTENDİ"

"Aydınlar bize 3 fırsat sunduğunu ve bunlardan yararlanmadığımızı iddia etti. Ama bize göre hiç bir fırsat sunmadı. Birinci sunduğu fırsat bize Avrupa'ya gitmememizi önerdi. Böyle bir yaklaşımı kim kabul edebilirdi. İkinci fırsat ise bize Infantino'nun mektubu üzerine Cenevre'ye gidip UEFA ile görüşmemizi önerdi. Ama Trabzonspor bizim yerimize Şampiyonlar Ligi'ne katılıncağını öğrendiğimiz de kıyameti kopardığımızı iddia etti. 'Bana sorsalardı Bursaspor'un gitmesini önerirdim' derdim dedi. Ama UEFA'nın kurallarına göre Trabzonspor'un gitmesi gerekiyordu. Hadi o yeni başkandı. Kuralları bilmiyordu. Etrafındaki danışmanlar niye bunu ona söylemedi. Infantino'nun mektubu bize bir salı günü saat 17:00'de de iletildi ve o mektupta ertesi gün saat 12:00'ye kadar Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden çekilmeyi kabul etmesi istenildi. Arada da UEFA'ya gidip gelememiz önerildi. Şaka gibi! O mektup özenle yazılmıştı. UEFA'yı hiçbir şekilde tehdit altında bırakmıyordu. TFF sitesinde o durumu UEFA istediği için bu kararı verdiğini açıklarken UEFA sitesinden TFF'nin önerisi ile bu kararı aldığı ifade ediliyordu. O mektubun en önemli maddesi 'Bu durumda Fenerbahçe kendisini Şampiyonlar Ligi'nden çeksin, olmazsa TFF çeksin, olmazsa benim turnuvam oynanırken her hangi bir ceza gündeme gelirse yaptırımlarım çok ağır olur' ifadelerinin yer aldığı madde."

"TFF, benim ülkemde hukuk vardır. Bu konuda henüz savunmalar yapılmamıştır. Benim soruşturmamı yapabilmem için en az 5-6 aylık sürece ihtiyacım var denseydi neler olurdu? Bundan sonra da TFF'nn soruşturma yapması gerekiyordu. Çünkü TFF'nin de en az 4-5 ay inceleme yapıp karar vermesi gerekiyordu. Bu iç hukuku hiçe saymaktı. Bu sürecin o sene için Avrupa kupalarına yetişmeyeceğini UEFA'ya anlatılması gerekiyordu. Bizim bu fırsatı kabul etmemiz peşinen suçu kabul etmek anlamına geliyordu. Ama biz kulübün sahipleri değiliz. Sadece derneğin yöneticileriyiz. Zaten tüzük gereği bunu yapamazdık. Bunun için ancak Genel Kurul kararı gerekiyor. 18 saatte bunu başarmamız imkansız."

"BİZE 1 YILLIK CEZA ÖNERİLMEDİ"

"Bize sunulan son fırsat ise UEFA ile pazarlık yapıldığını 1 yıllık men ve puan silme cezasını kabul ettirdikleri iddia edildi. Mehmet Ali Aydınlar bunu bize kabul ettirseydi 1 yıllık men cezası ile bu işten kurtulacağımızı iddia ediyor. Ama sözü edilen pazarlığı bizim yaptığımız iddia ediliyor. Ancak o toplantı ile ilgili yazılı metin bana kendisi tarafından iletildi. UEFA ile yaptığımız görüşme TFF tarafından ayarlanmış bir görüşmeydi. O toplantı sonucunda bir evrak ortaya çıkıyor. Bizden kurumlara dava açılmamasını tahahüt etmemiz istendi. TFF'nin yapacağı soruşturma sonucunda 2012-13 sezonunda da Avrupa kupalarına katılmayacağımızı kabul etmemiz ve TFF'nin vereceği ceza UEFA tarafndan yetersiz görülürse daha fazla da ceza verilebileceği iddia edilmiştir. Gördüğünüz gibi burada 1 yılla sınırlı kalması söz konusu değil."

"Eğer bu anlaşmayı kabul etseydik o sezon aldığımız şampiyonluk kupasını da iade edecektik. Ama Aydınlar, o kupanın kendi sayesinde müzemizde olduğunu iddia ediyor."

"ADAY DEĞİLİM ANCAK RENGİM BELLİ"

"Son bir haftada şahsımla ilgili bazı haberler yer almaktadır. Öncelikle bilmenizi isterimki ben her hangi bir yöneticinin oğluyla bir görüşme yapmadım. Bizim anlayışımıza göre Fenerbaçeliler'in kulübe katkıda sağlamak için resmi bir görev yapmak gerekmiyor. Öncelikle ben pazar günü yapılacak olan seçimlerde aday olmayacağım. Şu aşamada sadece aile şirketlerimizin yönetimi ile ilgilenmek istiyorum. Ancak rengim belli"

"Seçimlerle ilgili olarak ise şunu söylemek istiyorum. Bir başkan adayının vaad olarak 'şike yapmayacağım' demesi ben ve benim gibi düşünenler için büyük bir hayal kırıklığıdır. Bu Fenerbahçeliler'e yapılan büyük bir haksızlıktır. Başkan olduğu takdirde bu süreci yaşayan insanların yüzüne nasıl bakacak? Umarım bu açıklamasını düzeltir. Ben de kendisinden özür dilerim. Umarım seçimlerde kazanan Fenerbahçe olur."

KÜME DÜŞME TALEBİ

"Biz TFF'den bizi küme düşürmesini ve bu olayın bir seferde bitmesini istedik. Bu olayın yıllar boyunca bize mal edilmemesi için bunu talep ettik. Ama bizden bunu sözlü istediğimiz yazılı istemediğimiz için kabule demeyeceklerini ilettiler. Ama bizim 3 hafta içinde tüzük gereği genel kurula gitmemiz gerektiğini ve liglerin o sırada başlayacağını ilettik. Ama onlar bizden sürekli olarak yazılı başvuru istediler. Bu konuda kim samimiyetsiz davrandı siz karar verin."

CAS DAVASI NEDEN GERİ ÇEKİLDİ?

"CAS davası şike sürecini ilgilendiren bir dava değil. Bunu sizler de biliyorsunuz. Biz Şampiyonlar Ligi'ne katılamadığımız için bu davayı açtık. Ama ülke menfaatlerinden bahsedildi. Ülkemizin 2023 hedefleri var. Bu hedeflerden biri çok büyük bir spor organizasyonuna ülkemizin ev sahipliği yapması da bulunuyordu. Ülkemizin önünde 2020 Avrupa Şampiyonası ve 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaktı. Ülkemize bu iki organizasyondan birini seçmesi öneriliyordu. Biraz da Şenes Erzik'in öncülüğünde Fenerbahçe Spor Kulübü'nün CAS davasını geri çektiği takdirde 2020'nin bize verileceğine inandırıldık. İşte ülke menfaati budur. Biz de bu yüzden CAS davamızı geri çektik."

12 NUMARA.ORG'U KURDU MU?

"12 Numara.org'u benim kurduğum finanse ettiğim iddia ediliyor. Ama sizler bunu biliyorsunuz. Benim bu olayla hiçbir bağlantım yok. Yakından uzaktan bu olayın gerçekle bağlantısı yok. Benim gücüme giden bunları basın mensupları bilmesine rağmen illa benim açıklama yapmamın beklenmesi."

"YARGITAY KARARI ÖNEMLİ"

"Yargıtay bu davayı onaylamazsa Beşiktaş da Fenerbahçe de hatta Türkiye Futbol Federasyonu da bu olayın peşini asla bırakmayacaktır."

Misafir
01 Kasım 2013, Cuma 12:18

m aydınlar gelırse fenerı galatasaray yonetır m aydınlar yonetıme gıder galatasaraylılarıda katar o bır fener dusmanı kısılıgı ıyı olabılır ama yonetım olarak sınıfda kalmısdır ondan baskan olamazzzz

Misafir
01 Kasım 2013, Cuma 11:55

ülen ne antensin sen be misafirmisin nesin sen yüzde yüz gs lisin çünki hiç bir fener taraftarı bende dahil kızmama ragmen aziz başkana alekx için genede sonuna kadar destekliyoruz başkanı siz daha çok beklersiniz fener parçalansın diye

Misafir
01 Kasım 2013, Cuma 11:49

sayın koç gızlı kalması gerek kurm raporlarının neden nsl basına açıklandıgını soyluyon devlet dahı sısmık odaya gırdı devlet anlayışın bumu her şey açık olacak ne demek gızlı demekkı kulupte entrıka donuyorr bence azız beyı desteklıycene aydınları destekle de buyuk yanlışlardan gerı don turk futbolunun gelecegı ,için en ıyısı sayım m.alı aydınlarr

 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8493
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8328
Sporda ilginç görüntüler!
42287
Federer'in çocukla maçı
41645
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17092
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER