Bülent Uygun ve Mecnun Otyakmaz'ın kararı bozuldu!

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesini tamamlandı.

Bizi Facebook'ta takip etmek için beğen'e tıklayınız




17 Ocak 2014, Cuma 22:43
İLİŞKİLİ HABERLER
"Futbolla takdir toplayan bir takım..."
Süper Lig ekiplerinden Osmanlıspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, "Maçların sonucu ne olursa olsun r...
"8 yemeyiz" demişti, 8 yedi!
Türkiye'de Sivasspor'u çalıştırırken, Beşiktaş ve Galatasaray'ı hedef alarak, "5 yeriz, 6 yemeyiz ; 7...
Sivasspor yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor
TFF 1. Lig ekiplerinden Sivasspor, son 5 lig maçında yakaladığı yenilmezlik serisini Ümraniyespor karş...
"Hedefimiz şampiyonluk" Sivas'da yeniden Bakkal dönemi Otyakmaz: "Bırakıyorum"
HABERİN ETİKETLERİ
mecnun otyakmaz, bülent uygun, sivasspor, şike davası, şike soruşturması,

Dairenin oy birliğiyle aldığı 60 sayfalıkkararda, 15 Mayıs 2011'deki Fenerbahçe–MKE Ankaragücü maçındaşike suçundan sanık Cemil Turhan hakkında verilen mahkumiyet hükmü usulden bozuldu.

Fenerbahçe Spor Kulübünde idari yönetici (amatör şubeler koordinatörü) olarak görev yapan sanık hakkında Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütünün faaliyeti çerçevesinde atılı suçu işlediğinin dosya kapsamına göre iddia ve kabul edildiği belirtildi.

17 Nisan 2011'deki Trabzonspor-Bursaspor maçındateşvik primi suçundan sanıklar Alaeddin Yıldırım ve Gökçek Vederson, 22 Mayıs 2011'dekiSivasspor-Fenerbahçe maçındaşike suçundan sanıklarKorcan Çelikay ve Mehmet Yıldız ile şikeye yardım etmek suçundan sanık İlhanÇelikay, 11 Mayıs 2011'deki Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyesporkupa finali maçındaşike ile 15 Mayıs2011'deki Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyesporkarşılaşmasındateşvik primi suçlarından sanık İskender Alın, 22 Nisan 2011'deki Eskişehirspor-Trabzonspor maçında teşvik primi suçundan sanık Ümit Karan hakkında verilen mahkumiyet hükümleri de bozuldu.

Sanık Ali Kıratlı hakkında17 Nisan 2011'deki Trabzonspor-Bursaspor ve 22 Nisan 2011'deki Eskişehirspor-Trabzonspor maçlarında teşvik primi, 22 Mayıs 2011'deki Sivasspor-Fenerbahçe karşılaşmasındaşikeye teşebbüs suçlarından verilen mahkumiyet hükmünün de bozulmasına karar verildi.

Sanık İbrahim Akın hakkında, 1 Mayıs 2011'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Spor-Fenerbahçe ve 11 Mayıs 2011'deki Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyesporkupa finali maçında şike, 15 Mayıs 2011'de oynananTrabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyesporkarşılaşmasındateşvik primi suçlarından mahkumiyetine ilişkin karar bozuldu.

Sanık Tamer Yelkovan'ın 1 Mayıs 2011'deki İstanbul Büyükşehir Belediye Spor-Fenerbahçeve 22 Mayıs2011'deki Sivasspor-Fenerbahçe maçlarında şike, 22 Nisan 2011'deki Eskişehirspor-Trabzonspor maçında teşvik primi,Şekip Mosturoğlu ve Sami Dinç'in 8 Mayıs 2011'deki Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe ve 15 Mayıs 2011'deki Fenerbahçe-MKE Ankaragücü karşılaşmalarında şikeye teşebbüssuçlarından mahkumiyetlerine ilişkin hükmün bozulması kararlaştırıldı.

-Ortak bozma gerekçesi
Bu sanıklarla ilgili usulden verilen bozma kararında, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun şike ve teşvik primisuçlarını düzenleyen 11. maddesinin "Busuçlarda CMK'ya göre hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilemeyeceği, cezanın ertelenemeyeceğine"ilişkin 9. fıkrasının,sanıklar haklarında verilen hapis cezalarının ertelenmesine yasal engel teşkil etmeyeceği vurgulandı.

Sanık avukatlarının esas hakkındaki savunmalarında lehte hükümlerin uygulanmasını talep ettikleri anımsatılan kararda, "Sanıkların suç tarihi itibarıylaüç aydan fazla hapis cezasına mahkum edilmemiş olmaları karşısında, suçu işledikten sonraki yargılama sürecinde pişmanlık gösterip göstermediği nazara alınıp tekrar suç işleyip işlemeyeceği konusunda oluşan kanaat değerlendirilerek cezalarının ertelenip ertelenmeyeceğinintartışılması gerekirken, bu hususta olumlu ya da olumsuz bir karar verilmemesive infazda tereddüt oluşturacak biçimde hükümler kurulması bozmayı gerektirmiştir" ifadesi kullanıldı.

-Bülent Uygun'un örgüt üyeliğinden beraatına bozma
Sanık Bülent Uygun hakkında Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütüne üye olma suçundan verilen beraat hükmü de bozuldu.

Usulüne uygun mahkemeden alınan kararlar üzerine elde edilen TAPE kayıtları ve fiziki takip tutanakları, sanık savunmaları ile tüm dosya kapsamı uyarınca, Uygun'un atılı suçlardaki rolü ve konumu, eylemlere katılma ve katkı derecesi gibi konulargöz önüne alındığında, Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, söz konusu örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettiğinin anlaşıldığı belirtildi.

Bu nedenle Uygun'un, Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK)örgüt üyeliği suçundan cezalandırılmasıyerine yanılgılı değerlendirme sonucu beraatine karar verilmesininbozmayı gerektirdiği kaydedildi.

Bülent Uygun hakkında ayrıca 22 Nisan2011'deki Eskişehirspor-Trabzonspor maçındateşvik primi suçundan verilen mahkumiyet hükmü de az bulunarak bozuldu.

Suçun, suç işlemek amacıyla kurulmuş bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmiş olmasına rağmen 6222 sayılı Yasanın 11/4-c maddesi uygulanmayarak sanık hakkında eksik ceza tayini yapılmasının bozma nedeni sayıldığı belirtildi. Uygun hakkındaki hapis cezasınınertelenip ertelenmeyeceğinin tartışılması gerekirken, yasal olmayan gerekçeyle karar verilmesi de bozma nedeni sayıldı.

Mecnun Otyakmaz, hakkında Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan verilen mahkumiyet hükmü debozuldu.

Kararda, 05 Temmuz2012'de yürürlüğe giren 6352 sayılı Kanun'un 85. maddesiyle 5237 sayılı TCK'nın 220/7. maddesinde yapılan değişiklik karşısında,hukuki durumunun yeniden takdir ve tayininde zorunluluk bulunduğu belirtildi.

Temel cezası alt sınırdan belirlenerek ertelenen sanık hakkında gerekçeleri gösterilmeden alt sınırdan uzaklaşılmak suretiyledenetim süresi tayin edilmesi, sanık hakkında hükmolunan hapis cezasının kısa süreli olduğu ve ertelendiğigözetilmeden, hak yoksunluğuna karar verilmesi bozma nedeni sayıldı.

Otyakmaz'ın 22 Mayıs2011'deki Sivasspor-Fenerbahçekarşılaşmasındaşike suçundan mahkumiyetine ilişkin hüküm de cezanın ertelenip ertelenmeyeceği tartışması yapılmadığı gerekçesiyle bozuldu.


Henüz hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
 

Derbide ilki yaşayacaklar! Tam 21 isim...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde, teknik direktörlerinin forma verm

Başkan Özbek'in derbilerde yüzü gülmüyor!

Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe'yi konuk edecek Galatas

Kocaman'ın Galatasaray'a şansı tutmuyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, derbide karşılaşacakları s

Volkan Demirel, İnstagram'dan yanıt verdi!

Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray
 
Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım'ı ağlattı!
8457
Necati gole giderken elektrikler kesildi!
8297
Sporda ilginç görüntüler!
42252
Federer'in çocukla maçı
41630
Ünlülerden Fenerbahçe'ye destek!
17070
EN ÇOK OKUNANLAR
EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER